Duyuru

Collapse
No announcement yet.

agorafobi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • agorafobi

    mrb ben daha bu hastalığın adını bilmediğim zamanlardan bu yana agorafobi hastasıyım.Daha önceleri tüm çektiğim sıkıntı ya da korkulara rağmen sokağa çıkabiliyor alışveriş yapabiliyordum. Ama artık o kadar baskın hale geldi ki......Artık dışarıda çektiğim sıkıntılara katlanamaz hale geldim. Artık hiç çıkamaz oldum. Daha önce yendiğim halde artık yapamıyorum.Hayata küstüm.kendime küstüm. Kendime kızıyorum. Ama kurtulamıyorum. İlaç tedavisi görüyorum. Bu hastalaığı çok iyi tanıdığım halde artık mücadele gücümü kaybettim.
    3
    a:3:{i:499;a:5:{s:12:"polloptionid";i:499;s:6:"nodeid";s:6:"522079";s:5:"title";s:30:"evet yaşadım ve hala yaşıyorum";s:5:"votes";i:3;s:6:"voters";a:3:{i:0;s:5:"33918";i:1;s:5:"33580";i:2;s:5:"24070";}}i:500;a:5:{s:12:"polloptionid";i:500;s:6:"nodeid";s:6:"522079";s:5:"title";s:20:"hayır hiç yaşamadım.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:501;a:5:{s:12:"polloptionid";i:501;s:6:"nodeid";s:6:"522079";s:5:"title";s:35:"zaman zaman benzer durumlar yaşadım";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    100.00%
    3
    <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

  • #2
    Evet bazen rahatsızlıklarımızdan dolayı böyle isyan edebiliyoruz...

    Dana önce başarabildiysen şimdi de başarabilirsin..

    Ne hissediyorsun dışarı çıktığında, en çok seni tedirgin eden , baskın çıkan korkun ne oluyor? Konuşalım..

    Yorum


    • #3
      Evet benimde bu tür korkularım var.Dışarı çıktığın zaman neler hissediyorsun mesela.Belki benzer korkuları yaşıyoruzdur.

      Yorum


      • #4
        fobi

        Orjinal yazı sahibi: gülben
        Evet benimde bu tür korkularım var.Dışarı çıktığın zaman neler hissediyorsun mesela.Belki benzer korkuları yaşıyoruzdur.
        arkadaşım.neler yaşamıyorum ki.Birden kendimi boşlukta gibi hissediyorum. Sankielim ayağım dolaşıyor. Başımdönüyor. Midem bulanıyor. Ve hemen eve dönmek İstiyorum. Hele bir durakta vasıta beklemek. Kalabalık bir alışveriş merkezinde olmak. Her şey üzerime gelmeye başlıyor. Hiç bir zaman tek başıma zevk için şöyle bir çıkıp hava alayım diyemedim. Kabuz gibi. En acı tarafı da şu ki artık bunları yaşamamak için hiççıkamaz oldum .umarım sen daha iyi durumdasındır.sevgiler
        <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

        Yorum


        • #5
          Anladım gerçekten çok zor bir durum.Bende hiçbir zaman dolaşmak için dışarı çıkamam.İllaki yanımda birisi olucak.Bugün çarşıya inmem gerekiyordu ablama yarım saat yalvardım benimle gelmesi için.Ailem olmalarına reağmen başlarına gelmediği için beni anlayamıyorlar. :cry:

          Benimkisi daha çok sosyal fobi.Yani dışarı çıktığım zaman bütün insanlar bana bakıyormuş ve benim hakkımda kötü şeyler düşünüyorlarmış gibi geliyor.Yalnız yolda yürürken sanki dengemi kaybediyorum.Ben bunun sebebini çok merak ediyorum.

          Bunu aşmak için korkularımızın üzerine gitmemiz gerekiyor.Mesela sen sık sık alışveriş merkezlerine gitmelisin.Canın hemen eve gelmek istiyebilir ama sen inatla o ortamda durmalısın.Alışana kadar bu davranışı tekrarlamalısın.Bunları yapmak çok zor ama kurtulmak istiyorsak mecburuz.(Bu arada benim pek başardığım söylenemez)Korkularımı yenmeyi sürekli erteliyorum.

          Yorum


          • #6
            Haklısın aslında üzerine gitmemiz gerektiğini biliyoruz da olmuyor işte. Çekmeyen yaşamayan asla bilmez. dışarıdan bakınca da çok saçma ve anlamsız geliyor. Arkadaşım seniolumsuz etkilemek istemiyorum ama.Bir yere gidebilmek için birilerine bağımlı olmaktan o kadar usandım ve bıktım ki.. Yalvar yakar olmaktan.. Kendi acizliğimden nefret ettim. Sonunda vazgeçtim çıkmaktan. Ama sakın sen öyle yapma ..gene ben zararlı çıktım.
            Ama gerçekten bu durumu anlayan arkadaşlar bulmak çok güzel. Umarım panik atak ı da fobileri de yener birbirimize müjde veririz.Desteğini bekliyorum. bende sana destek vermeye hazırım arkadaşım.
            <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

            Yorum


            • #7
              Teşekkür ederim semaver bu cümlelerinle bana destek oldun bile. :P Kesinlikle dediğin gibi bizi ancak biz anlarız.Doktor bile yeri geliyor bazen anlamıyor.İçimden söylemesi kolaydı diyorum.

