Mrb arkadaşlar.Ben sosyal fobinin insanlarda belli yaş aralıklarında ortaya çıktığını düşünüyorum.Bunun için bu konuyu açmış bulunmaktayım.Benim düşüncelerime göre ergenliğe yeni girmiş sosyal likle , toplumla yeni yeni tanışmış veya bunların yeni yeni bilincinde olan insanlarda ortaya çıkıyor sosyal fobi.Her insanın sosyal bir gelişme süreci var ve bireyin bu sosyal ortamlarla tanışmadan önceki yani ergenlikten önceki çocukluk dönemlerinde yaşadığı bazı talihsiz olaylar (topluluk önünde rezil olmak gibi)bireyin farkında olmadan kişiliğinde iz bıraktığını düşünüyorum.Bu da ergenlikten sora yani sosyal hayatının yeni oluştuğu dönemlerde ,ergenlikte salgılanan hormonlarında etkisiyle, sosyal ortamlardan bir kaçma isteği yaratıyor , yani sosyal fobiyi.Ama ben kişinin büyüdükce ve olgunlaştıkca , istemedende olsa , zorunda kalarak , hayatını sürdürmek için sosyal ortamlara girdiğini ve bunu aştığını düşünüyorum.Kısacası sosyal fobi bence bireyin hayatında belli bir süreç boyunca etkili olan bir sorundur.Bence ergenlikte başlayıp en çok 25 yaşına kadar sürmektedir.
Sosyal fobiyi bir sorun olarak ne zmn kabullenmeye başladınız?
Sosyal fobiyi bir sorun olarak ne zmn kabullenmeye başladınız?
Yorum