Duyuru

Collapse
No announcement yet.

içine kapanık insanlarrr!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• içine kapanık insanlarrr!!

tamamen içe dönük kendi iç dünyasında yasayan insanlar tedaviyle dısa dönük sosyal bi insan olablir mi? yok bu degişmeyen bişeymidr..kişinin yapısıyla mı ilgilidr

Re: içine kapanık insanlarrr!!

Orjinal yazı sahibi: ilke--
    tamamen içe dönük kendi iç dünyasında yasayan insanlar tedaviyle dısa dönük sosyal bi insan olablir mi? yok bu degişmeyen bişeymidr..kişinin yapısıyla mı ilgilidr
    ben tamamiyle bu illetten kurtulacağına inanmıyorum. yendim dersin. öyle bi an gelir tekrar geriye dönersin..yara gibidir bu geçsede izi kalır. yenmek mümkün olmasada baskılamak azaltmak mümkün diyorum.

ayrıca kişinin yapısıylada ilgisi olduğunu düşünüyorum. bunu kadere bağlıyorum. hiç bi şeyin sebepsiz olmadığına inanıyorum. belki sf li olmamın Allah katında bana bi hayrı vardır. bilemiyorum.

Yorum

tamamen kurtulabilirsin arkadaşım. doğru tedavi ve süreklilik olduktan sonra ister sosyal fobi ister depresyon.. gücünü giderek kaybeder. peki tedavi kolay mı? hastaya, hastalığa ve hastalığın nerede olduğuna göre değişir. kimisinde bir kıvılcıma bakar kimisinde imkansıza yakındır. imkansız değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kinder
        tamamen kurtulabilirsin arkadaşım. doğru tedavi ve süreklilik olduktan sonra ister sosyal fobi ister depresyon.. gücünü giderek kaybeder. peki tedavi kolay mı? hastaya, hastalığa ve hastalığın nerede olduğuna göre değişir. kimisinde bir kıvılcıma bakar kimisinde imkansıza yakındır. imkansız değil.
        çekilen çilelerin dertlerin elbet bi izi kalır, bu adamın yüzünden, haraketlerinden tavırlarından okunabilir yenmişte olsa..

malum güzelde bi örnek vermişim. "yara gibidir, iyileşir ama az veya çok izi kalır"

Yorum

ona bakarsan bugün bir majör depresyon hastası geçmişinde çok mutlu olmuş olabilir. o mutluluktan bugün nasıl iz kalmamışsa yarında acıdan iz kalmayabilir. ve majör depresyondan bahsediyorum. burada bahsettiğimiz sosyal fobi küstürür, majörse öldürür. azıcık iyileşme gibi bir şey yok. iyileşiyorsundur ya da iyileşmiyorsundur. iyileşmişsindir ya da iyileşmemişsindir.

Yorum

Bahsettiğiniz davranış bozukluğu kavramına girer mi tam bilemiyorum,geniş kapsamlı,açıklayıcı olarak anlatmamışsınız durumunuzu ama sosyal fobi de dahil olmak üzere bu tür duygu durum ve davranış bozukluklarına çözüm en fazla psikoterapiden gelir.Çünkü psikoterapi,bu tür davranışların temelinde yatan kişilik özelliklerinin bilişsel analizini yaptığı için hem birayin kendi kişilik ve mizaç özellikleri hakkında farkındalık oluşturmasına hem de bu tür sorunları çözebilmek için alternatif yollar bulmasına yardımcı olur.Psikoterapi de bu vakaların temelinde yatan kişilik özelliklerinin zararlı taraflarını yontma şeklinde sunduğu tedavi ile iyileşme çok daha kalıcı olur.
            Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

azıcık iyileşme gibi bir şey yok. iyileşiyorsundur ya da iyileşmiyorsundur. iyileşmişsindir ya da iyileşmemişsindir.
              hoş bi anlatım olmuş

Yorum

İşleniyor...
              X