Merhaba arkadaşlar sf olduğumu bu siteyi keşfedince öğrendim..bildiğiniz gibi belirtiler aynı konusamama ortamlarda bulunamama vs..benim sorunum ailemin sf yi bilmemesi..ve üzerime çok geliyolar dısarı cıkmıyosun arkadas edinmiyosun..yasın ilerlediğinde senin icin cok kotu olacak falan diyolar..benimde canıma tak etti artık..DAYANAMIYORUMM (
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bu Hastalığın Sonu Yok mu :(
Collapse
X
-
merhaba SF aramıza hoşgeldin ? sanırım genç yaşlardasın ? yaş kaç ? bu rahatsızlık genelde ergenlik döneminde başlıor. bu durum senin hayatını çok büyük ölçüde etkiliyorsa bir psikologla konuş. ilaçlık bir durmun yoksa hiç ilaç kullanma. biraz anlatır mısın bize sorunlarını genelde benzer sıkıntılar yaşarz ama bir de sen kendini anlat istersen.
Yorum
-
18 Yaşındayım..Sıkıntılarım ;
* Yolda yürürken herkes bana bakıyomus gibi geliyo dısarı bile zor cıkıyorum
* Okulda Kafede veya farklı bir ortamdayken konusmalara katılamıyorum.konustugum zamanlardada bir çırpıda cıksın gitsin istiyorum..rezil olup alay etmelerinden korkuyorum..
* Yolda yürürken karşıdan bi tanıdık gelmesini istemiyorum yollarda dua ederek gidiyorum
* öss sınavına girdim yeni okuluma nasıl baslıcam nasıl arkadaslıklar edinecem onları düsünüyorum
Aklıma gelenler bunlar..
Yorum
-
Evet cnm tahmin ettiğim gibi sen de benim gibi sf lisin. ama başlarındasın daha bunun. erken teşhisle tedaviye yanıt vermen daha da kolaylaşır. birilerinden yardım al. bu annen olabilir, baban olabilir ya da aileden biriyle konuşup derdini anlat. bunun bir rahatsızlık olduğunu bilsinler. bana etrafımdaki yakınlarım inanmazdı ama bu elimizde olan bişey değil. ilaçlarla düzelmiyor sadece rahatsızlığın hafifliyor. yapay bir mutluluk halindesin. pollayanna gibi dolanıyosun ortalıklar da. imkanınız varsa bir psikoterapiste başvurun ama önce ailene bu sorunlarını anlatmalısın. ama zaman kaybetme cnm. sevgiler...
Yorum
-
bir psikyatriste gitmeden hastalığının ne olduğunu asla öğrenemezsin..bir an önce git ve başla..bak ben 10 yıldır dr ye gidiyrm hala öğrenemedim teşhisimi :lol: kaliteli bir doktor bulmalısın hemde bir an önce..ben mecburen yani fobilerim yüzünden yaşadığım şehirdeki doktorlara gitmek zorundayım ve burdaki doktorlar hiçbir şey bilmiyor..bence sen istanbulda çok iyi bir prof ya da doç falan araştır ve oyalanmadan direk ona git..bu söylediğimi ciddiye almanı istiyorum..çünkü daha çok gençsin ve hayatı ıskalamanı hiç istemem.
Yorum
-
17-18 yaşlarında bi sosyal fobik daha hep bu yaşlarda mı buluyo bu illet bizi sen ne kadar süredir sosyal fobiksin benim ki lise dönemlerinden başladı ve hala devam ediyo ki ben bu siteye girene kadar sosyal fobik olduğumu da bilmiyordum söylediğin belirtilerin birkaçı bende de var ve aile sanki benim aile
Yorum
-
Ben Kendimi Bildim Bileli Böyleyim..Sf oldugumu bende bu sitede öğrendim..ilkokul dönemlerimde bile bildiğim soruları tahtada çözmeye korkardım rezil olacam iste tahtaya cıkınca benm hakkımda ne düsünüyolar falan..yani demekki o yaslarda falan basladı bende..
Yorum
Yorum