Duyuru
Collapse
No announcement yet.
s.fobi - askerlik
Collapse
X
-
Guest repliedvay anam vay beterin beteri de varmış bende sosyal fobikmişim mişim diyorum burda öğrendim sosyal fobi muzdaribi olduğumu.Bende genelde evde oturmayı seviyorum ama 3 sene de oturamam heralde hayat dışarda akıyo ve bi sürü ottan b.ktan adam eğlenirken biz niye oturalım ki.nası başla biliyo musun ben denedim kendimde işe yarıyo konuşurken insanların gözünün içine bakma ta ki kendi öz güvenini kurana kadar bir şey anlatırken birisine direk hemen onla göz teması kurma öyle olunca çünkü lafın devamını istiyo gibi geliyo karşı taraf o zaman da sen tıkanıyosun kalıyosun gözlerinle başka şeylere bak havaya bak ne biliyim başka bi yere bak hem bu aralar böyle konuşma popüler de benim çevremdeki birçok artist tip böyle konuşuyo gözlerini senden kaçırıyolar bazen bi arada bakıyo sonra gene devam ediyo aksiyonuna hem böyle konuşma cool da yani..böyle başla yavaş yavaş arkası gelir
-
Orjinal yazı sahibi: derinnnnnndurumun çok kötü okudum da dikkatlice, çıkmama sebebin ne açıklar mısın hislerini vs, inanılır gibi değil.
Zaten karşımdaki vücut dilinden sıkıldığımıda anlıyo bende bi anormallik olduğunu seziyo böyle ''malmıdır nedir bu ?'' der gibi bakıyo hele bide karşıda en az 2 kişi varsa birbirinden destek alıp kesin dalga geçiyolar zaten kimsenin yüzüne gözüne bakamıyorum sonra karşıdaki de ukala falan olduğum için kendisini dinlemediğimide sanabiliyo.yani anı yaşıyamıyorum o an orda ne için bulunduğuma ne yapacağıma yoğunlaşamıyorum
böyle oluncada...
bnde hem kendime hemde insanlığa yararlı bi davranış yaptım sosyal ortamdan kaçındım
zaten amaçlarımdan isteklerimden çoktan vazgeçtim böyle boş boş anlamsız ,amaçsız...
Leave a comment:
-
askere alsalar intihar olacak ,almasalarda askerlik yapmadı bu diyecek millet ama ben gitmemeyi tercih ederim .yani delirerek ölmektense...
Leave a comment:
-
imlost arkadasın dediği gibi tedavi olduğun doktordan hastalığın ile ilgili durumunu belirten bir yazı alman gerek o yazıyla askerlik şubesine gidersen o zaman onlar seni askeri hastaneye sevk ederler bende 19 yasındayım ve şizofren tedavisi görüyorum suan daha askerlik yoklamam gelmedi bu durumu doktorumla konustum bu tür psikiyatrik rahatsızlıkları olanları askere almazlar merak etme dedi....
Leave a comment:
-
arkadaşım öncelikle merhaba allah yardımcın olsun.
kendimden bahsediyim önce ben 4 senedir tedavi oluyorum paranoya , maddeye bağlı psikoz ve şimdide sf başladı bende 4 senedir alkol almadan dışarı çıkmıyorum çıkamıyorum :S neyse sana yardımcı olucak bi bilgi veriyim ben askerlik muane zamanı doktorumdan bi yazı aldım ilk önce semt şubeme verdim ve askeri hastaneye sevk etti .orda arkadaşında dediği gibi tanı önemli askeri hastane kararı veriyo benim 2 sene tecil ettiler 3 cü sene çürük verdiler .. (ama sağlıklı olup her tc vatandaşı gibi askerliğimi yapmak isterdim farklı konu) .. askeri hastanedeki doktora kendini çok ii şekilde anlat , bende senin gibi gidemiyodm alkollu gittim genede gidebiliyosan alkol almadan git tavsiye deil yanlış anlama yani bi şekilde git sonundakesinlikle ilk sene tecil alırsın sf olan birini kesinlikle askere almazlar rahat ol ..
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ...
Leave a comment:
-
kardeşim ALLAH ŞİFA VERSİN şimdi merak etme gözlerin çok bozuk artı kolunda platin var ve psikolojin bozuk Muayenede bir şey demezler ama sen askere gidince muayene olduğunda çürük raporu verebilirler bizim bir arkadaşın gözleri sen gibi idi 1 ay askerlikten sonra geri geldi askerde de fazla iş vermezler veriler bir yer otururu durursun tıpkı Evde oturduğun gibi askerde herşey aynı kıyafetler aynı yiyecekler aynı yataklar aynı kimsenin kimseden far kı yok korkma hiçbirşey olmaz ALLAH ŞİFA VERSİN
Leave a comment:
-
Guest replied........................................Last edited by hale46; 02-07-2015, 02:31 AM.
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: psi-mavimadem o şekilde gidebileceksin öyle yap, ama dozunu fazla arttırma.
yanında güvenebilebileceğin biri olsun. doktor sana seni rahatlatacak bir ilaç verecek ve bu ilaç sayesinde 15-20 günlük bir süreç sonucunda huzura kavuşacaksın. inan bana keşke bunu daha önceden yapsaymışım diyeceksin....
