Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu Hastalığın Sonu Yok mu :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

SF* bence bir doktora git ama internetten daha fazla birşey okuma.
    önce sorunları belirle.başka neyim war ne hayatımı zorlaştırıo diye bi düşün?aklını karştrmak istemem ama sölemelym şimdi internetten bi hastalık daha okursun sosyal fobiyle ortak bi kaç özelliği wardır aa bu da bende war bu da war dersin kafan iyice karışır.bu sefer ben sf değilmişim dersin.bence sorunu kendin bul öyle git doktora.bide başka bi hastalığın yanında gelmiş olabilir bu sana sen sosyal fobi tanımlarsın halbuki belki başka bi hastalıktır.sorunlarını iyi düşün...
    geçmiş olsun...

Yorum

yaşadığın durumları birçok sosyal fobili yaşıyor bende yaşıyorum benim biraz tipim de düzgün insanlar yolda genelde bakarlar ve bu durum bana tam bir eziyet oluyor gözlerimi kaçıracak yer arıyorum aslında normal insanlar bu durumdan hoşlanırlar ama bizim durumumuzdakilere tam bir eziyet oluyor

Yorum

Aynı şeyler hatta kelimesi kelimesine bana da söyleniyor.Bugün dersaneye başladım,son senem...Nasıl ders çalışıp dersaneye devam edeceğim ben?O kadar kötüydüm ki anlatamam da ne yapayım yani vallahi hayatım kaydı.Paso yeniyeni şeyler çıkıyor.

Dersaneden geldim annem babam hemen soruyor hatta kardeşim de...Fakat onları hayal kırıklığına uğratmak(Ki bu konuda birçok kez uğrattım)artık bei kahreder halde ve ben sadece iyi demekle yetindim...İçim kan ağlarken...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SF*
          18 Yaşındayım..Sıkıntılarım ;

* Yolda yürürken herkes bana bakıyomus gibi geliyo dısarı bile zor cıkıyorum
          * Okulda Kafede veya farklı bir ortamdayken konusmalara katılamıyorum.konustugum zamanlardada bir çırpıda cıksın gitsin istiyorum..rezil olup alay etmelerinden korkuyorum..
          * Yolda yürürken karşıdan bi tanıdık gelmesini istemiyorum yollarda dua ederek gidiyorum
          * öss sınavına girdim yeni okuluma nasıl baslıcam nasıl arkadaslıklar edinecem onları düsünüyorum

Aklıma gelenler bunlar..
          tipik bi sf belirtileri. tamamen iyileşmek imkansız gibi. psikiyatrik ve psikolojik tedavi ile baskılamak mümkün...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _Scylla_
            bu siteden sf'li bi kaç kişiyle tartışıyoruz,konuşuyoruz. aynı şeyleri paylaşıyoruz istersen tanışalım
            adminler duymasın bunu yoksa konuyu kitlerler.

oysa ne kadar sf li varki. bi sf li arkadaş arasan bulamazsın. ama benim en azından 15 küsür sf li arkadaşım var. bunların çoğunluğu buluşmalar sayesinde oldu.

bu aktiviteler bizim için terapi oluyor. ama maalesef burdaki forumun bu konudaki politikası son derece yanlış... sf li olarak dışarı çıkma sanal ortamda arkadaşlar bul istiyorlar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rugovali
              18 Yaşındayım..Sıkıntılarım ;

* Yolda yürürken herkes bana bakıyomus gibi geliyo dısarı bile zor cıkıyorum
              * Okulda Kafede veya farklı bir ortamdayken konusmalara katılamıyorum.konustugum zamanlardada bir çırpıda cıksın gitsin istiyorum..rezil olup alay etmelerinden korkuyorum..
              * Yolda yürürken karşıdan bi tanıdık gelmesini istemiyorum yollarda dua ederek gidiyorum
              * öss sınavına girdim yeni okuluma nasıl baslıcam nasıl arkadaslıklar edinecem onları düsünüyorum

