????????????????????
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sosyal Fobiyle İlgili Bir Film Varmı ?
Collapse
X
-
Sosyal Fobiyle İlgili Bir Film Varmı ?
Yüzler Sahte Bu Yüzsüzler Benden Yüz Buldular Anladım, Ancak Güvendim Onlara Her Daimde Her Alim Der Babana Bile Güvenme...! -
Öncelikle herkese merhaba.Uzun süredir siteye üyeyim ama konuları okumakla yetiniyordum.Biryerden başlamak gerek.Belki yazı yazmamı da geliştirir burası.
Bende sinemayla ilgilenen(en büyük hedefim yönetmen olmak)kendime sosyal fobik demesemde,çekingen biri olarak izlediğim birçok film içinden hep kendimden birşeyler bulduğum filmlerden etkilendim.Genelde de böyledir insanlar bir filmi izlerken veya bir kitabı okurken kendinden birşeyler buldukça sever,etkilenir.Neyse fazla uzatmıyacağım.Etkilenceğinden emin olduğum birkaç film söyliyeyim.
Gugukkuşu
En başta bunu öneririm.Başkarakter sonderece özgüvenli,sosyal biri.Hapishaneye düşüyor ama gitmemek için deli numarası yapıyor.Bu kişiyi akıl hastahanesine koyuyolar.Asıl bizim için film bundan sona başlıyor.Kekeme,sosyalfobik bir genç var;eminim ondan çok etkilenirsin.
Uzak
Yerli bir film.Nuri Bilge Ceylan'ın.Aslında bi üçleme:Kasaba,Mayıs Sıkıntısı,Uzak bu sonuncusu.Ama aşırı derece imgelere önem verip,müzik kullanmayıp,sahneleri de uzattığı için herkes tarafından izlenmiyebilir.Direk Uzak'tan başlarsan birşey kaybetmessin.
Elling
Bu filmde hayatında annesinden ayrılmamış ve o ölüncede deliren bir adamı anlatıyor.Norveçte yaşayan bu sosyalfobiğe devlet sahip çıkıyor.Yeniden topluma kazandırmaya çalışıyor.Ama bu film benim çok hoşuma gitmedi gerçeklik ögesi zayıftı ve masalımsıydı.Neyse sen yinede ilgilenirsen izlersin.
amelie filmini önerebilirim... filmde amelie adında içine kapanık bi kızın yaşadıkları anlatılıyor. muhteşem bi filmdi... belki 10 defa izlemişimdir yine de izlerim...amelieye aşık olmuştum
Yorum
-
Film terapisi
Tanım: Sinema filmlerinin psikotik bozukluklar haricinde bazı psikolojik sorunların tedavisinde kullanılması yöntemi.
Tarihçesi: to help You Heal Life's Problems' adlı eseriyle öne sürülmüştür. Nevada Henderson'da Community College of Southern Nevada'da psikoloji profesörü olan Solomon kitabında 200 kadar filmin oyuncu kadrosu, hikayesi, terapide kullanılacak iyileştirici temaları ve yorumlarıyla birlikte ele almıştır.
Film terapisini terapi seanslarında ilk uygulayanlar ise ABD'li psikoterapist çift David Cambronne ve Jan Hasley olmuştur.
Kullanımı: Uzman eşliğinde rahatsızlığın türüne göre seçilen film izlendikten sonra uzman, kişiyle film hakkında konuşmakta ve hikaye ve karakterlerin davranışlarıyla kişinin karşı karşıya kaldığı sorunların önce açığa çıkarılması sonra giderilmesi amaçlanmaktadır. Film veya kliplerini, depresyon, huzursuzluk, öfke, sinirlilik ve korku faktörlerinin iyileşiminde yardımcı metot olarak kullanılmaktadır.
