Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobi mi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal fobi mi

merhabalar öncelikle. bende ergenlikten itibaren şöyle sorunlar gelişti;

tek başına insanların içine çıkamama, herkesin benimle dalga geçtiğini düşünme, tanıdığım sınıf arkadaşlarıma selam verirken çekinmek, sınıfta öğretmene soru sorarken çekinmek, birine bir şey sormak , garsonu çağırıp hesap istemekten bile çekiniyorum, bir yerde otururken yürürken sanki herkes bana bakkıyor. üstüm basım saçımla dalga geciyorlar. kimsenin gözüne bakarak konusamıyorum . yeni ortamlara asla tek girmem. hiç arkadaşım yok . reel hayattan nefret ediyorum. sanal alemde dolaşmak buradaki insanlarla konuşmak rahatlatıyor beni. kendime has bir kişiliğim yok , karakterden karaktere bürünüyorum . mesela fenerbahceliyimdir , o gün galatasaraylı bir kişi olmak isterim öyle davranırım . internette de çeşit çeşit karakterlere sahibim . karakter bölünmesi sizce bir rahatsızlık mı bu yasadıklarım ne? yanımdan bir insan gecerken sırtımdan kaynar sular dökülüyor gibi hissediyorum . çok çabuk sinirleniyorum. sınıftakiler benimle hep dalga geciyor, arkadasımda yok zaten

hemcinsim bazı kişilere hayranlık duyuyorum yada hoslanıyorum ben neyim anlamadım .

yardım edin ben bunları kmsye anlatamam.

bayansan lezbiyen erkeksen gaysin

Yorum

Re: sosyal fobi mi

Orjinal yazı sahibi: cilek_94
      merhabalar öncelikle. bende ergenlikten itibaren şöyle sorunlar gelişti;

tek başına insanların içine çıkamama, herkesin benimle dalga geçtiğini düşünme, tanıdığım sınıf arkadaşlarıma selam verirken çekinmek, sınıfta öğretmene soru sorarken çekinmek, birine bir şey sormak , garsonu çağırıp hesap istemekten bile çekiniyorum, bir yerde otururken yürürken sanki herkes bana bakkıyor. üstüm basım saçımla dalga geciyorlar. kimsenin gözüne bakarak konusamıyorum . yeni ortamlara asla tek girmem. hiç arkadaşım yok . reel hayattan nefret ediyorum. sanal alemde dolaşmak buradaki insanlarla konuşmak rahatlatıyor beni. kendime has bir kişiliğim yok , karakterden karaktere bürünüyorum . mesela fenerbahceliyimdir , o gün galatasaraylı bir kişi olmak isterim öyle davranırım . internette de çeşit çeşit karakterlere sahibim . karakter bölünmesi sizce bir rahatsızlık mı bu yasadıklarım ne? yanımdan bir insan gecerken sırtımdan kaynar sular dökülüyor gibi hissediyorum . çok çabuk sinirleniyorum. sınıftakiler benimle hep dalga geciyor, arkadasımda yok zaten

hemcinsim bazı kişilere hayranlık duyuyorum yada hoslanıyorum ben neyim anlamadım .

yardım edin ben bunları kmsye anlatamam.
      kendini normal hissettiğin zamanlar oldumu bir erkek olarak büyük kavgalara karıştığın yada bir zamanlar çevrende saygı gördünmü sıkı arkadaşların oldumu bu arkadaşların hala sana saygı duyuyorlarmı

Yorum

erkek değilim ben.

Yorum

o zaman lezbiyen olmuşsun

Yorum

hocalarım öncelikle belirtilere göre bu arkadaş sosyal fobik aynı zamanda bu sf denen illetin yol açabileceği pek çok psikolojik saçmalıktan bi kaçını daha yaşıyor.

Yorum

Re: sosyal fobi mi

Yazının başında yazdığın şeylerin hepsini herkes üstüne giderek aşıyor ancak. Yani kendini zorlamadan olmaz sanırım. Ben hayatımda ilk defa tahtada bir şey anlattığımda heyecanlandığımı hatırlarım. Ama ikinci seferinde heyecanım biraz azalmıştır. Yani biraz alışma meselesi sanırım.

İnternette farklı kişiymiş gibi denemeler yapmayı herhalde (özellkile erkeklerden) deneyen başkaları da olmuştur. Bu biraz da eğlenmek için yapılan bir şey. Sanırım internette oyalanmak bir süre sonra insanda "internet gerçekmiş" etkisi yaratıyor. Ama bu doğru değil. Gerçek hayat dışarda akıp gidiyor. Hemcinslerden az da olsa hoşlanmak çok çok sıradışı bir şey değil. Tabi fiiliyata döküldüyse başka
              Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

kac yasinda oldugunu merak ettim, cünki kisilik bi yastan sonra oturuyor bana göre.ergenlik cagindaysan simdiki davranislarin, secimlerin gelecekteki kisiligini olusturur

Yorum

yok hayır tabiki................

destny ne biçim konusuyorsun

Yorum

ya sen hoşalnıyom demişsin :S ben de adını söyledim :S ne bilim

Yorum

94 lüyüm. yasıtlarım böyle değilki, ben çok çeşitli karakterlere bürünüyorum.

Yorum

Sanırım 15 yaş civarındasın. Bunu takma ismindeki numaraya bakarak söylüyorum. O zamanlar insanın karışık duygu ve düşünceleri olur. Bunlar normal. İnsan ancak 20'sinden sonra falan toparlanmaya başlıyor
                        Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

anladim, insan kendi hemcinsinede hayranlik duyabilir tabiki. becerisine, karakterine..vs. ama o kisiyi görünce heycanlaniyosan yada ne bilim hep aklindaysa ozaman farkli diye düsünüyorum.doktora gittinmi? gitmediysen sana ne oldugunu tam olarak anlatabilir

Yorum

hemcinslerinden hoşlanma mevzusunu saymazsak yaşadıklarına göre sosyal fobi var.Bu yaşta sf'nin farkına varmak sf'nin tedavisi için büyük şans.durumunu ailene anlat ve psikolojik destek al.

Yorum

sosyal fobisinin yeni farkına varmış bir sosyal fobiksin

hemcinslerden hoşlanma cinsel ve duygusal olarak mı yoksa karakterlerinden, davranışlarından etkilenme olarak mı?onlar gibi olmaya çalışmak mı?

o konu karışmış sanki

Yorum

İşleniyor...
                              X