Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal Fobi Tek Derdim Sosyal Fobi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sosyal Fobi Tek Derdim Sosyal Fobi

    Sosyal fobiyle yaşanmıyor..Başarısızlığımın,yalnızlığımın,ailemle aramdaki iletişim kopukluğunun,kendimi rahatça ifade edemeyişimin,hep bir esir gibi yaşamamın tek nedeni sf oldu..Üniversiteyi bitirdim öğretmen oldum ama öğretmen arkadaşlarımın arasına karışmaktan korktum.Şimdi işsiz evdeyim kendi başımayım.Uzun uzun paylaşmaya,arkadaşlık etmeye ihtiyacım var.Sf'den çok çektim ve hala kurtulamadım esareti altında yaşayıp gidiyorum lütfen arkadaşlar birbirimize destek olalım ben kendi adıma çok yıprandım sinirlerim artık laçka oldu,hiçbirşeye tahammülüm yok,antidepresan kullanmayı bugüne kadar reddettim ama artık enreye kadar dayanabilicem bilmiyorum.

  • #2
    SF konusunda tecrübeli bir doktor sizi tedavi edebilir

    Sevgili Daisy82,

    Aramıza hoş geldiniz.

    Yazdıklarınıza göre bence bir uzman vasıtasıyle Sosyal Fobi tedavisine antidepressanlıda olsa başlamanızın zamanı geldi. Never too late! (ve bunun için hiçbir zaman geç kalmadız!). Yeterki SF konusunda tecrübeli doktoru bulabilin ve yazacağı antidepressan size ve SF’e uygun gelsin ve bir benzoyu antidepressan yanı sıra yazmayı sizden esirgemesin (ısrar etmesseniz yazmayabilir).

    Sitemizin ana sayfasında zaman zaman ortaya çıkan “Psikiyatr Dr. AHMET KOYUNCU sorularınızı yanıtlıyor diye bir pembe rekte bir ilan var. Bunu tıkladığınızda kendisine ait Sososyal fobi net sitesine erişebilir, ve bulunduğunuz yer iletişim bakımdan size uygunsa tedavinizin onun üstlenmesini dileyebilirsiniz.

    Uygun değilse sitesindeki mevcut yazılarından istifade edebilir ve hatta SF hakkındaki sorularınızı iletebilir, belkide kendisinden meccanen ilaç tavsiyesinde bulunmasını temin edebilirsiniz. Zannımca Sosyal fobi tedavisinde oldukça tecrübeli ve bilgili ve iyi kalpli bir doktor. Ayrıca sitesine aşağıdaki Link’ten erişebilirsiniz. Etik nedenlerle sizi görmeden ilaç tavsiyesinde bulunmayabilir. O zaman iletişimi size uygun gelen bir uzmana mutlaka gözükmenizi dilerim.

    Sosyal Fobinin tedavisinde sadece ilaçlar kafi gelmeyebilir, birlikte psikotrapi almanızda gerekebilir. Zannımca ilaç tedavisi yanı sıra Dr.Ahmet Koyuncu psikoterapide vermektedir. Diğer doktorların çoğu vermemekte, bu işi Psikologlara bırakmaktadırlar.

    Eğer Psikoterapiye ayıracak zamanınız (haftada bir gün gitseniz en azından 6-8 hafta sürebilir) veya mali gücünüz yoksa, bu terapiyi kendikendine yardım kitaplarından öğrenip kendinize uygulamız mümkündür. Zannımca SF'de en çok kullanılanı bileşsel terapi ve bilişsel davranışcı isimli terapilerdir.

    Link: http://www.sosyalfobinet.com/

    Geçmiş olsun, U34

    Not: Sosyal Fobi hastalarının kullandıkları ilaçlarına verdikleri 10 üzerinden en yüksek puanlara haiz bazı ilaçlar şunlardır:

    Benzolar:

    Rivotril,(klonopin):: 8.3, puan veren kullanıcı sayısı: 82
    Nerrvium (Valium): 7.9, puan veren kullanıcı sayısı: 10
    Ativan: 7.8, puan veren kullanıcı sayısı: 29
    Xanax: 7.7, puan veren kullanıcı sayısı: 44