              Bende her zaman sana destek vermeye hazırım.Yaşadıklarımızı buraya yazarak birbirimize güç verelim. :P :P :P

              Yorum


              • #8
                çok yoğun değilse de agorafobi bende de var. zaman zaman çok kalabalık yerlerde birden her şey yabancı görünmeye başlıyor, üzerime üzerime geliyor, kafam karışıyor. tanıdık birilerini göremezsem bazen gerçekten kabus haline geliyor. böyle durumlarda sakinleşmek için olabildiğince tenha bir köşede biraz oturup yavaş ve derin nefesler alarak kendimi biraz toparlayabiliyorum. özellikle pek de mutlu olmadığım, kendimi kötü hissettiğim zamanlarda bu iyice yoğunlaşıyor.
                bence bu korkunun üstüne direk bodoslama gitmektense öncelikle tenha yerlerde sakin yürüyüşler yaparak kafayı toparlamak ve sonrasında yavaş yavaş yanında kendimizi iyi hissettiğimiz insanlarla dışarı çıkmaya başlamak gerekiyor. yalnız kaldığınızdaysa kulaklıkları takıp sakin ve kendinizi iyi hissettirecek müzikler dinlemek yararlı olabilir sanırım

                Yorum


                • #9
                  kalabalık içinde

                  Kalabalık içinde yaşadıklarını aynen paylaşıyorum. Bir nevi Panik atak krizine benziyor. O an oradan kaçmak istiyorum. Hele yalnızsam elim ayağıma dolanıyor. Her şey üzerime geliyor. Arkadaşım benim durumum iyice vahim bir hal aldı.PA ile baş ediyorum ama tek başıma dışarıda olmak düşüncesi bile
                  artık bana fazla gelir oldu. Sana tavsiyem benim gibi olmak istemiyorsan çıkamaz hale gelmemek için ne olursa olsun çık. kalabalık ta dolaş. Şu anda çıkabiliyorsun.
                  <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

                  Yorum


                  • #10
                    semaver :evil: sen hala burda mısın?!!

                    Ne konuşmuştuk.. :?: :arrow:

                    Yorum


                    • #11
                      Kalabalık ortamlarda nefes alamadığımı düşündüğüm çok oluyor, özellikle de eğer bir mağaza yada alışveriş merkeziyse kulaklarım uğulduyor nefes alamıyordum bayılacağımı hissediyordum.Yıllardır semt pazarlarına bile gitmemiştim son 1 yıldır çıkmaya başladım kendime dedim ki bayılacaksam da bayılırım artık.Pazara çıkmayı başardığım halde alışveriş merkezlerini yinede sevmiyorum.Hiçbir yerede yalnız gitmek zorunda olmadığım halde bu sorunu yaşıyorum.Yanımda ailemden biri olduğu halde onlara sıkıldığımı anlatamamak beni daha çok yoruyor ve üzüyor.
                      Mağazalardan öyle nefret ediyorum ki hiç vitrinlerine bile bakmam ve çoğu zamanda düşünürüm bir bayan olarak bu kadar anormal olmak zorundamıydım.Giyim kuşam için ihtiyaçlarımı bile başkası alsa hiç itirazım olmayacak.

                      Yorum


                      • #12
                        Siz yinee iyisiniz... arkadaş, eş, dost ile çıkabiliyorsunuz....

                        Ben bir dönem kimseyi de istemiyordum.. yanımda sadece dr olsun istiyordum............ :roll:

                        Yorum


                        • #13
                          SON ZAMANLARDA KENDİMİ EN GÜVENDE HİSSETTİĞİM YER İŞYERİNDEKİ ODAM VE İŞTE HALA ODAMDA OTURUYORUM

                          Yorum


                          • #14
                            haklısın biliyormusun sen bir tanesin inan bana koşa koşa çıkasım geldi. Ama önce bu heyecanı bu duyguyu iyice sindireyim dedim.Ama söz her kapıdan geri dönmek istediğimde senin sözlerin bana güç verecek umarım yakında müjdeyi veririm.İnan kendimi daha enerjik hissediyorum sağol.
                            <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

                            Yorum


                            • #15
                              :evil: Sen beni öldürcen miii, çıldırtcan mııı??

                              Haklısın sindirmek lazım..ama nereye kadar :roll:

                              Not: çıkmışken bana da birşeyler al bari :twisted:

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X