Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Iletisim sorunu-sosyalfobi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Iletisim sorunu-sosyalfobi

    Herkese iyi akşamlar.Beni kemiren,hayattan sogutan dertlerimi yazıp rahatlamak kendim gibi insanlarla fikir alisverisinde bulunmak istiyorum.
    25 yasindayim.bu yasima kadar birçok takintim oluştu
    --kucukken okunan selalari annem öldü sanip korkmam,ambulans gecse ailemden biri var sanmam
    --arkadasimin babasinin vefati uzerine surekli olarak aileme bir sey olacak korkulari
    --simdi yakin bir akrabayi kanserden kaybedince surekli annem babam kanser olursa korkusu.tum tahlilleriji gece yarisina kadar nette taratmam,rontgenden mana cikarmalarim,mr ve usg raporları ile olan munasebetim,birsuru doktor sitesine uye olup sorgulamalarim(oksurse akciger k,basi agrisa tumor,cubanindan deri k,sisen damari yukusak doku kanseri sanip uzun arastirmalarim)
    --en onemlisi sosyal fobi.aslinda bunun sebebi insanlar.onlarin vefasizliklari ya neyse.
    Yeni tanistigim insanlarla guzel kaynasip bir sure sonra onlar yeni arkadas bulunca ekmeleri unutmalari gibi
    Bir bakiyorum herkes kaynasmis ben dista kalmisim.nereye hangi okula kursa gidersem gideyim kafa dengi bır yakin arkadas edinemiyorum.bu konuda o kadar sanssizim ki.

    Bu sayede sosyql fobimde gelisti.ya da asosyal mi desem.adini koyamadim.marketten bakkaldan cok rahat alisveris yaparim.disari çıkıp gezerim.gerekirse tartışma da yasarim.ama genelde bir ortama girince ayak uyduramiyorum.
    Zaten uydursam da bir sekilde dista kaliyorum.bir bakmisim dostum dedigim insan beni birakip baskasiyla arkadas olmus yuzume bakmaz olmus.
    Arkadas da edinemiyorum artik.sanki kimse sevmiyor beni gibi.genelde yasadigim seyler bunu gosteriyor
    Yazım daginik oldu kusura bakmayin.ama insan zevk almiyor bir saatten sonra.acaba hep mi yalniz kalacagim ben?
    Bu arada giyimim duzgundur derslerimde de fark ettirecek kadar basariliyim.nerde hataliyim bilmiyorum.sadece dertlesmeye ihtiyacim var.

  • #2
    arkadaşlık gereksizdir. arkadaşlık yoktur. can sıkıntısından millet birbirine sarmaşık oluyor.

    Yorum


    • #3
      merhaba kronikmutsuz. arkadaşlık bir yere kadar da dostluk bir ömür boyu. bir iki dostun olsun dertleşebileceğin beraber bir şeyler paylaşabileceğin gerisi hikaye. yaşın genç bunları takman normal. ileriki yaşlarda anlıyorsun insanlara çok da değer verilmemesi gerektiğini. sen sosyal fobili değilsin zaten, sadece insan ilişkilerinde sıkıntı yaşıyorsun. eğer senin için sorunların çıkılmaz hale geldiyse iyi bir uzmandan yardım almanı öneririm.

      Yorum


      • #4
        Tavsiyeleriniz icin tesekkurler.insanlar once kendileri yaklasiyorlar,dostum kankam kardesim diyorlar arkama bi dönüyorum baskasi ile dost olup cekip gitmisler
        Son yasadigim olay da buydu.saatlerce tel ile konusup aksama kadar mesajlasirdik.ben zaten artik yorulduguk icin insanlara mesafeliyim.ama kendileri gelip yakinlik kurup bir bakiyorsun gidiyorlar.bu da bana cook dokunuyor.sanki alternatifmisim gibi.
        O kadar yaralar acti ki bu insalar.ya bari gelmeyin kardesim.ben yalniz dunyamda da mutluyum.diyorum az insan cok huzur.gelip huzurumu kaciriyorlar.
        Bende de su var insanlar bana deger verirse kendime deger veriyorum sadece.ne sacma ne ergence.ama neden boyleyim bunlara engel olamiyorum.

        Yorum


        • #5
          Bir de karsimdaki insana cok deger veriyorum.hani desem ki menfaatci falan mi goruyorlar diye.yok yani.
          Nerede hata yapiyorum.neden uzun surmuyor arkadasliklarim.cok insan tanıdım ama neden yalnizim?neden hep ben mesaj atip ben cagiriyorum insanlari bir yerlere.acaba lanetli miyim ben.sorun kesin bende.tum insanlar kötü olamaz ya.ama ne sorun iste?

          Yorum


          • #6
            Kimse yok mu bu hastalıği yenen?ya da benim gibi olan

            Yorum


            • #7
              Benim sana tavsiyem şu olacak.Her seyin merkezine hastalığını koymuşsun ve hep ona bağlı yaşamayı seçiyorsun bunu yapma.İnternet siteleri ve forumların hiç birini takip etme bura dahil insana daha çok zarar veriyor.

              Yorum


              • #8
                Kendimi bildim bileli sosyal fobiliyim.yukaridaki yazilar sosyal fobili olmasaydim arkadaslik ortaminda muhtemel karsilasacagim durumlari ozetliyor.demekki cok sey kaybetmemisim.demekki sosyal fobili olmasam bunlari yasayacakmisim.insan cig sut emmistir.sosyal fobi yuzunden insanlara yabanci kaldim.akil sagligi yerinde olmayanlara hic saygilari yok bunu iyi biliyorum.ogrenecegim daha ne cok sey vardir kimbilir.insanlara karsi cok yabanci ve yabaniyim.yazilarinizla beni aydinlattiginiz icin tesekkur ederim.

                Yorum


                • #9
                  Bende sf yasıyorum bir sey hakkında bilgim olsa bile söylemiyorum kendimi kısıtlıyorum.Kendimi zorluyorum keske gercek doktorlar olsa bizi anlayan .. geçmiş olsun

                  Yorum


                  • #10
                    sosyal fobiyi yenemediğim için asosyal oldum ve hayvanlarla özellikle kedi ve köpeklerle arkadaş olarak huzur bulmayı öğrendim. evde 4 tane kedim var. sokaktaki kediler köpekler kuşlar hep beni tanıyor ve çok seviyorlar.ben d eonları çok seviyorum

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X