Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyeteye karşı işe yarayan şeyler- sizce neler?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Anksiyeteye karşı işe yarayan şeyler- sizce neler?

    merhaba;

    ben uzun süredir anksiyeteyle ve bunun fizyolojik etkileriyle savaşmaya ve yaşamaya çalşıyorum( ikisini de pek başaramıyorum ya neyse). Belirli aralıklarlarla ( 1-2 ay gibi) anksiyete dönemlerim oluyor şu ya da bu sebeple başlayabiliyor ve 1-2 hafta sürüyor. Bu yoğun anksiyete dönemlerimde internet kurdu olup çıkıyorum ve bildiğim her dilden internetten çozüm yolları arıyorum. ( psikolog-psikiyatrist ikilisine de devam ettim, biraz ilerledik ama iyileşme tam olarak olmadı malesef). Sizden ricam, kendinizde işe yaradığını düşündüğünüz şeyleri madde madde bu konuya cevap olarak yazmanız. Sadece işe yaradığını düşündüğünüz her şeyi, konuyla ilgili faydalı bulduğunuz kitapları, websitelerini, farklı dillerdeki kaynakları ( özellikle Türkçe iyi bir kitap biliyor musunuz?), bildiğiniz bu alanda uzmanlaşmış iyi bir psikolog. Benim gibi internette gezinip yardım arayanlara bir kaç çözüm sunabilmek için.

    Bu konu forumda zaten varsa lütfen bana kızmayın olur mu? aradım bulamadım ve şu an yeterince psikolojik sorunum var.

    benim listem:
    - ne kadar kötü de hissetsem evden çıkıyorum, temiz hava ve mümkünse bir arkadaşla geçirilecek 1 saat ( çözüm sağlamasa da, daha dayanılabilir kılıyor)
    - internetten ilham veren, rahatlatan sözler bulup onları okuyorum. ( birkaç saniyelik rahatlama sağlıyor)
    - anskiyeteyle baş etmek için farklı teknikler öneren siteleri geziyorum ve bu teknikleri uygulamaya çalışıyorum, aşağıda bu websitelerini bulabilirsiniz. Siz de deneyin isterseniz. ( ingilizce)
    http://www.selftherapy.org/
    http://psychcentral.com/lib/2010/top...s-for-anxiety/
    http://www.anxietycoach.com/overcomi...c-attacks.html
    - namaz kılıp dua ediyorum ( çok işe yaramasa da bazen rahatlattığı oluyor)

  • #2
    İyileşirsiniz...! Tabii isterseniz...!

    Ciddi ciddi çözüm arıyormuş gibi görünüyorsunuz...(Tecrübelerime göre; çözüm aradığını söyleyerek/haykırarak gezinenlerin çoğunluğu çözüme denk geldiklerinde derhal yollarını değiştirerek ağlanmaya devam ediyorlar da ondan böyle söyledim...)
    O halde çabanıza ben de bir katkıda bulunayım. Çünki gerçekten çözüm aradığınız hissi uyandı bende güçlü bir şekilde...
    Önce aşağıdaki linkten okuyun, daha fazlası için netten arama yaparsınız...
    Farkına varırsanız arayışınız son bulur; sadece çözümü uygulamak kalır...
    Bakalım siz gerçekte neyi arıyormuşsunuz...
    EFT Duygusal Arınma Tekniği
    Aynasıdır insan insanın. . !

    Yorum


    • #3
      mesajınız için çok teşekkür ederim, evet gerçekten çözüm arıyorum ve gerçekten ancak bu kadar iyi bir cevap denk gelebilirdi! Açıkçası EFT'nin ne olduğunu bilmiyordum ama onu uygulayan bir psikoloğa gitmeye başlamışım ( başlamışım diyorum çünkü dün gittim ve bana parmaklarımla birşeyler yaptı ve ben yarı hipnoz diye bir şey yaptığını sanıyordum!) ve bir türlü devam etsem mi etmesem mi diye karar vermeye çalışıyordum ama işe yarar mı yaramaz mı diye düşündükçe anksiyetem daha da artıyordu ama bu mesajınız gerçekten çok iyi geldi. Ben bu pskiloğa devam edeyim en iyisi ve 6 seansın sonunda ne olacak göreyim.

      Bu arada eğer bu teknikle ilgili işe yaraMAdığına dair bilgisi olanlar varsa lütfen yazMAsınlar, çünkü ben şu an çok çabuk etklieniyorum yorumlardan ve EFT işe yaramaz diye yazmanız sadece anksiyeteme tavan yaptırır... anlayışınz için teşekkürler

      Yorum


      • #4
        eft uygulaması yapan dokto tanıyormusunu.ve hangi şehirlerde var acaba
        YAŞAMAK BUYSA ÜSTÜ KALSIN

        Yorum


        • #5
          size ankisiyete ne tür şikayetler yaratıyor ?

          Yorum


          • #6
            aynı sorunları yaşayan biri olarak bu içten çabanızı çok rahat anlayabiliyorum benimde nacizane o anlarda bilmem işe yararmı ama kendimde uygulamaya çalıştıklarımı kısaca sizle paylaşayım. öncelikle doktorumun atak anı yapmamı önerdiği bir bilgiyi paylaşayım atak yaşadığınız an kalbinizde sanırım hızlı çarpma sorunu vardır o anlarda nefesinizi tutup içinizden yavaşça 10'a kadar sayın ve nefesinizi yavaşça bırakın ama bunu 20 defa hatta 30 defa tekrarlayın kalp atımınızda emin olun baya işe yarayacaktır ben denedim atak anı çok rahatlattı. anksiyetenin artış gösterdiği anlarda hisiszlik karmaşık duygular içinde olma durumu mutlakki sizdede vardır. o anlarda ailenize sıkı sıkı sarılın ve varlıklarını aklınıza getirin hayatınızda sizi ne mutlu ediyorsa onlara yoğunlaşıp düşünün ve hayatınızda bu durumu ne tetikliyorsa onlardan uzak durun. sizi en iyi anlayabilen kişi kimse onla sohbet halinde olun. yapmayı sevdiğiniz bir hobi varsa resim,müzik,sinema vb. gibi şeylerle uğraş halinde olun. benim önerebileceklerim bunlar umarım sizdede işe yarar sağlıklı günler dilerim
            Last edited by Milaa; 02-12-2011, 01:08 PM.
            Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

            Yorum


            • #7
              İyileşirsiniz ! Tabi istiyorsanız...

              Orjinal yazı sahibi: iyileşirmiyim View Post
              mesajınız için çok teşekkür ederim, evet gerçekten çözüm arıyorum ve gerçekten ancak bu kadar iyi bir cevap denk gelebilirdi! Açıkçası EFT'nin ne olduğunu bilmiyordum ama onu uygulayan bir psikoloğa gitmeye başlamışım ( başlamışım diyorum çünkü dün gittim ve bana parmaklarımla birşeyler yaptı ve ben yarı hipnoz diye bir şey yaptığını sanıyordum!) ve bir türlü devam etsem mi etmesem mi diye karar vermeye çalışıyordum ama işe yarar mı yaramaz mı diye düşündükçe anksiyetem daha da artıyordu ama bu mesajınız gerçekten çok iyi geldi. Ben bu pskiloğa devam edeyim en iyisi ve 6 seansın sonunda ne olacak göreyim.
              Sevindim. İyileşmek için gereken yolun bence yüzde doksanını yürümüşsünüz... Son birkaç adım... Hepsi bu...
              Aynasıdır insan insanın. . !

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Post
                size ankisiyete ne tür şikayetler yaratıyor ?
                bu sefer ekstradan bir de uyku problemim var. ( belki de zestatı bırakmış olmaktandır bilemiyorum. Aniden bırakmadım ama bilmiyorum...) Genel olarak anksiyeteyi benim ilk hissettiğim yer midem. Sürekli bir bulantı ve yemeklerden tiksinme yaşıyorum. Beni en çok da sanırım bu rahatsız ediyor. Ateş basıyor, ardından da üşüyorum. Bir de tabi ki psikoljik kısmı var, içim daralıyor, bir anda kendimi çok kötü hissediyorum, çığlık atmak istiyorum, herşey çok korkunç ve çözümsüz ve umutsuz geliyor. Sürekli şüphelerim var, ya hiç iyileşemezsem, ya (herhangi bir konuda) yanlış karar vermişsem gibi. Bir de tabi ki kendime çok kızıyorum, neden bunu kendime ve aileme yapıyorum diye...

                bir de ben bu anksiyeteyi 13 yaşımdan beri yaşıyormuşum ama o zamanlar sadece belirli bir konuda bir müddet devam eden bir mide bulantısı şeklinde yaşadığım için ciddiye almamıştım. 2000 senesinde ilk endoskopimi oldum ve reflü var dedikleri için 2000-2010 arasını ben mide hastasıyım sanarak tüm dahiliyecileri gezip, mide ilaçlarının hemen hepsini kullanıp 3 kez de endoskopi yaptırdım. Yani bilmeden neredeyse 20 sene anksiyete çekmişim. Tabi zaman ilerledikçe ben bu mide bulantısından kaçmak için, bir sürü önlem geliştirmiştim, dışarı ( sinema, kafe gibi) mümkün olduğunca çıkmamak, ilaçlarım çantamda olmadan kapıdan dışarı adım atmamak, evime kimseyi çağırmamak, dışarıda tosttan başka şey yememek gibi. Şubat ayından Eylüle kadar devam ettiğim psikolg ve psikiyatrdan sonra bu kısımlarını aşabildim. Mümkün olduğu kadar kaçınmıyorum bu tür şeylerden, bir de eskiden kendimi yerlere atardım, ağlardım, ölmek istiyorum diye ağlardım. Şimdi de aynı duyguları hissediyorum ama bir şekilde ayakta duruyorum.

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: 899405 View Post
                  eft uygulaması yapan dokto tanıyormusunu.ve hangi şehirlerde var acaba
                  Ben İstanbul'da bir doktora gidiyorum ama daha sadece 1 kez gittiğim için hemen isim vermek istemiyorum. Ancak size söz veriyorum, eğer işe yararsa doktorun onayıyla size ismini vereceğim. 6 seansla 8 seans arası sürecekmiş öyle dedi.