Leave a comment:
-
askerlik başka dünya, kendini farklı gezegende hissediyorsun, her yer yeşil, herkes yeşil, cennet olmadığı kesin ama cehennemde değil. ayrıca ilk gittiğinizde herkes sizin gibi ürkek ve şaşkın, bu da adaptasyonu tetikliyo, toplu hareket bir yerde. kendini negatif koşullandırma, iyi hissedeceksin. 8)
Leave a comment:
-
madem o şekilde gidebileceksin öyle yap, ama dozunu fazla arttırma.
yanında güvenebilebileceğin biri olsun. doktor sana seni rahatlatacak bir ilaç verecek ve bu ilaç sayesinde 15-20 günlük bir süreç sonucunda huzura kavuşacaksın. inan bana keşke bunu daha önceden yapsaymışım diyeceksin. ilacı kullanırken de hastanedeki psikolağa gitmek istediğini söylersin psikoloğa ve askere gitmeden bir kaç kez görüşürsünüz.
Önceki olumsuz deneyiminden bahsedersin o da farklı yöntemler dener.
Tek yapman gereken bir adım atmak inan gerisi kendiliğinden gelecek.
hangi ildesin, bildiğim bir şehirse seni yönlendirebileceğim hastaneler olabilir.görüşmek üzere...
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: psi-maviarkadaşım durumuna çok üzüldüm. sırf bu nedenle siteye kaydoldum ve sana yardımcı olmak istiyorum. nasıl? mı diyeceksin. ben bu yıl mezun olmuş bir psikologum eğitimim süresince hastanelerde staj yapma fırsatım oldu. bu süreçte sosyal fobisi olan pek çok kişi ile görüştüm. yani bana güvenebilirsin. okuduklarımdan anladığım kadarıyla psikolağa gitmişsin daha önce, olabilir yöntemi uygulayamamış olabilirsin. ama bu senin kendine acı çektirmeyi sürdürmene sebep değil sen varlığından ötürü zaten oldukça değerlisin. o zaman bir adım daha at güvendiğin biriyle tekrar bir psikoloğa git. bunu yapabilirsin, 3 yıllık tecrübenden anladığın kadarıyla kaçınmanın bir sonu yok sen bir adım at bak herşey daha güzel olacak! diğer kötü ihtimaller yerine olumluya, güzel bir geleceğe 1 günlük inansan ne olur!
geçmiş olsun dileklerimle...
doktora eve kapanmadan önce gitmiştim (onuda zar zor götürdüler) şimdi hiç cesaretim kalmadı ama yine alkol falan bi şekilde gitmeye çalışırım ,yoksa eve inzibat gelip önce muayneye sonra doğru askere götürecek .Bu dışarı çıkmamdan daha büyük rezillik
gerçi ha öyle olmuş ha böyle hep zarar alan benim yine
Leave a comment:
-
arkadaşım durumuna çok üzüldüm. sırf bu nedenle siteye kaydoldum ve sana yardımcı olmak istiyorum. nasıl? mı diyeceksin. ben bu yıl mezun olmuş bir psikologum eğitimim süresince hastanelerde staj yapma fırsatım oldu. bu süreçte sosyal fobisi olan pek çok kişi ile görüştüm. yani bana güvenebilirsin. okuduklarımdan anladığım kadarıyla psikolağa gitmişsin daha önce, olabilir yöntemi uygulayamamış olabilirsin. ama bu senin kendine acı çektirmeyi sürdürmene sebep değil sen varlığından ötürü zaten oldukça değerlisin. o zaman bir adım daha at güvendiğin biriyle tekrar bir psikoloğa git. bunu yapabilirsin, 3 yıllık tecrübenden anladığın kadarıyla kaçınmanın bir sonu yok sen bir adım at bak herşey daha güzel olacak! diğer kötü ihtimaller yerine olumluya, güzel bir geleceğe 1 günlük inansan ne olur!
geçmiş olsun dileklerimle...
Leave a comment:
-
artık düşünmekten uyuyamıyorum sürekli geçmeyen baş ağrısı halsizlik ellerimde uyuşma başladı
Leave a comment:
-
kendini hazır hissetmiyorsan bu biraz kumar olur gibi geliyor.sonucu da iyi olmayabilir.bu beylik laflarla çözüm üretileceğini sanan arkadaşları da anlamıyorum.bu hastalık bu şekilde cözülmüyor maalesef.ama sakın zararlı alışkanlıklara başvurma.Erteler yaşayacaklarını ama cözüm olmaz zamanla daha kötü olur.
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: bnyokumOrjinal yazı sahibi: umu44bence senin ilacın askerliktedir ne dersin(sanki şimdi çok düzgün) yani orda ne olcağını başıma neler gelceğini nasıl pet şişe gibi ezilip büzüleceğimi rezil olcağımı şimdiden biliyorum
Leave a comment:
Leave a comment: