Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HANİ DİYORUM DA GERÇEK DOST NASIL OLURDU??.........

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• HANİ DİYORUM DA GERÇEK DOST NASIL OLURDU??.........

Hani diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa. Onu,şöyle, içine sindire-sindire, kocaman bir sarılsa Ne iyi
    olur değil mi? Dostunuz! dostunuz var mı? Kadın ya da erkek.Hiç fark etmez. Gerçek dostun cinsiyeti olmaz. Paylaştığınız birileri var mı? Varsa sorun yok. Yoksa, gidin bulun hemen! Sırlarınızı paylaştığınız. Özlediğinizi açık yüreklilikle söylediğiniz. Canım benim! .. dediğiniz... Telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri.. O'nu görmediğinizde yüreğinizin pıt-pıt attığını hissettiğiniz, bir dostunuz var mı? drt ortağı, sohbetlerinizi paylaştığınız, yalnızlığınızı anlattığınız, sevincinizi hisseden biri... Yalnız kaldığınızı düşündüğünüzde, birilerine öfkelendiğinizde, sevdiklerinizi özlediğinizde, hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı? Sizi hiç yalnız bırakmayan biri.cesur, azimli, kararlı, arayan, soran, Seni özlüyorum diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz. Yanıltmaz! Anlayışla karşılar her şeyi... Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla... Hiç yalnız kalmazsınız nitekim.böyle bir dost bulmak için fazla bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıkagelir zaten. (Elektrik olayı...) bir gün bir bakarsınız karşınızda... Bir de bakmışınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar...kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki izleri, gelecek ile ilgili düşüncelerinizi, sadece ona anlatır olursunuz. Kadın, erkek Bir dost bulun! Ama gerçek olsun. Aradığında işinizi değil,sizi soran.kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kiracınız olsun. Anlatsın, konuşsun, açık-seçik, korkmadan yaşasın. Güvensin! Cinsiyeti olmasın! Bir kartal kadar haşin, bir maymun kadar şaklaban, bir ceylan kadar narin olsun. Doğruları söylesin. Gerçekçi olsun. Yanıltmasın, andırmasın! İçten, sevecen, sempatik, sevdaları, özlemleri anlayabilen biri olsun. anlasınağzıyla değil, gözleriyle ve kalpten konuşsun aşasın! Doya-doya yaşasın, doya-doya yaşatsın. Beyninden değil, yüreğinden versin. olsun varsın! Paylaşırım. desin.Bir dostunuz olsun. Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın... dost olsun! ama gerçek bir dost güldüğünde yanında olan değil hergün senin hatırını soran değil asıl ağladığında yanında olan kişi gerçek dosttur...

:roll: :roll: :roll:

Re: HANİ DİYORUM DA GERÇEK DOST NASIL OLURDU??.........

Orjinal yazı sahibi: stairway-to-heaven
    Hani diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa. Onu,şöyle, içine sindire-sindire, kocaman bir sarılsa Ne iyi
    olur değil mi? Dostunuz! dostunuz var mı? Kadın ya da erkek.Hiç fark etmez. Gerçek dostun cinsiyeti olmaz. Paylaştığınız birileri var mı? Varsa sorun yok. Yoksa, gidin bulun hemen! Sırlarınızı paylaştığınız. Özlediğinizi açık yüreklilikle söylediğiniz. Canım benim! .. dediğiniz... Telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri.. O'nu görmediğinizde yüreğinizin pıt-pıt attığını hissettiğiniz, bir dostunuz var mı? drt ortağı, sohbetlerinizi paylaştığınız, yalnızlığınızı anlattığınız, sevincinizi hisseden biri... Yalnız kaldığınızı düşündüğünüzde, birilerine öfkelendiğinizde, sevdiklerinizi özlediğinizde, hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı? Sizi hiç yalnız bırakmayan biri.cesur, azimli, kararlı, arayan, soran, Seni özlüyorum diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz. Yanıltmaz! Anlayışla karşılar her şeyi... Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla... Hiç yalnız kalmazsınız nitekim.böyle bir dost bulmak için fazla bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıkagelir zaten. (Elektrik olayı...) bir gün bir bakarsınız karşınızda... Bir de bakmışınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar...kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki izleri, gelecek ile ilgili düşüncelerinizi, sadece ona anlatır olursunuz. Kadın, erkek Bir dost bulun! Ama gerçek olsun. Aradığında işinizi değil,sizi soran.kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kiracınız olsun. Anlatsın, konuşsun, açık-seçik, korkmadan yaşasın. Güvensin! Cinsiyeti olmasın! Bir kartal kadar haşin, bir maymun kadar şaklaban, bir ceylan kadar narin olsun. Doğruları söylesin. Gerçekçi olsun. Yanıltmasın, andırmasın! İçten, sevecen, sempatik, sevdaları, özlemleri anlayabilen biri olsun. anlasınağzıyla değil, gözleriyle ve kalpten konuşsun aşasın! Doya-doya yaşasın, doya-doya yaşatsın. Beyninden değil, yüreğinden versin. olsun varsın! Paylaşırım. desin.Bir dostunuz olsun. Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın... dost olsun! ama gerçek bir dost güldüğünde yanında olan değil hergün senin hatırını soran değil asıl ağladığında yanında olan kişi gerçek dosttur...

:roll: :roll: :roll:
    bu yazınıza yeni rastladım iyiki rastlamışım çok üzdü beni çünkü benim gerçek bir dostum yok kendimi kandırmışım bugüne kadar boşuna yakarışlar aldanmalar... iyiki tanımışım sahte dostları yoksa gerçek dostun ne demek olduğunu anlayamayacakdım...