    Antidepressanlar ve diğerleri:
    Cipralex(Lexarpo): 6.6, puan veren kullanıcı sayısı: 78
    Remeron: 6.5, puan veren kullanıcı sayısı: 8
    Anafranil: 6.2, puan veren kullanıcı sayısı: 7
    Paxil: 6.1, puan veren kullanıcı sayısı: 58
    Risperdal: 5.9, puan veren kullanıcı sayısı: 5
    Prozac: 5.8, puan veren kullanıcı sayısı: 14
    Lustral (Zoloft): 5.3, puan veren kullanıcı sayısı: 33
    Cipram(Celexa): 5.3, puan veren kullanıcı sayısı: 25
    Efexor: 5.0, puan veren kullanıcı sayısı: 35

    Kaynak:http://www.revolutionhealth.com/drug...ort=sr&stype=c


    Bu puanlara göre kullanıcıların en fazla fayda gördükleri ilaçlar doktorlarımızın maalesef bağımlılık riski dolayısıyle hastalarına yazmaktan esirgedikleri benzodiazepin gurubu ilaçları (yeşil reçete ilaçları) benzolar olmaktadır.

    Bunlardan biri olan Nervium’u yıllar boyu 3-4 ay süreyle düşük dozlarda bazen günde 1x1/2 bazende 2x1/2 tablet olarak kullananlar arasındayım. Bağımlılık sorunuyla karşılaşmadım Buna rağmen doktorlarımızın çoğu daha yeni bir ilaç olmasından olsa gerek fakat yarı ömrü kısa olması dolayısıyle bağımlılık riski en fazla olan Xanax’ı en fazla bir ay süreyle kullanmak üzere yazmakta olduklarını görmem beni üzmektedir.

    Zira hangi anksiyete hastalığı varki bir ay içinde ortadan kalksın. Bilhassa Sosyal fobi. ABD’de Nervium SF tedavisinde antidepressan yanı sıra uzun süre kullanılmasına rağmen, bizdeki doktorların bağımlılık riskini bahane ederek SF ve diğer anksiyete bozukluklarının tedavisinde hastaya çok faydalı olabilecek Nervium veya Rivotril’i esirgemeleri sadece üzülmeme değil öfkelenmemede neden olmaktadır.

    Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

    Yorum


    • #3
      geçmiş olsun ark.

      Yorum


      • #4
        O kdr iyi anlıyorumki seni daisy82. ne desen haklısın. bu öyle bi illetki yapmayı istediğin ne varsa şu hayatta bir ömür rafta beklettiğin bşyy... her türlü hali başka. hastaneye gidersin karşına çıkar, öğrencilik hayatında sunum yaptırmaz, ailenle zaten hep bi kopukluk yaşarsın (onların suçudur çünkü bence bu SF), dostlarınla eğlenemezsin, telfda konuşamazsın, fotoğraf çektiremezsin( evetbende fot cekinme fobiside var, sevdiğin insanın gözlerinin içine bakamazsın, dahası ona sevdiğini telda bile söyleyemezsin. böle boktirik bi yaşa işte! malesef geçmişte yaşadğım bi sürü tecrübe ve pişmanlıklarıda göz önünde bulundurarak (kendimi bildim bilelide SF olduumu düşünerek)hala yenebilmiş değilim bu illeti nasıl yenceğini senn bulman lazım bence..

        Yorum


        • #5
          Ben de ilaç kullanmaya karşıydım, ısrarla reddediyordum, ben kendim çözerim diyorum. Ama psikolojik rahatsızlar kişinin sağlıklı düşünmesini bozuyor, berrak zihni alıyor. Bu durumda da çözümleyici olunamıyor. Ağır depresyonlar dışında bir de psikoz oldum ve ilacın çok yararını gördüm. Şimdi psikozum geçti ilaç kullanmıyorum. Sf yi yenebilirsiz, zamanla yol alabilirsiniz. Ancak ilaç desteğiyle daha kolay bence. İlaçların vereceği rahatlamayla sosyal ortamlara girmeli ve pratikler yapmalısınız. Ayrıca SFyi doğuran kendi içinizdeki inanç ve korkuların gerçekleri yansıtmadığını farketmeniz gerekiyor. Yoksa çekilecek dert değil, bir dönem bana da olmuştu.

          Yorum


          • #6
            ilaç kullanmak sorun değil ama bu ilaçalrın beni bi balon gibi şişirmesinden korkuyorum,kilo da öyle küçümsenecek bir dert değil,ondan sonra artk hiç toparlayamam obez bir sfli olarak hayatımı sürdürürüm

            Yorum

            İşleniyor...
            X