Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sf = Paranoya

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sf = Paranoya

sf=paranoya ?

bu konuda lütfen fikirlerinizi yazın

s.f=psikopatlik :lol:

Yorum

sf=paranoyaklık

Yorum

Sf=paranoyak=ben (DURU)

Yorum

sf=virajı alamama=vaaza alınma

Yorum

Sf denktir Çekingen Kişilik Bozukluğu
            Çekingen Kişilik Bozukluğu = Hassas Duygusal Yapı
            Hassas Duygusal Yapı = Alınganlık
            Aşırı Alınganlık = Paranoya

Yorum

madde kullanımı,yalnızlık,dışarı çıktığında banamı gülüyorlar dedirten ruh hali

Yorum

paranoya, bitkinlik,beyninin kontrolünü kaybetme,empati kuramama,korkularının akıl fonksiyonlarını istila etmesi ve donup kalma,konuşacaklarını unutma,susma,kaçma bazen kaçamama ve sonuç olarak acı çekme ama kimse yaşamadığı için bunun anlaşılamaması..bunun sende oluşturduğu insan nefreti,insansız dünya,mutsuzluğun basamakları, ve hassaslığının sana verdiği o büyük acı...tünelin sonundaki ışığı artık görememe,kabullenme,konuşulanlardan tatmin olmama,koca bir kısır döngü......

Yorum

Sf lilere selam.Bende bir sf li olarak çekinme duygusu,birazcık aşırı utanma hissi,hata yapmaktan korkma,kendini küçük görme ve güven eksikliği.Bu yüzden kendimizi dışarıdaolsun,insanlarla iletişimde olsun,işimizde olsun,hayatımızda olumsuzlukların verdiği sıkıntı şeklidir.Bunu yenmek elimizde,düşüncler çok önemli insan hayatında.Sıkılarakta olsa yanlış düşüncelerden bir bir kurtulmamamız gerekiyor.Paronaya olmayanü bir şeyi varmış gibi görmek sf lilerde görülmez.Biz sadece mükemmeli istediğimiz ve kendimizi buna şartlandırdığımız için mükemmeli yakalayamadığmızda başarısız paronoya olmus hissine kapılarak sıkıntılı hale bürünürüz.Bu hastalığı kabul etmeyin inanın bana arkadaşlar sf hastalık değildir bizler sadece yanlış düşüncelerimizden kurtulamadığımız için,geri planda kendimizi hissettiğimiz için sıkılıyoruz ve bu normaldir bir hastalık değil.Konuyu yazan arkadaşımın dediği gibi sf ve paronoya olamaz .O zaman teşhis yanlış konmuşturr.Ben bir sf li bir arkadaşınız olarak bende paronaya yok mesela ama elalem ne der takınıtısı var odka yetiştirilme tarzında kaynaklanan birtakım olayların sonucu.Sosyal Fobiyi yenmek için ilk önce yanlış düşüncelerden tamamen kurtularak başlamalıdır.Brnde paranoya mı var acaba,neden böle hep kendimle çatışıyorum,hastamıyım ben,nolcak halim,gibi gereksiz,anlamsız,evhamdan,endişelerden kurtulmak olmalı.Sadece sf nin ne olduğunu,nasıl yenebileceğini ,bunun bir hastalık değil,yanlış yetiştirilmeye bağlı içve dış olayların meydana getirmesinden olustugunu bilerek korkularının üzerine birer birer gidilmeli ve irade hakimeyetini güçlendirerek kendine güven duymalı bunlar yaşayarak ,hata edilerek,zamanla,sıkılarak ama ben bu sıkıntıları çekiyorum ama ileride çok güzel günlerim olacak ,işimde daha verimli olacağım,hayatım anlam kazanacak gibi kendinizi sartlandırırısanız sosyal fobi sizden korkar ve kaçar birdaha gelmemek üzere.İnanmak başarmanın yarısıdır.İnanaç baştan savma olmamalı,bir günlük karar veriyorsanız yanlıs,aklınızda her zaman ben sf liyim ama yeneceğim derseniz yenersiniz ve zorlanmadan .Ama hem yeneceğim diye baslayım ,yok ben bugün kendimi kötü hissediyorum,ben ne biçim insanım ,yazıklar olsun işte gibi çocukların bile inanmayacağı bir biçimde kendinize inanarak değil.Ben insanım ve benim elimden sf değil kanser bile kurtulamaz diyerek bu yolun sonunda ölüm olsa bile güzel düşüncelerden vazgeçmeyerek ,sabrederek,zorluklara göğüs gererek müzadele ederseniz,sf s,zden korkar kaçar bidaha gelmemek üzere,o zaman insanın neler yapabileceğini analrsınız ve tuttugunuz her işte başarılı olursunuz çünkü istiyorsunuz ve azim ile mutlaka birgün isteğinizin gerçekleşeceğine inanıyorsunuz bu durumda hiç birşey kurtulamaz insanın elinden....

