Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evden dışarı çıkma korkusu Agorafobiyi nasıl yok edebiliriz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

nazlı arkadaşımızın yaşadığı olayı bende yaşıyorum.Gerçekten acı çektiren bi durum dışarıya çıkmak varken bi pencereden bakmak zor geliyor insana.Benimde birilerinin fikirlerine yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Yorum

benimde buna benzer bi hastalığım var ve 3 gün sonra lys sınavım var ygs ye girdim ilk hoca sınavınız başladı dediğin an bana ateşler bastı çok kötü oldum ama ne olduysa sonra rahatladım ama şimdi 3 gün sonra lys var ve ben kötü olmaktan korkuyorum beni rahatlatıcak bi tavsiyeniz varmı? psikologa gittim ve çok işime yarayan bi söz söyledi en kötüsünü düşün ve üzerine yürü dedi ve gerçekten işe yaradı ama tekrar başlıyo sıkıntı sonuçta lys bu senelerim boşa gitsin istemiyorum sizin bi tavisyeniz varmıdır?

Yorum

Öncelikle bu konuyu açanlara ve buradaki açık görüşlü arkadaşlara teşekkür ediyorum. ilk okulda varmıydı hatırlamıyorum fakat orta1 de sorulara parmak kaldıramadığımı ayağa kalkıp konuşamadığımı hatırlıyorum ilk başta öğrencilik yıllarımı daha sonra hayatımı altüst etmeye devam eden bir hastalık olarak görüyorum bu lanet fobiyi. binaların çok olduğu yerlerde yürüyemiyorum otobüse, vapura, metroya binemiyorum (dolmuşlar hariç) kalabalık yerlere giremiyorum kafelere restoranlara avm lere özellikle havalimanına girmek istemiyorum böyle ortamlara girsem bile aşırı ter sıkıntı çarpıntı ve hareketlerimi kontrol edemiyorum herkesin beni izlediğini düşünüyorum bunu hissetmemin nedeni kendi kendime kuruntu yapmamdan geliyo belkide ama yürüyüşümde takılmalar boynumun ara ara titremesi eyvah şimdi bunları görücekler diye daha çok kasılmaya girmek beni deli ediyo..mesela biyerde çay içiyorum ilk başta kimse yok diyelim, rahat rahat çay içebiliyorum daha sonra mekan kalabalıklaşmaya başlıyo ve ben kasılmaya başlıyorum çayı elime alıp ağzıma dikkatle götürüyorum bi bakıyorumki dudağıma denk getiremiyorum yani saniyelik şeyler o an başkalarına bakıyorum üç kişilerse mutlaka biri farkediyo durumu bundan sonrası dahada vahim bir hale geliyor daha çok hata yapıyorum banane bakarlarsa baksınlar diyemiyorum veya arkadaşlarım beni kandırıp gel abi boş bi mekan var çay içelim kimse yok deyip gittiğimde çok kalabalıksa oturucağım sandalyeyi hesaplayıp arkam nekadar kalabalığa dönükse o kadar iyidir deyip ona göre yer seçiyorum.. iş icabı bankaya gönderdiklerinde işgencenin en büyüğü olarak bankaları gösterebilirim özellikle sıra beklerken şu sinema koltuğu gibi vezneye bakan koltuklar diyebilirim..ilk nişanlım beni bu yüzden bıraktı şimdiki nişanlımdada az bişey bu sorundan var boş yerleri tercih ediyoruz kalabalıktan kaçıyoruz çünkü bu hastalığın şöylede bi sıkıntısı var kalabalık içinde yürüdüğümüzde kendimiz olamıyor saçma sapan konuşmalar yapıyoruz anlamı olmayan konuşmalar yani kalabalıktan kurtulana kadar.. şimdi gittiğim işyeri evime 50 metre mesafede gittiğim kafede evime bi okadar yakın. kafe kalabalık olsada ben herşeyi ayarladım arkadaşlar çünkü zamanla herkesle tanıştım bana bi rahatlık verdi bu tanışma ve selamlaşmalar..rahat rahat oturabiliyorum bazen yabancılar gelsede mekana biraz kasılıyor sonra onlar gidene kadar bekliyorum gittiklerinde inanın o zevki anlatamam size ama şöyle bir örnek veriyim aşırı sıcaktan bunalan bir insanın denize atlaması gibi (bu arada mecburi olarak ailemle denize gittiğim o lanet yıllar herkes denize girerken ben saatlerce kuma yüzüstü uzanıp deve kuşu gibi gömülürdüm) daha çok şeyler var şu an için aklıma gelenler bunlar umarım fazlasıyla açık olmuşumdur...

Yorum

basit dünyayı evin olrak düşün ve çık dışarı evinin içinde ne yapıyorsan dışardada yapabılırsın

Yorum

Kısaca paxil kullanın diyorum

Yorum

???????????

Yorum

çık gez neden çıkamıyosunki kimseye aldırış etme ben bugün gezcem bir degişiklik yapcam de çık

Yorum

Merhaaba yazdıklarınızıı okudum büyük bir dikkatle ve şuanda ypun olarak bunların aynısını yaşıyorum neredeyse yardımcı olrmusunuz acaba nasıl yok edebilriz bunu

Yorum

Agora fobi konusunda Paxil işe yaramadı bende.

Yorum

İşleniyor...
                    X