Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobi ve okb

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal fobi ve okb

arkadaşlar bu iki hastalık arasındaki farkları bilen war mı yani ben sosyal fobiyim diye düşünüom ama göz temasında sorun yaşadığım için okb diyen war bana yardımcı olursanız sevinirim!

sosyal fobi:hastalar sıklıkla eleştırıye karşı duyarlıdırlar girişken olmakta zorluk cekerler benlik saygıları düşüktür.sosyal becerileri yeterli degildir.sosyal fobısı olan cogu kişi toplum önunde yemek yemekten bırseyler ıcmekten cekınırler.tanımadıgı ınsanlarla karsılastıgı zaman başkaları tarafından izlendigini düşünür sosyal durum ve performanslara karsı belirgin bir korku yasarlar.OKB:Obses: düşünce takıntısı kompulsif ıse davranıs takıntısıdır.okb kişileri mukemmelıyetcılık duzen ve kontrol ıle asırı ugrasırlar ve davranıslarının anormal olduguna ınanmazlar.hastalar belirtılerını anlatmaya ısteklı degıldır buda okb tanısının oldugundan az konulmasına sebep olur.Bu bozukluklarda tekrarlayan dusunceler davranıslar yada durtuler olusabılır belırtılere bır baska psıkıyatrık durum sebep oluyorsa okb tanısı konmamalıdır ornegın sac koparma.. bıldıklerım bunlar umarım az da olsa yardımcı olabılmısımdır...
    Last edited by beyzazeynep84; 23-12-2009, 05:42 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beyzazeynep84 View Post
      sosyal fobi:hastalar sıklıkla eleştırıye karşı duyarlıdırlar girişken olmakta zorluk cekerler benlik saygıları düşüktür.sosyal becerileri yeterli degildir.sosyal fobısı olan cogu kişi toplum önunde yemek yemekten bırseyler ıcmekten cekınırler.tanımadıgı ınsanlarla karsılastıgı zaman başkaları tarafından izlendigini düşünür sosyal durum ve performanslara karsı belirgin bir korku yasarlar.OKB:Obses: düşünce takıntısı kompulsif ıse davranıs takıntısıdır.okb kişileri mukemmelıyetcılık duzen ve kontrol ıle asırı ugrasırlar ve davranıslarının anormal olduguna ınanmazlar.hastalar belirtılerını anlatmaya ısteklı degıldır buda okb tanısının oldugundan az konulmasına sebep olur.Bu bozukluklarda tekrarlayan dusunceler davranıslar yada durtuler olusabılır belırtılere bır baska psıkıyatrık durum sebep oluyorsa okb tanısı konmamalıdır ornegın sac koparma.. bıldıklerım bunlar umarım az da olsa yardımcı olabılmısımdır...
      teşekkür ederim yeterince iyi ben galiba sf yim takıntım falan yok toplum önüne çıkamıom

Yorum

rica ederim eger yazdıklarım işe yaradıysa ne mutlu bana

Yorum

bişey daha sorcam ya ben 2 ay paxil kullandım bi anda bıraktım bırakalı 2 ay falan oldu hep başım ağrıo öğrenciyim lise son okuom ders çalısamıom baş ağrım yüzünden inanki bıktım ya ne yapmam gerekio tekrar kullanmaya devam mı etsem ben 17 yaşında olduğum için kaldıramadı mı bünyem acaba ne oldu ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Yorum

bu ılacı bır doktordan aldııgn ıcın kendı başına karar verıp ılacı bırakman hıos deıl.Ilacın sende yan etkılerı oldugunu dusnuyorsan doktoruna gıttıgın zaman sende yarattıgı olumsuz etkılerı ona anlatmalsın.Uzmanın uygun görmedıgı anda ılacı bırakman tedavıye negatıf bır atılımda bulunmak demek.En mantıklısı doktorunla bunu paylasman belkı onun sana söylecgı seyler senın ıcını rahatlatabılır veye kullandıgın ılacı degıstırebılır..En kısa zamanda drunla görusmelısın.

Yorum

ya keşke bırakmasaydım ama olan oldu neyse dediğin gibi doktora gideyim anlatayım durumu o en iyisini bilir teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
              X