Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal Fobi dediğiniz şey "kibir"dir.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sosyal Fobi dediğiniz şey "kibir"dir.

    Öz'ünüzde kibri yenerseniz, aslında sosyal fobi diye bir şeyin olmadığını, sadece kibirlendiğinizi göreceksiniz.

    Herkesin dikkatinin üzerime toplandığını düşünüyorum "kibir"dir.

    Utanıyorum, sıkılıyorum, kendim olamıyorum demek "kibir"dir.

    Kibirden başınızı kaldırın, her şey kendiliğinden hallolacaktır.

  • #2
    Psikolog olup tasarım alanına yönelen birini hatırlıyorum. İsmi nickiniz gibiydi.o siz misiniz?
    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

    Yorum


    • #3
      evet kendimi bi halt zannettiğim dönemler olmuştur..aslında bu da bir rahatsızlık...yani nedensiz büyüklenme...biraz çevren olsa akıllı adamlar olduğunu farkettiğinde, akıllı adamların aklettiği şeylere kafanın onlar kadar basmadığını farkettiğinde kibir yok olacaktır...yanlızlık kendini bir halt zannettme düşüncesini körüklüyebiliyor o zaman..
      peki bütün kendini büyük görenler SF limidir ? hayır.öyleyse SF nin tek kaynağı kibir değildir.veya her zaman kibir değildir.
      bende aşağılık komplekside vardı.yani SF ni ilk başladığı dönemlerde...sonra ilaçlarla falan bunu baskıladım, hatta kibre dönüştürdüm.5,10 ,15 senedirde sık sık aşağılandığım için kibrimi baskılar oldum.aşağılayanlar varsa kibirlenenlerde vardır.kişinin kendisinden daha zayıf,gerzek gördüğünü aşağılamak için kendini bir halt zannetmesi gerekir mi? cevap cümlenin içinde.
      SF nin nedeni değil belki ama SF sırasında sıkıntı anında davranışları kontrol etmede zorluk çekmenin kaynağı dikkat eksikliğidir bana göre(yaşayan bilir) .beynin ilacıda kuru üzümdür.siyah kuru üzüm.diğeride balık.
      çocukken ana babadan kardeşten dayak yemek SF ye neden olabilir mi? neden olmasın.korku,travmalar psikolojik bozukluklara neden olabilir..ağaç yaşken eğilir sözünü yabana atmamak gerekir..
      sünnet olma sırasında travma yaşanabilir (benim yaşadığım gibi) peki bu travma ilerde psikolojik problemlere neden olabilir mi? bunun irdelenmesi gerekiyor.ben 7 yaşında sünnet olmuştum.sünnetin daha küçükken yapılması öneriliyor...sünnet konusunda da tartışma var. sünnet olmanın yetersizlik,kendine güvensizlik duygusunu ,aşağılık kompleksini tetikleyeceğini söyleyenler var. temizlik ve sağlık için gerekli olduğunu söyleyenlerde var..bu konuda kafam karışık.
      Last edited by birzamanlarben; 06-01-2018, 04:07 PM.

      Yorum


      • #4
        İlginç bir yaklaşım bu bence sosyal fobili olan birisinin kendini avutmasıdır.. Kibir dışavurum olayıdır.. Sosyal fobiliyi öldürsen dışavuramaz özümsediği bir davranışını..

        KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

        Yorum

        İşleniyor...
        X