Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AURORIX ve SOSYAL FOBİ

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • AURORIX ve SOSYAL FOBİ

    Arkadaşlar! aranızda Aurorix adlı ilacı kullananınız varmı? ben yaklaşık 10 yıldır sosyalfobi ile mücadele etmekteyim ama ne kadar çabalasamda hep 1 adım ileri 2 adım geri gitmişimdir.Bir türlü üstesinden gelemiyorum.Sosyalfobiye karşı Aurorix adlı ilacı kullananlar olduğunu duydum ama ben bugüne kadar bu ilacı hiç kullanmadım acaba faydasını göreniniz varmı?ne gibi faydasını gördünüz?hiç yanetkisi oluyormu? yada Aurorix benzeri sosyalfobiye karşı etkili bir ilaç hiç varmı? sosyalfobi benim hayatımı kararttı! dışarı çıkamaz en az kalabalık yerden bile geçmekte korkunç zorlanır oluyorum, bi yerden mesela bir cafe,otobüs durağı,market,banka,kitabevi gibi herkesin rahatlıkla gidebildiği yerlerde bulunmakta inanılmaz zorluklar yaşıyorum üstelik o kadar dirensemde vücudumdaki anormallikleri zaptedemiyorum:terleme,heyecan,ateş basması,titremeler(özellikle ayakta ve yüzde),kasılmalar..bunlar için birçok ilaç kullandım ama hep boşa gitti her denediğimde büyük hayalkırıkları yaşadım ve hep kendime küstüm mücadele etmekteki arzum ve çabam hep sekteye uğradı.Sürekli şapka takmak gözlük takmak zorunda kaldım kendimi mümkün olduğunca insanlardan soyutladım ama gene işe yaramadı bende herkes gibi gezmek dolaşmak bir cafeye gidip bişiler yemek yada sinemaya gitmek istiyorum.Sonra bir yerde Aurorix adlı ilaç hakkında bazı yazılar okudum.Acaba aranızda sosyalfobisi olan varmı? bununla nasıl mücadele ediyorsunuz buna karşı etkili bir ilaç varmı? bunu öğrenmeyi çok istiyorum daha önemlisi bunu yenen varmı? İnsanlarla iletişim kurmada çok büyük zorluklar çekiyorum en az kalabalık yerde bile onlarla uyum sağlamakta zorlanıyor hemen orayı terketme isteği doğuyor karşımdakiyle ilgilenmek yerine sürekli sağımı solumu arkamı yokluyorum acaba beni duyarlarmı rezil olurmuyum utangaçlığımı farkederler diye ödüm kopuyor konuşmakta inanılmaz zorlanıyorum 2 lafı biraraya getiremiyorum yüzüm çok kızarıyor sanki maratona katılmış atlet gibi üstümden su akıyor ama inanırmısınız arkadaşlar ben eskiden böyle değildim!! ve böyle olmamanın güzelliğini rahatlığını hayattan zevk almanın nedemek olduğunu çok az da olsa hatırlıyorum dile kolay tam 10 yıl oldu ve her günüm kapkaranlıkta yapayalnız geçti! ne bir yol gösterenim oldu ne de benim dilimden anlayan biri sadece saman alevi gibi yanıp sönen birkaç doktor oldu ama nafile hergeçen gün daha kötüye gittim şimdi tek düşündüğüm şey intihar! umarım beni anlayanınız çıkar veya daha önemlisi bu sorunun üstesinden gelen! artık daha fazla ne kadar dayanacağımı bilemiyorum ama en kötüsü çabalarımın iyileşme arzumun boşa gittiğini görmek o an elimde bir silah belirmesini istiyorum yeter artık diyerek!! hepinize sevgiler saygılar..tanrı hepinizin yardımcısı yol göstericisi olsun...!!!

  • #2
    merhaba BUZADAM bende bir sosyal fobiğim ve yazdığın herşeyi bende yaşadım bir yıl önce psiyatre gittim ve cipralex kullandım ve hayatın ne kadar güzel olduğunu anladım 7 ay falan kullandım ve rahatsızlığımın geçtiğini düşünerek ilacı bıraktım ve çıldırdım(ilacı aniden bıraktığım için çıldırmışım). şuan hem cipralex hem Aurorix kullanıyorum ve iyiym yani: sosyal fobim yok şuan. Zaten psiyatrimin söyledğine göre de çok çok yaygın olan bir rahatsızlık sosyalfobi, kimisi içine atıyor kimisi çaktırmamaya çalışıyor.
    inşallah sizde biran önce kurtulursunuz. hoşçakaln

    Yorum


    • #3
      Merhaba buzadam bende uzun süredir sosyalfobiyle birlikte yaşıyorum hatta ek olarak bir kaç hastalık daha var.Kalabalık içinde terleme,kasılma vs...bende yaşıyorum ama lütfen bu kadar ümitsiz ve mutsuz olma.Daha kötü durumda olan insanları düşün ve sosyalfobili olduğun için şükret bence.Ben kitap okuyarak kafamdaki birçok sıkıntıyı kenara atıyorum.Eğer kitap okumayı seviyorsan kişisel gelişim kitapları ve dini içerikli kitapları okumanı tavsiye ederim.Muhammed Bozdağ ın kitapları mesela.Hayata tutunmanı sağlamak için daha değişik hobilerde edinebilirsin.Son söz olarak HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER DİYORUM.

