Geçen gün bir akrabamla konuşuorduk.Konuşurken onunda piskolojiye meraklı olduğunu öğrendim.Bende benim sosyal fobi gibi birkaç sorunum oldunu söyledim.O da sayısal derslerle çok ilgilenmek insanı asosyalleştirior ve sosyal fobi gibi bazı piskolojik sorunlara yol açıor dedi.Bende merak ettim acaba bu dorumudur.Sayısal dersler insanı asosyalleştiriorsa sözel dersler sosyalleştiriormudur acaba??
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sosyal fobikler Sayısal mısınız Sözel mi?
Collapse
X
-
Sosyal fobikler Sayısal mısınız Sözel mi?
0a:2:{i:943;a:5:{s:12:"polloptionid";i:943;s:6:"nodeid";s:6:"522208";s:5:"title";s:30:"Sayısal (Matematik, Fizik ...)";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:944;a:5:{s:12:"polloptionid";i:944;s:6:"nodeid";s:6:"522208";s:5:"title";s:25:"Sözel (Türkçe, Tarih ...)";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:5:"38723";}}}0%0Etiketler: Yok
-
Re: Sosyal fobuklar Sayısalmısınız Sözelmi?
Orjinal yazı sahibi: _MOD_insan sayısal derslerle uraştıkca asosyalleşior ve sosyal fobiler orataya çıkıor die bi tartışma geçti biriyle konuşurken.Acaba dorumu.Sözel derslerle uraştıkcada sosyalleşior olabilirmi.
Yorum
-
Re: Sosyal fobuklar Sayısalmısınız Sözelmi?
Orjinal yazı sahibi: iyimserOrjinal yazı sahibi: _MOD_insan sayısal derslerle uraştıkca asosyalleşior ve sosyal fobiler orataya çıkıor die bi tartışma geçti biriyle konuşurken.Acaba dorumu.Sözel derslerle uraştıkcada sosyalleşior olabilirmi.
Yorum
-
arkadaş sayısal derslerle çok haşır neşir olununca asosyalleşme olduğunu anlatmaya çalışıyor tabii arkadaşının dediği bu
kendisi de acaba sözel derslerle ilgilenmek insanı sosyal mi yapar diye soruyor
farklı bir görüş açısı hiç böyle düşünmemiştim
sözel derslerde hep toplum konusu işlenir sanat,politika,felsefe,sorunlar,ifade tarzları...
sürekli toplum konularıyla ilgilenmek insanı sosyal biri yapabilir bence..
Yorum
-
Teşekkür ederim elohircim. Sen çok güzel yazıyorsun bravo sana. Ama Mod'un biraz daha düzeltmeye ihtiyacı var görünüyor. Baksana harfleri yutuyor. oynuorum: neden oynuyorum değil? Yani bir harf eksiltince zaman mı kazanıyorsun?
Bu arada görüşümü de belirteyim. Sayısal ve sözel çalışmaların sosyal olmayla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: iyimserTeşekkür ederim elohircim. Sen çok güzel yazıyorsun bravo sana. Ama Mod'un biraz daha düzeltmeye ihtiyacı var görünüyor. Baksana harfleri yutuyor. oynuorum: neden oynuyorum değil? Yani bir harf eksiltince zaman mı kazanıyorsun?
Bu arada görüşümü de belirteyim. Sayısal ve sözel çalışmaların sosyal olmayla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Bu arada bende internet bağımlılığı da var :roll:
Yorum
-
Genelleme yapmamakla beraber sayısal zekaları gelişmiş kişilerin sosyal fobiye daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Çünkü problem çözebilmek masa üstünde, diğer insanlardan uzak, sadece probleme yoğunlaşarak olan birşey. Sözel zeka ise insanlarla diyalogların daha fazla olduğu konuşma, münazara gibi faaliyetleri içeriyor.