Kramer Kramer'e KarşıFilm/sinema terapisinde psikiyatristler, psikologlar, terapistler, akademisyenler, eğitimciler 8-12 kişilik hasta gruplarına onların ihtiyaçlarına göre örneğin ilişkilerindeki sorunları, bağımlılıkları veya yaşadıkları travmalarına yönelik temaları içeren filmleri seyrettirirler. Haftada bir gerçekleştirilen seanslarda katılımcıların gösterdikleri gelişmeler uzman tarafından kayıt altına alınır.
Film terapisi, bilişsel-davranışsal yaklaşımlar için destekleyici, tedaviyi destekleyici, hızlandırıcı bir araç olarak da kullanılmaktadır. Terapide hikayeler, mitler, espriler ve rüyalara benzer şekilde kullanılabilen metaforlar olan filmler hastanın bilişsel (cognitive) yapısını anlamayı kolaylaştırmakta ve aynı zamanda izlediği filmdeki davranışa öykünerek tedaviye daha açık olmaktadır.
Konu hakkında bir de kitabı bulunan psikiyatrist Fuat Ulus'a göre filmi seyrederken düşünce, his ve inançlarımızın projeksiyon denilen bir yansıtma mekanizmasıyla filmdeki olay ve karakterlere ulaşmakta, karakterlerle özdeşleşerek (identifikasyon) ya algılamakta ya da reddetmekte ve farkında olmadan karakterlerin yerine geçmekte, daha sonra introjeksiyon denilen bir başka bilinç altı akım ile olayları kendi dünyamıza çekmekteyiz. Film bittiğinde ise öğrendiklerimizle öfke, huzursuzluğumuz ve depresyonumuz da hafiflemeye başlamaktadır. Ulus kaliteli bir psikolog elinde filmlerin bir ilaç kadar tesir edebileceğini de öne sürmektedir.
Bazı rahatsızlıklarda kullanılan filmlerden bazı örnekler:
Depresyon: Alone In The T-Shirt Zone (1986)- Death In Small Doses (1995) - Eraserhead (1976) - Harold And Maude (1971) - King Of Marvin Gardens (1972) - The Last Picture Show Modern Times (1936) - Natural Enemies (1979) - Ordinary People Repulsion (1965) - The Seventh Veil - The Shrike - Unstrung Heroes (1995) - The Wrong Man
İlişkilerdeki çatışmalar:The Accidental Tourist - Groundhog Day - He Said, She Said - Ordinary People - The Story of Us -The War of the Roses -Who's Afraid of Virginia Woolf?
Eş seçimi:Forget Paris - Me, Myself and I - When Harry Met Sally
Öz saygı: Billy Elliot(2000) - Children of a Lesser God(1986) - Dead Poets Society (1989) - Erin Brockovich(2000) - Field of Dreams (1989) - The Full Monty (1997) - Gattaca (1997) - Forrest Gump (1994) - My Left Foot(1989) - Rain Man (1988) - The Other Sister (1999) - The Paper (1994) - Parenthood (1989) - Places in the Heart(1984) - Powder(1995) - Shawshank Redemption (1994) - Secrets and Lies(1996) - Shine (1996) - Sliding Doors (1998) - The Turning Point
Cesaret: Saving Private Ryan (emotional challenging, 1998) - Serving in Silence - The Shawshank Redemption - The Diary of Anne Frank (1959) - Forrest Gump
Yakınların Kaybı/Ölüm: Ghost - The Fisher King - What Dreams May Come - Dying Young - My Life - Flat Liners"Yaşamınıza seyirci kalmayın"<br /><a href="http://www.gelisimdunyasi.com/">http...unyasi.com</a>
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cinefil View Postamelie filmini önerebilirim... filmde amelie adında içine kapanık bi kızın yaşadıkları anlatılıyor. muhteşem bi filmdi... belki 10 defa izlemişimdir yine de izlerim...amelieye aşık olmuştum"Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum
Yorum
-
Sosyal fobi kısa film
Şöyle bir kısa film var arkadaşlar yeni yapım . iyi seyirler : )
http://www.youtube.com/watch?v=o577PkB-IF4
Yorum
-
Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
Yorum