Yorum

iyi olurdu :!:
      <div align="center">her seciş&nbsp; bir vazgecistir, her vazgecis bir kaybedistir</div><br />

Yorum

Selamlar

Dost diye birşey yok ne yazikki .. İnsanın dostu ne ailesi, ne eşi, ne kız arkadaşı , ne de erkek arkadaşı...

Dostluk dediğimiz şey öle derin , öle kapsamlı ve öle sorumluluk duygusunu oluşturan bir durum ki kimse bu duyguyu tamamlayarak hareket edemez, edemiyorlarda zaten.

İnsanın tek dostu kendisi.Artık bunu bilir bunu sölerim ben.
        Belki bu yetmiyor ama elden gelen bir şey yok.Bunun yetersizliği canını sıksada, üzsede seni şu da bir gerçek ki en azından kafan rahat!!![/b]

Yorum

sizin yaşadıklarınızı yaşayan kişi gercek dostunuz olabilir
          dostunuzuna sınırlarını bilmeniz gerekir

size değer vermesi sahiplenmesi onu krmanız anlamına gelmez

değerini bilin

benim çok var gercek dostum

ama unutmayın onlardan neler bekledinize göre derecelenir dostluk

sewgilerini mi istersiniz sadece ??

ve elinizdekileri paylasabilirmisiniz dostunuzla karsılıksızca ??

Yorum

Re: Selamlar

Orjinal yazı sahibi: tuana33
            Dost diye birşey yok ne yazikki .. İnsanın dostu ne ailesi, ne eşi, ne kız arkadaşı , ne de erkek arkadaşı...

Dostluk dediğimiz şey öle derin , öle kapsamlı ve öle sorumluluk duygusunu oluşturan bir durum ki kimse bu duyguyu tamamlayarak hareket edemez, edemiyorlarda zaten.

İnsanın tek dostu kendisi.Artık bunu bilir bunu sölerim ben.
            Belki bu yetmiyor ama elden gelen bir şey yok.Bunun yetersizliği canını sıksada, üzsede seni şu da bir gerçek ki en azından kafan rahat!!![/b]
            Dost diye birşey var..sanırım sizin dostunuz yok....
            Dostu olması için bir insanın
            Kendisinin dosdoğru olması gerekir ve birine dost olması gerekir....
            'Ben' diye başlamayı hakkettiğim tek cümle var,'Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilâh yoktur!...'

Yorum

YOK öyle biri.
              YOK
              YOK
              YOK!
              Kendi adıma konuştum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
                gerçek dost falan beklemiyorum artık. şu anda hayatımda bana yakın olan insanlara bile şüpheyle yaklaşıyorm, her an gidebilirmişçesine hareket ediyorum. çünkü en güvendiklerim beni yüzüstü bıraktı. dost diye birşey kalmadı artık. dizilerde falan izliyoruz. hatta öyle ki ben bile kendimden şüphe etmeye başladım, acaba ben nasıl bir dost olurum, belki de olamam diye. bundan sonra hayallere kapılmıyorum, kendimi daha fazla üzmüyorum. bana göre bir insanın en iyi dostu kitapları, müziği, eşyaları falandır. her zaman yanında durup, yalnızlığını paylaşanalar...
                Aynen böyle bence de...
                En azından benim için böyle...
                Hani neredeydiler o en kötü günümde ?
                Bir tanesi aradı...
                Sonra ondan da ses kesildi...
                Kimse tam anlamıyla anlamıyor ki...
                Kendine göre yorum yapıyor...
                Evet beni sevdiğini düşündüğüm çok arkadaşım var...
                Ama hiçbiri dost değil... Hiçbiri "hep yanımda !" değil...
                ...biz büyüdük ve kirlendi dünya...

Yorum

bir arkadaşım olsa ona şükredicek durumdayım bu haldeyken dostun adı dahi geçmez

arkadas dediklerimin babam kalp krizi geçirdiğinde aramaması bile.

artık insanlara bir günaydın , geçmiş olsun , iyi akşamlar demek bile zor geliyor.

insanın en iyi dostu yine kendisi
                  <div>ben &ccedil;ekiliyorum hayat ziyade olsun sana</div><br />

Yorum

dostlar iyidir, sahiden iyidir... insan biraz çaba göstermeli bence değişik ortamlara girmeli biraz da inanmalı =))))
                    just a smile

Yorum

beynınden deqılde yüreqindenn 8O yok öyle bişe herkes çıkarcı kimse gerçek değill
                      <div>bır derdım var artık tutamam ıcımde gıtsem nereye kadar kalsam neye yarar hıc anlatamadım hıc anlamadılar</div><br />

Yorum

Bu yazıyı defalarca okudum..
                        Şu sıkıntılı günlerde..
                        Of çok moralimi bozdu ya
                        ...biz büyüdük ve kirlendi dünya...

Yorum

eski dostlar....

:? "dosluk,arkadaşlık,komşuluk,aşıklık,kardeşlik,ahir etlik hatta anne,baba" bu terimler günümüzde degerini kaybetti artık, (BEN) diye bahsediliyor onun için her birey kendi kendine yetecek DONANIMA sahip olması gerekiyor yani kendi kendine yeteceksin başka şansın yok :!: yada, dişlilerin arasındaki mısır tanesi gibi ezilip yok olacaksın. ya "TOZU DUMANA KATACAKSIN yada TOZU DUMANI YUTACAKSIN :!: "

Yorum

ben buna inanmıyorum

çewremde o kadar çok insan war ki o bahsettiniz tanıma uymuyor

ama belki ben cok sansıyım

Yorum

bekleyin görün, zaman herşeyin "ilacıdır" siz yinede tedbirli olun fazlada güvenmeyin herkese :!:

Yorum

İşleniyor...
                              X