Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobi ve Sigara

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobi ve Sigara

Sigarayı bırakmak ya da başlamak kısa ve uzun vadede sosyal fobi ve/veya depresyon semptomlarında ne gibi etkiler bırakıyor ?

Bilgi ve paylaşımlarınızı bekliorum arkadaşlar ..

(Birkaç yıldır sigarayı bırakmak istiyorum .. Fakat olmuyor .. Pes etmedikçe yenilmiş sayılmam di mi .. .. bir de bırakabilsem sanki psikolojim de daha iyi olacak gibi hissediyorum .. doğru mu yanlış mı bilmem .. sürekli kendimle savaş halindeyim .. )

sigaraya başlamak büyük hata

Yorum

ilgisi yok

Yorum

patalojik rahatsızlıklarda alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılıkların kolay kazanılması söz konusudur..... alkol veya uyuşturucu desen biraz bişeyler yazardım ama sigara konusu bilgim dışında.....

ama sana kendi yaşantılarımdan şunu aktarabilirim.... kendimi güvende hissetmediğim zamanlarda direk sigaraya sığınıyordum..... bir nevi güven verme aracı gibi bişeydi benim için.... herkes için böyle mi onu bilemem....

saygılarımla

Yorum

Sigarayı, ağızdan anne sütünün emilmesi gibi içinize çektiğiniz için, insanda çocukluğa yakın bir hissiyat ve güven verdiği düşüncesi vardır. Tartışılabilir, bir hocamdan duymuştum.

Sigaradaki nikotin endorfin salgısını kontrol etmeye başladığından, insan içtikçe mutlu olur, vücut gittikçe bağışıklaşır daha fazlasını ister.

Depresyonda sigara içen hasta için bildiğim kadarıyla ilaçların etkileşimini dalgalandırdığından tavsiye edilmiyor. Mantıklı bence ve doktorumda bana çok bırak dedi en başlarda.

Bu tamamen kendi fikrim ama insan kendine aynı zamanda zarar verdiğinden sigara içmeyi bırakmak depresyon için olumlu bir şey bence. Daha uzun daha sağlıklı daha yüksek kalitede yaşamayı seçmek.
          Ama bıraktım mı? Hayır henüz değil...
          "Geceleri karanlık diye Günü suçlama, kötülükler var diye hayata kan kusma" :: just be -----

Yorum

Orjinal yazı sahibi: creative777
            Sigarayı, ağızdan anne sütünün emilmesi gibi içinize çektiğiniz için, insanda çocukluğa yakın bir hissiyat ve güven verdiği düşüncesi vardır. Tartışılabilir, bir hocamdan duymuştum.

Sigaradaki nikotin endorfin salgısını kontrol etmeye başladığından, insan içtikçe mutlu olur, vücut gittikçe bağışıklaşır daha fazlasını ister.

Depresyonda sigara içen hasta için bildiğim kadarıyla ilaçların etkileşimini dalgalandırdığından tavsiye edilmiyor. Mantıklı bence ve doktorumda bana çok bırak dedi en başlarda.

Bu tamamen kendi fikrim ama insan kendine aynı zamanda zarar verdiğinden sigara içmeyi bırakmak depresyon için olumlu bir şey bence. Daha uzun daha sağlıklı daha yüksek kalitede yaşamayı seçmek.
            Ama bıraktım mı? Hayır henüz değil...
            ,

ya sen tıp mı okuyorsun soruma cevap vermedin... merakla bekliyorum.....cevabını

Yorum

therapy25 Tarih: Pzr Nis 26, 2009 1:57 am Mesaj konusu:

patalojik rahatsızlıklarda alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılıkların kolay kazanılması söz konusudur..... alkol veya uyuşturucu desen biraz bişeyler yazardım ama sigara konusu bilgim dışında.....

ama sana kendi yaşantılarımdan şunu aktarabilirim.... kendimi güvende hissetmediğim zamanlarda direk sigaraya sığınıyordum..... bir nevi güven verme aracı gibi bişeydi benim için.... herkes için böyle mi onu bilemem....

saygılarımla
              Therapy25 , peki bıraktıktan sonraki etkileri ne oldu anlatabilir misiniz ?

Yorum

sf li insanın sigara yı bir arkadaş olarak gördüğünü sanıyorum yani kalabalık ortamda genelde bunaldığında hemen eli sigaraya gider ve sigara sanki o ortamlarda onu kurtarıcı sakinleştirici bir etken olarak görür ve kolay kolayda bırakamaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sev__beni
                  sf li insanın sigara yı bir arkadaş olarak gördüğünü sanıyorum yani kalabalık ortamda genelde bunaldığında hemen eli sigaraya gider ve sigara sanki o ortamlarda onu kurtarıcı sakinleştirici bir etken olarak görür ve kolay kolayda bırakamaz
                  kesinlikle katılıyorum bu dediklerinize bunaldığım zaman fobilerim gelince hemen sigaraya sarılıyorum sanki arkadaşım gibi,tek yürürken bile içesim olmasa bile tiryakiymiş gibi içiyorum,içesim yok ama fibm yüzünden sigara bağımlısıyım nerdeyse normalde kullanıyorum ama o kadar çok değil..

Yorum

sigarayı bırakmak depresyona sokabiliyor (annemden biliyorum)

spora başlamak bırakmada yardımcı olabilir.

sosyal fobi ya da anksiyeteye çok faydası olduğunu düşünmüyorum başlamanın ya da bırakmanın..

Yorum

şöyle bi bak kaç şarkıda sigaranın adı geçiyor ve kaç duygusal filmde dertli olan taraf sigara içiyor...sigara insana düşünmesi ve dertlerinden uzaklaşması için ortam yaratıyor ve bir müddet sonra bu bitiyor...Eğer dertliysen sigarayı kolay kolay bırakamazsın ama yine de o seni bırakmadan sen onu bıraksan iyi yaparsın

Yorum

İşleniyor...
                      X