Yorum

dünyadaki benim gibi olan bütün sosyal fobili insanları çok seviyorum.Sf li olmak demek benim için Fenerbahçeli olmak gibi bişey hiç olmamış gibi kabulleniyorum.dışarıya çıktığım zaman,bir sıkıntım olursa hemen hemen karşımdaki insana açıklıyorum,benim sosyal fobim olduğunu,beni anlayışla karşılıyorlar ve bugüne kadar hiç dalga geçtiklerini görmedim artık anladım ki yenmek insanların yardımıyla değil benim elimde isterse ailem bana yardım ederse etsin,arkadaşlar ne kadar yardım ederse etsin,en iyi psikologa gitsem,ama ben kendime inandıramazsam yeneceğimi,ve hastalığımı kabul etmeyip,içimde büyütsem,ne insanların o kadar yardımı fayda ederdi,nede o kadar emek.

sosyal fobi demek korkulacak bir şey değil.Bak ben bütün sf li arkadaşlarım için güzel düşünceler besliyorum,bana sen şöylesin sen bölesin deseler ne olur?ben kendimi bildikten irsonra ayrıca hiçbir insan başkası hakkında kötü düşünmezler o zaman insanlara güveneceğiz ben her zaman kime güveneceğimi kime güvenemeyeceğimi bilirim ayırd ederim.Birisi bana yanlış yaptıysa affederim.

Dışarıya çıktığım zaman benim önüme sebebsiz insanlar çıkarsa ve sebebsiz yere bana vurmaya kalkarsa ,bende karşılığını veririm,ya dayak yerim ,yada döverim.Sonuçta bırakıp kaçmak yerine kendimi korkmadan savunurum.Böyle bir ciddi olay konusunda ben cesur olduğuma göre korkmadığıma göre,neden ben sf gibi saçma sapan duyguların esiri altında kalıp benim hakkımda hiçbirşey düşünemeyen insanlarla ,iletişim kurmayayım.Hem benim hakkımda kötü düşünceler ne olacak ki,eğer ben kimsenin namusuna bakmadıysam,hırsızlık yapmadıysam,utanılacak birşey yapmadıysam,sokakta başım dik,alnım açık gezmek daha iyi ben öle yapıyorum.

Dert etmeyin sf li arkadaşlarım ben sunu sölemek istiyorum evet sf liyiz ama sf li olduğumuzu kabullenip takmamak ve bu sf yi yenmek varken,bunun esiri olup,ilaçların esiri olup,debelenmek yerine,hiç yokmuş gibi hayatına devam etmek ve sıkıntılarını aşamadığın zaman da sevdiklerinden yardım istemek en güzeli...Çalışıyorsanız İşyerinize,sevgiliniz varsa sevgilinize,hatta yeni tanıstıgınız bir insana bile normal bir şeymiş gibi bende sf var diyin ve paylasın emin olun onlar size yardım edecek hiçbir insan kötü değildir.Siz kendi arkadaşlarınızı ,seçecek,iradeye ve akıla sahipsiniz.Doğal olmaya çalısın ve sf li olduğunuzun farkına bile varmadan hayatınızı yaşamaya gayret gösterin yenersiniz birazcık sabır ve cesur olmak yeterli.Düşünceler her zaman güzel güzel güzel olmalı.He zaman iyiyi düşüün ,iyi olacağınız günü düşünün

Yorum

sf+paranoya=tamamen çöküştür hastanade kaldıgım zaman biri vardı paranoyaklı adama çay götürdüm bunun içine ilaç attın degilmi diyor beni öldüreceksin diye bagırmaya başladı sonra bir tekme attı yerle bir oldum allah kimseye vermesin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: onlyone
                        paranoya, bitkinlik,beyninin kontrolünü kaybetme,empati kuramama,korkularının akıl fonksiyonlarını istila etmesi ve donup kalma,konuşacaklarını unutma,susma,kaçma bazen kaçamama ve sonuç olarak acı çekme ama kimse yaşamadığı için bunun anlaşılamaması..bunun sende oluşturduğu insan nefreti,insansız dünya,mutsuzluğun basamakları, ve hassaslığının sana verdiği o büyük acı...tünelin sonundaki ışığı artık görememe,kabullenme,konuşulanlardan tatmin olmama,koca bir kısır döngü......
                        Ben Arkadaşın burada anlattığını yaşıyorum Yolda yürümeye cesaret edemiyorum yani yürümemde bozukluk mu var bana mı bakıyorlar diye içim içimi yiyor Sf bu mu yani Açılımı ne acaba SF 'nin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kurtadam
                          Orjinal yazı sahibi: onlyone
                          Ben Arkadaşın burada anlattığını yaşıyorum Yolda yürümeye cesaret edemiyorum yani yürümemde bozukluk mu var bana mı bakıyorlar diye içim içimi yiyor Sf bu mu yani Açılımı ne acaba SF 'nin
                          Arkadaşım paranoyayı anlatmış Kurtadam...
                          Sf=Sosyal Fobi adı üstüne çekingenlik...aslında tek çekingenlik değil.korkular,önyargılar,toplumun dışında kalmalar vb.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alper_01
                            sf+paranoya=tamamen çöküştür hastanade kaldıgım zaman biri vardı paranoyaklı adama çay götürdüm bunun içine ilaç attın degilmi diyor beni öldüreceksin diye bagırmaya başladı sonra bir tekme attı yerle bir oldum allah kimseye vermesin
                            sen nie hastanede kaldın sorunun ne dostum ?

Yorum

İşleniyor...
                            X