Yorum
-
sayısal derslerin insanı asosyalleştirdiğini sanmam
böyle bir tez ileri süren arkadaşının sayısal dersleri kötü galiba. başarısızlığına mazeret arıyor olabilir mi :idea:
matematik psikolojiyi bozmaz
Bozuk olanı düzeltir.<div> &nb sp;   ; /\   ;&
Yorum
-
alakası yoktur. ama tabi adı sosyal fobi. sosyal olamamaktan kaynaklanan bir fobi. biraz kendinize güvenirseniz ve diğerleri benim hakkımda ne düşünürse düşünsün umurumda değil derseniz sosyal fobi diye bir şeyiniz kalmaz. ben hep sosyal fobiyim diye kendinizi şartlandırırsanız kurtulmanızda biraz zor olur. sosyal fobininde sosyalinde .... deyin gitsin. takmayın kafanıza o kadar kim ne demiş kim ne der vs. Fazla korkakta olmayın , hata yapmaktan da korkmayın. hatasız kul olmaz. üç beş dertleşeceğiniz sağlam arkadaşınız varsa yeter ..
Mesela olur ya arkadaşlarınızla konuşurken siz diyelim biraz uçuk kaçık fikirler söylediniz , arkadaşlarınızda size bazen sen delimisin , hastamısın derse ,
- hee evet hastayım gel tedavi etsene deyin.
- dikkat et saldırırım ha.
- en son bakırköye gittim , doktorla benle uğraşmaktan kafayı yediler. sonra onları ben tedavi etmek zorunda kaldım.
- bu zamanda normal olmak zaten anormalliktir.
- sorma ya çok hastayım , şuram ağrıyor anlarmısın ,
- işten güçten hasta olmaya vakit bile bulamadım. ah hasta olsamda biraz evde yatsam dinlenirdim ne güzel olurdu valla ,
- Delilik bugünlerde modaymış kardeşim , nabıyım bizde modaya uyuyoruz ..
vb gibi esprili , makaralı cevaplar verebilirsiniz.
küçük de düşersiniz , büyükde olursunuz , düşersenizde düşmezsinizde , düşmez kalkmaz bir Allah'tır.
Bu türde düşünceler düşünün. Karşınızdakini fazla önemsemeyin. karşınızdaki ile konuşacak bir şeyiniz yoksa da fazla konuşmayın. Kendinizi üstün görün.
Sosyal fobide neymiş ona bir kafa atarım iki seksen yere uzanır deyin.
olumlu düşünmeye gayret edin.
Herkes hayat mücadelesinde. Herkes kendi derdinde. Sizde kendinizi düşünün. eğlenin , çalışın , işinize gücünüze bakın. Hedefleriniz olsun.
ben sosyal fobiliyim ben sosyal fobiliyim derseniz kendi kendinizi olumsuz telkin etmiş olursunuz ve kurtulmanızda gecikir.Beyinden kaynaklanan ilaç tedavisi gerektiren ağır durumlar ayrı. Onlarda elbet ilaç da lazım. Ama ufak tefek sosyal korkuları tınınıza bile takmayın.Herkesde zamanla olur geçer gider.
Her insanın sıkıntılı , dertli , üzüntülü , çekimser , utangaç , korkak olduğu zamanlar vardır. Duygular teybin ekolayzır volümü gibidir. Zamanla birisi yükselir diğeri aşağı iner. Hayat böyle gider. Yapacak bişi yok.
Yaşamamıza devam edeceğiz.Hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. Hedeflerimize ulaşamadan ölür gidersek de yapacak bişi yok.Biraz iyi birisi isek ibadetlerimiz idare ederse ya cennete veya biraz cehennemde yandıktan sonra cennete gidicez.
Hayatı kendinize zindan etmekten vazgeçin. Yaşamak her şeye rağmen güzel. Allaha şükürler olsun. İnşallah hepimiz daha iyi oluruz.
Yorum
Yorum