Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konsantrasyon ve SF...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Konsantrasyon ve SF...

arkadaşlar konsantrasyonun eksikliğinin SF ile alakası nedir? Ben temelde yatan sorunun bu olduğunu düşünüyorum... bunu geliştirdiğimizde sorunda kalkacaktır diye umuyorum.. SF nedir insanlardan duyulan endişe... dolaysıyla insanlarla konuşamıyoruz... ama odaklanabilseydik konulara endişe ortadan kalkacaktır.... sizler ne diyorsunuz ?

ben de konsantrasyon olamıyorum ama bu sf den mi kaynaklanıyor da onu tam bilmiyorum
    hayallerdir insanları yaşatan,insanlardır yasamak için hayallere tutunan

Yorum

Bende DEHB var, odaklanamadığım için hiç bir işi düzgün yapamıyorum hayatta başarılı olamıyorum nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

Re: Konsantrasyon ve SF...

Orjinal yazı sahibi: bonnie
        Orjinal yazı sahibi: exreds
        arkadaşlar konsantrasyonun eksikliğinin SF ile alakası nedir? Ben temelde yatan sorunun bu olduğunu düşünüyorum... bunu geliştirdiğimizde sorunda kalkacaktır diye umuyorum.. SF nedir insanlardan duyulan endişe... dolaysıyla insanlarla konuşamıyoruz... ama odaklanabilseydik konulara endişe ortadan kalkacaktır.... sizler ne diyorsunuz ?
        sosyal bir ortamda konuşacağı zaman anksiyete yaşayan kişi konuya odaklanmakta zorlanacaktır. yani konsantrasyon sorunu sosyal fobiden kaynaklanır. çünkü kafadan geçen endişe cümleleri anksiyete yaratır. farkında olarak ya da olmayarak ne konuşacağı ya da başka insanlarının tepkileri hakkında endişelenen kişi de söyleyeceği şeyi söyleyemez, cümleleri toparlayamaz, kitlenip kalır. çoğu kez yaşamış olduğum bu sorunu, kendime güvenimi arttırarak aştım. sürekli kitap okudum, bilgi seviyemi yükselttim. sahip olunan bilgiye güvenmek çok önemli. bilgime güvenince daha rahat konuşmaya başladım. çünkü kendimden emindim. yine de ortamda 3-4 den fazla insan olursa, genelde susup dinleyen oluyorum. kafamda cümleleri toparlayana kadar konu geçiyor çünkü.
        Başarabiliyorsan ne mutlu sana, ben biriyle bir konu üzerine konuşurken nedense çok kısa sürüyor... Konuşacan birşey kalmıyor kısa sürede... aslında karşımda ki insan çok iyi konuşuyor ve ben sonuçta iyi bir dinleyici oluyorum... unutmuyorum da bir arkadaşım öyle demişti suskunluğumdan... ne iyi bir dinleyicisin sen, hep dinliyorsun odaklanamamak, cümleyi doğru düzgün kuramamak, muğlak düşünmek ve cümleyi toparlayamamak... bunları yaratan malesef ki senin de dediğin gibi sosyal fobiden... konsantrasyonu geliştirebilmek, daha iyi odaklanabilmek için uygulanabilecek bir önerin var mı, ya da önerisi olan ???

Yorum

benim bir önerim yok. kendim çözemedim. anksiyete yüzünden yazmam gereken yazıyı yazamıyorum. konstantre olamıyorum aynı şekilde. o yüzden sakinleştirici içmeyi düşünüyorum. xanax aldım doktorumdan. anksiyetem azalırsa, daha rahat yazarım belki diye.
          Peki xanax'ın faydasını gördün mü ? bi nebze yani...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: exreds
            benim bir önerim yok. kendim çözemedim. anksiyete yüzünden yazmam gereken yazıyı yazamıyorum. konstantre olamıyorum aynı şekilde. o yüzden sakinleştirici içmeyi düşünüyorum. xanax aldım doktorumdan. anksiyetem azalırsa, daha rahat yazarım belki diye.
            Peki xanax'ın faydasını gördün mü ? bi nebze yani...
            henüz yazı yazmada kullanmadım. benim sinir problemim vardı, kafamda insanlarla sürekli tartışıyordum. öfkemi dışarı vuramadığım için. kendimi savunamadığım için. bu gergin anlarıma iyi geldi. bir de yeni işe başlarsam falan, çok sıkıntı çekeceğimi zannediyorum, işte bu korkulardan dolayı. daha önce gönüllü çalıştığım bir yerde iş yaşamadım, anksiyete yüzünden. kendimden utanıyorum. kafamdan sürekli yapamam edemem, nasıl yapıcam tarzı cümleler geçtikçe, işi yapamadım doğal olarak kendimi verip. bundan sonra iş durumum olursa bu ilacı içicem. bir daha aynı duruma düşmek istemiyorum. doktoruna sor istersen. zaten yeşil reçete bu ilaç. insanlarla konuşma konusunda da insanları biz kendimizden üstün görüyoruz ne yazık ki, çok birşey zannediyoruz. gözümüzde büyüttükçe böyle oluyor. ben artık kendime daha fazla değer veriyorum, insanları gözümde büyütmemeye çalışıyorum. o zaman bu sıkıntılar azalıyor. ancak karşıma konusunda uzman birisi gelirse susarım herhalde. ben daha az biliyorum diye. ama benim eğitim seviyemdeki insanlardan neden çekineyim? sürekli kendime bunu söylüyorum. sen de böyle düşünmeye çalışabilirsin.
            Düşünce sistemini beğendim, bu tarz düşünceler kendimize telkin edildiğinde kendimize olan güvende artacaktır... güvenin artmasıyle endişenin, heyecanın vs bu tür sosyal fobi illetlerinin yavaş yavaş önüne geçmiş oluruz... Bnede senin yaptığını yapmayı deneyeceğim... tavsiyen için saolasın bonie... Yalnız bu kendimizi üstün görme mevzusunda sınırları da aşmamak gerek... kibirliliğe gider Allah korusun...

Yorum

konsantrasyon eksikliği, dikkat eksikliği veya hiperaktivitenin sf ile uzaktan yakından bi ilgisi yok. lakin her iki illlet bi arada olabilir. bende dikkat eksikliği var aynı zamanda obsesifinde..

Yorum

İşleniyor...
              X