Aklıma gelenler bunlar..
              tamamen iyileşmek imkansız gibi..
              Normalde bu sitede yazılanları okuyorum ama bu mesaja yazma gereksinimi duydum. Sosyal Fobi çok zor bir durum. Bu durumu yaşayanlardanım. Sanki hastalığınız hiç bitmeyecek, sıkıntılar hiç gitmeyecekmiş gibi hissediyorsunuz. Ancak bu hastalığı atlatmak mümkün. "iyileşmek imkansız" gibi bir cümle çok iddalı bir cümle. Eğer hap tedavisi ile ve psikolojik terapilerle gelişme kat edilirse bu hastalığı atlatmak mümkün. Öyle bir zaman gelir ki bende sosyal fobiden eser kalmamış dersiniz. Ben sf'yi fazlasıyla atlattım. Atlatmamda doktor desteği ve kendi kendime yaptığım olumlu telkinlerin etkisi oldu. Bunların yanısıra sosyalleşmeye çalıştım. Sosyal Fobi de alınan ufak bir mesafeyi bile sevindirici bir gelişme olarak görün. Kendinizi daha iyi hissettikçe, olumlu mesafeler aldığınızı gördükçe sf li olmadığınızı düşüneceksiniz.. O yüzden sf atlatılmayacak bir hastalık değil. Geçen bir psikolog dinledim. Gençlik yıllarında sosyal fobiyi yaşadığını şimdi hastalıktan eser kalmadığını anlattı. O yüzden kesinlekle bu hastalık geçmeyecek diye düşünmeyelim. İnş. iyileşebilirsiniz. Birazcık gayret.. Hastalığın üzerine gitmek.. Sonuçları keyifle izlemek. İnşallah herşey daha güzel olur...

Yorum

İyileşebileceğime Artık İnanmıyorum..Yaşıyomuyum Ölümüyom Belli Değil..Sfli Olmak Ne Kadar Zor Bişeymiş..Hiç Kimseye Söyleyemiyorum Söylesemde Derdimi Anlatacağıma İnanamıyorum Ben Napıcam Bundan Sonra

Yorum

Valla aynen sana varya a dan z ye katılıyorum

ben 22 yasındayım artık kendi başıma ayakta durmalıyım ama yapamıyorum hala

bu gidişle de yapamıycam diye korkuyorum kendime de güvenmiyorum

Ha belki belli bi mesleğim olsa mesela polis olsam veya öğretmen ilk 1 ay sıkıntı çekerim ama sonra yavaşda olsa açılırım

ama mesleğimde yok orada burada çalışınca bir sürü insan çıkıyo karşına Ve buda beni çok zorluyo

ben bi insanla çok zor konusurm muhabbet kurarım ama sevdimmi de sonuna kadar giderim

Yorum

İyileşebileceğime Artık İnanmıyorum..Yaşıyomuyum Ölümüyom Belli Değil..Sfli Olmak Ne Kadar Zor Bişeymiş..Hiç Kimseye Söyleyemiyorum Söylesemde Derdimi Anlatacağıma İnanamıyorum Ben Napıcam Bundan Sonra
                    sorun bu zaten derdini kimseye anlatamıyorsun anlatsan ne oluyor hiçbir işe yaramıyor saçma sapan laflar işitiyorsun

Yorum

Ben Artık Dayanamıyorumya Herkesin Üzerime Gelmesinden Bıktım

Yorum

seni anlamalarını bekleme biliyorum çok zor bir durumdasın yalnız kimsenin seni incitmesine artık izin verme

Yorum

Beni Rahat Bıraksalar Yeter TEk Basıma Yasayıp Öleyim Yeter

Yorum

evet sen geri çekildikçe sanki üzerine gelliyolarmış gibi olur

sen kaçtıkça seni bulurlar adeta

şimdi sana diyorum ama kendim senden daha beter yaşıyorum aynı şeyleri

sevdiğin şeyleri yap düşünmemeye çalış

Yorum

somut örnekleri bi kenara bırakmalı. tedavi olmak lazım. olmadı başka bi doktora gitmek, ve Allah'tan sabır dilemek...

Yorum

Arkadaslar Bu Hafta Üniye Baslıyorum..Yeni İnsanlar Arkadaslar Tanıyacam..Ama Nasıl Olcak Bende Bilmiyorum..Genelde Kızlardan Cekinirim..Ne Yapıcam Bilmiyorum

Yorum

İşleniyor...
                                X