Duyuru

Collapse
No announcement yet.

moralmen çöküntü, halsizlik, konuşurken heyecanlanma

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • moralmen çöküntü, halsizlik, konuşurken heyecanlanma

    Merhaba dert dosları

    21 yaşındayım. Adım Semih. Üniversite öğrencisiyim Lisans okuyorum bu sene mezun olacağım inş.

    Benim problemimin başlangıcı başımdan geçen kötü bir olay sonrasıdır. 2004 yılı Haziran ayında bisikletimle 9 yaşında çocuğu bakkala giderken aldım, ayağı tekere sıkıştı düştük, çocuğun ayağını teker tellerinden penceyle çıkardık, ayağını o şokla basamıyordu, evine götürdüm ailesinden bir sürü beddua hakaret yedim, çok kötü olmuştum içimde ateş patladı eve gittim soğuk suyla yüzümü yıkadım yattım taki öteki sabah kalktım gece uyurken olayı o kadar kafamdan kurdum büyüttümki sabah terlemiş bi halde kalktım, şokla bi yakınına gittim hastaneye götürmüşler bir şeyi çıkmamıştı, ben o günden sonra eve kapandım. koca yaz tatilimi evden dışarı çıkmayarak geçirdim, bir kere bi cesaretle çocuğu ziyarete gitmiştim bi kırıkçıkıkcıya götürmüşler bu ayaktan umudu kesin demiş, ayağını basamıyordu, eylül başı çocuk top oynerken görmüş bir arkadaş çok sevinmiştim, şimdi senden benden sağlam... haberi alınca yeniden doğmuştum o sürecim evde dualarla geçmişti. Beynimi çok yıprattım sanırım, ceremesini çekiyorum.

    Sorunum okulun(2004-05 sezonu Lise2) başlamasıyla ortaya çıkıverdi artık ben sosyal fobiktim, kantine bile arkadaşımı gönderirdim, sevdiğim bi kız vardı artık onunla konuşmayan bir insan olmuştum dört arkadaşım vardı onlarla konuşurdum sadece,

    bi sonraki sene(2005-06 sezonu Lise3) aynı şeyler devam eder oldu, öss öğrencisiydim, bu sefer ortama göre değişik karaktere büründüğümü gördüm dershanede neşeli olabiliyordum ama okulda sosyal fobiktim, kızlarla konuşmuyordum konuşamıyordum, birde böle yürürken herkes bana bakıyormuş bende kusur arıyormuş sanıyordum neyse ilk sene kazanamadım össyi, (bu arada bilgisayara fazla kaptırdım kendimi)

    artık mezun dershane öğrencisiydim (2006-07) haftanın dört günü dershanem vardı yine seçtiğim iki üç kişiyle cevremi yapmıştım, konuşurken heyecanlanma içimde böle garip çöküntü devam eder oldu, moral bozukluğu morali bozuk gezme bu sene daha çok arttı ve dershanede varlığımla yokluğum belli değildi yok gibiydim, hoca test dağıtırken ben yokmuşum gibi bana test kağıdını vermediğini bile bilirim, beynimde bir örümcek var sanki hareketlerimi kontrol ediyor, düşüncelerime hükmediyordu(bilgisayarla aram fazla iyiydi)

    ve kazandım, marmarada kendi şehrimde lisans bölümü kazandım, seçtiğim bölümde kendime idol olarak gördüğüm o zamanların en popüler dizisi kurtlar vadisi başkarakterinin etkisi çok büyük oldu.

    (2007-08) artık yaşca ilerlememe ve olayın ardından senelerin geçmesiyl artı üniversite ortamı etkisiyle sosyalleşmeye başladım, mahalledeki arkadaşlarımla eski vakit geçirme alışkanlığını geri kazandım, okulda ilk sene ortamım yine bi kaç kişiyleydi ama biraz daha sosyal oldum diyebilirim, sorunlarım normal konuşmalarda heyecanlanma kızlarla konuşamama heyecanlanma titreme gibi bir hal alma, soru sorulduğunda cevap verirken heyecanlı titreyerek cevap verme durumum oluyordu.