      Yorum


      • #4
        ben de senin anlattıklarının aynısını yasıyorum.bu durumun nasıl ustesinden geliriz bilmiyorum .ama daha fazla bu sekilde yasayamayacagımı biliyorm. .cok ugrastım bu durumu yenmek icin ama her defasında yenik dustum :evil:

        Yorum


        • #5
          slm arkadaşlar
          bana da sosyal fobi teşhisi koydu doktorum ayrıca depresyon da var. bana paxil yazdı sanırım depresyonun da olması sebebiyle. bendeki belirtiler , durumlar tamamiyle sizdekiler gibi değil. kalabalık ortamlara girmekten çekinirim, kendimi tam olrak karşımdaki kişiye ifade edemem. depresyonun da etkisiyle olsa gerek; ortada ciddi bişey olmamasına rağmen durup dururken ağlamaya başlıyorum. 6 ay kullandım. 6 ay sonra tekrar gitmemi söylemişti bu 6 ay sonunda 3 ay daha devam etmem gerekliymiş. son 2 ayı da bitirdim ilacım bitti tekrar gidip yazdıramadım. aslında çok kötü hissetmiyorum kendimi, ama ağlamalar , kendimi yalnız , işe yaramaz hissetmeler tekrar başladı.bilmiyorum başka bir rahatsızlığım da var mı?
          Güvenilmek, sevilmekten daha büyük bir iltifattır.!!!!!

          Yorum


          • #6
            bende şu anda aurorix kullanıyorum güzel ilaç özellikle sosyal fobimle beraber olan depresyonumu azalttı bende liseden beri çekiyorum bu hastalığı ilk paxil kullandım ama çok yan etkisi vardı aurorix daha hafif bir ilaç

            Yorum


            • #7
              dostum ben de aurorix ve paxil tedavisi görüyorum..eskiye göre gayet iyiyim..yaszışabilriz..kendi çapımda yardım ederim.

              Yorum


              • #8
                Birebir aynı şeyleri yaşıyorum son 6 aydır. Bela bir hastalık. 4 aydır cipralex kullanıyorum. Belirgin bir iyileşme olmadı. Terapi de görmeye başlıcam. Bu hastalığın sadece ilaçlarla tedavisi olmadığını düşünüyorum ama doğru bir hekimle ve doğru ilaçlarla tedavi olanlar en azından yaşayabilmeyi başaranlar var. Ben de ölümü çok düşündüm. Hatta çok fazla düşündüm ama hiç cesaret edemedim. Onun da garantisi yok ki. Herşeye rağmen savaşmak en doğru seçim bence. Allah herkesin yardımcısı olsun.

                Yorum


                • #9
                  buzadam

                  bahsettiklerinle ayni beni tarif ettin,ama ben de aurorix kullanmadim,yarin ilk isim gidip almak ve kullanmak,bakalim duzelme olurmu acep.ama ben daha cok kasilmalardan sikayetciyim yuzumde falan,normalde ilk 10-15 dakikada iyi dayaniyorum

                  neyse umutsuzluga mahal yok,vardir herseyin bir caresi,
                  valla ayni dertler bende 4 yil oldu var ama ben pek onemsemedim,kactim dayandim,pes etmedim,sonucta hayat devam ediyor.

                  insanlar istiyosa boyle kabul etsin diye dusundum,ama yipratti bu beni tabi..

                  herkese sifalar diliyorum...

                  Yorum


                  • #10
                    Cipralex + Aurorix

                    Orjinal yazı sahibi: nonnik
                    merhaba BUZADAM bende bir sosyal fobiğim ve yazdığın herşeyi bende yaşadım bir yıl önce psiyatre gittim ve cipralex kullandım ve hayatın ne kadar güzel olduğunu anladım 7 ay falan kullandım ve rahatsızlığımın geçtiğini düşünerek ilacı bıraktım ve çıldırdım(ilacı aniden bıraktığım için çıldırmışım). şuan hem cipralex hem Aurorix kullanıyorum ve iyiym yani: sosyal fobim yok şuan. Zaten psiyatrimin söyledğine göre de çok çok yaygın olan bir rahatsızlık sosyalfobi, kimisi içine atıyor kimisi çaktırmamaya çalışıyor.inşallah sizde biran önce kurtulursunuz. hoşçakaln
                    Sevgili Nonnik,

                    Cipralex’i kullanmağı bıraktığınızdan ne kadar zaman sonra tekrar başladınız. Bırakmadan evvelki dozu kaç mg idi. Ne kadar süre sonra tekrar başladınız.
                    Daha evvelce Cipralex tek başına iyi gelmiş iken şimdi ve sizce doktorunuzun Cipralex’e Aurorix ilave edişinin sebebi nedir.
                    Şu an kullanmakta olduğunuz Cipralex ve Aurorix’in günlük dozları ve gün içindeki kullanma zamanları nedir? Her ikisini kullanmağa başladıktan nekadar zaman sonra kendinizi iyi hissetmeğe başladınız?

                    Bir de son sualim şu olacak: Doktorunuz Aurorix kullanırken bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durmanızı önerdimi? (Peynir, meyva suyu vb gibi)

                    Cevaplarsanız sevinirim.

                    Not: Nonnikin bu konuya gönderdiği cevabının 2007 yılında olduğunu şimdi fark ettim. Dolayısıyle sorularıma erişememe ihtimali mevcut. Eğer okuyanlarınız arasında, bu sorularımın hiç olmassa bazılarını cevaplayacaklarınız varsa müteşekkir kalırım
                    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X