    (2008-2009) üni2deyim, eskilere göre daha iyiydim, daha spor giyinmeye başladım, kız arkadaşım oldu, giyimine özen gösteren konuşurken iyi konuşan biri oldum, heyecan ara ara olmaya başlamıştı, kızlarla konuşma sorunum yüzde 70 düzelmişti, ama bi heyecan gelme durumu vardı, yeni ortamlara girerken konuşma gereği duymuyordum, sessiz bilindim, hala da vardır en son var olan sorunları detaylı yazacam zaten, ara ra moral bozukluğu olur oldu

    (2009-2010) daha iyiye gider bi haldeydim, sinemaya giden maçlara giden, arkadaşlarıyla gezen, şehirleri gezen, tatili hakkıyla yapabilen biri oldum, derslerim hep başarılıydı, arkadaşları tarafından sevilen biriydim hep ama şu heyecanlanma var oldu, kızlarla konuşma durumu yüzde 80 daha iyiye gitti,

    ve yaz tatili yani dört beş ay önce bi haftalık bi eve kapanma gibi bir sorun oldu, yaşamama isteği, bıkkınlık, bezmişlik, ruhsal çöküntü yaşadım, sıcaklar bu durumda etkiliydi.

    ve günümüz (2010-11)

    son senem, mezun olacağım inş, ilk günden bu güne çok geliştim, artık sosyalliğim iyi sayılır, şimdi arada birde olsa konuşurken heyecanlanma titreme, yeni bir ortamda susmak, arkadaşlarla sohbet ederken anlaşılamama, okulda bi olumsuz şeyde moral bozukluğu günün komple berbat geçmesi, kızlarla ilk kontağı kuramama ilk kontak sonrası her şey normal oluyor, sınıftan samimi olduğum kaç kız arkadaşın var derseniz 0 fakat sevgilimle şükür her şey yolunda onlayken bu problemlerin hiç biride olmuyor zaten... enerjim düşük oluyor ara sıra çok enerjisiz hissediyorum kendimi böle aksilikler olacakmış gibi hissediyorum bazen kendi kendime çökertiyorum ruh halimi

    evet ne yapmalıyım, ekonomik durumum iyi değil pisikoloğa gidip her seans için 60-100 tl veremem

    olaydan önce hiç bir sorunum yoktu, ne olduysa olaydan sonra oldu, şimdi kızlarla rahat sohbet edebilmek ilk kontağı iyi kurmak, enerjik, ansızın morali bozulmayan, arkadaş ortamında susmaktan çok aktif sohbeti yöneten biri olmak istiyorum, 2004 öncesine dönmek istiyorum!

    benim derdimi okuyup beyininizden bir şeyler oluşturup bişiler yapma gereği hissederek cevap attığınız için teşekkür ederim

  • #2
    yaşadığın bu olay özgüvenini zedelemiş,haliyle içine kapanmışsın.anlattığın kadarıyla zaten sorunu aşmak için elinden gelini yapıyorsun. psikoloğa gidip birkaç görüşmede de kökten çözersin bence, bunu istemezsen bu konudaki kitapları okuyabilirsin,özgüven ve anksiyete kitaplarına bir göz at istersen.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: labirent View Post
      yaşadığın bu olay özgüvenini zedelemiş,haliyle içine kapanmışsın.anlattığın kadarıyla zaten sorunu aşmak için elinden gelini yapıyorsun. psikoloğa gidip birkaç görüşmede de kökten çözersin bence, bunu istemezsen bu konudaki kitapları okuyabilirsin,özgüven ve anksiyete kitaplarına bir göz at istersen.
      ilk başlarda zamana bırakılmış bir durumum vardı bir şeyleri farkettikten sonra değiştirmek için elimden geldiğince bişiler yapmaya çalıştım, yetersiz tabi ki... inanın şu durumu yenersem çok iyi kariyer yapacağım, bir ayrıntı olmalı, titremeyi heyecanı yendirecek bir şey olmalı, anahtar sanırım özgüvende kitap önerebilirmisiniz

      Yorum


      • #4
        joseph t. mortorano&john p. kıldahl_olumsuz düşüncenin ötesinde ,oğuz saygın_4 4'lük iletişim ,alexis carrel_insan denen meçhul,dale cornogie_özgüven kazanmanın yolları,doris helge_acıyı güce dönüştürmek,cengiz eren_nlp ,richard carlson_ufak şeyleri dert etmeyin ,r.şükrüapuhan_kendime engel olmayacağım ,ahmet şerif izgören_avucunuzdaki kelebek,jay rifenbary_mazeret yok ,yüksel özden_kendini keşfet ,münir arıkan _nitelikli insan. bunlara bir bak istersen.bu konuda çok kitap var,sen yeterki gereken hassasiyet ile oku ve uggulamaya geç.
        Last edited by labirent; 16-12-2010, 12:59 AM.

        Yorum

        İşleniyor...
        X