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: saf_ak View Post
                    Sevindim. İyileşmek için gereken yolun bence yüzde doksanını yürümüşsünüz... Son birkaç adım... Hepsi bu...
                    inşallah öyle olur

                    Yorum


                    • #11
                      aynı sorunları yaşayan biri olarak bu içten çabanızı çok rahat anlayabiliyorum benimde nacizane o anlarda bilmem işe yararmı ama kendimde uygulamaya çalıştıklarımız kısaca sizle paylaşayım. öncelikle doktorumun atak anı yapmamı önerdiği bir bilgiyi paylaşayım atak yaşadığınız an kalbinizde sanırım hızlı çarpma sorunu vardır o anlarda nefesinizi tutup içinizden yavaşça 10'a kadar sayın ve nefesinizi yavaşça bırakın ama bunu 20 defa hatta 30 defa tekrarlayın kalp atımınızda emin olun baya işe yarayacaktır ben denedim atak anı çok rahatlattı. anksiyetenin artış gösterdiği anlarda hisiszlik karmaşık duygular içinde olma durumu mutlakki sizdede vardır. o anlarda ailenize sıkı sıkı sarılın ve varlıklarını aklınıza getirin hayatınızda sizi ne mutlu ediyorsa onlara yoğunlaşıp düşünün ve hayatınızda bu durumu ne tetikliyorsa onlardan uzak durun. sizi en iyi anlayabilen kişi kimse onla sohbet halinde olun. yapmayı sevdiğiniz bir hobi varsa resim,müzik,sinema vb. gibi şeylerle kafa uğraş halinde olun. benim önerebileceklerim bunlar umarım sizdede işe yarar sağlıklı günler dilerim
                      Önerileriniz için çok teşekkürler. ben panik anında uyguladığınız tekniği bilmiyordum. Yazdığınız diğer şeyleri yapmaya çalışıyorum ben de. Yalnız hayatınızda bu durumu ne tetikliyorsa ondan uzak durun demişsiniz ama bu benim için pek mümkün değil artık. Eskiden sadece bir sevgilim olması durumunda bu sıkıntıları yaşadığım için hiçbir ilişkiyi uzun sürdürmemiş hep bitirmeyi seçmiştim ( eşim hariç ). Ancak şimdi artık sorun daha genel, mesela en son başlama sebebi oğlumu anaokulundan almış olmam. İyi mi yaptım kötü mü yaptım derken kendimi hasta ettim. Eskiden daha uzun aralıklarla yaşadığım bu sıkıntı artık daha sık aralıklarla ve daha basit günlük endişelerle ortaya çıkıyor. Tabi bir de "ya atak geçirirsem, ya midem bulanırsa" korkuları bazen yok yere geliyor ve bu korkuyu hissettiğim anda tabi ki anksiyete dönemine giriyorum.
                      Last edited by iyileşirmiyim; 02-12-2011, 08:17 AM.

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: iyileşirmiyim View Post
                        Ben İstanbul'da bir doktora gidiyorum ama daha sadece 1 kez gittiğim için hemen isim vermek istemiyorum. Ancak size söz veriyorum, eğer işe yararsa doktorun onayıyla size ismini vereceğim. 6 seansla 8 seans arası sürecekmiş öyle dedi.
                        inş geçer bıktım bu rüyalardan.geerçek gibi içimi yakıyor
                        YAŞAMAK BUYSA ÜSTÜ KALSIN

                        Yorum


                        • #13
                          merabalar namaz kılıp dua ettiğinizi okudum ama çok işe yaramadı demişsisniz en güzel terapi duadır namazın beni nasıl depresyondan kurtardığını bir bilseniz namaza devam edinnn faydasını çok fazla görceksnz çok

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: kayhand25 View Post
                            merabalar namaz kılıp dua ettiğinizi okudum ama çok işe yaramadı demişsisniz en güzel terapi duadır namazın beni nasıl depresyondan kurtardığını bir bilseniz namaza devam edinnn faydasını çok fazla görceksnz çok
                            teşekkürler, elimden geleni yapıyorum namaza devam etmek için ama sanki dualarım kabul olmuyormuş gibi geliyor ( bunda anksiyeteye bağlı şüpheci ve umutsuz ruh halim etkisi büyük) ama bırakmayacağım, nasıl ki meditasyon işe yarıyor diyorlar duaların da hiç olmasa aynı şekilde işe yaraması lazım.

                            Yorum


                            • #15
                              arkadaşın belirttiği gibide dini vecibelerimizlede bir miktarda olsa bunun önüne geçebilirsiniz. bende dini sözleri hikayeleri okumayı çok severim kafam çok dalgın huzursuz olduğum anlarda mutlak mevlana şemsle ilgili sözleri hikayeleri okurum onların yaşanmışlığı beni çok güzel telkin eder anksiyeteyi tetikleyecek şeylerden uzak durun dedim ama haklısınız gün içinde yaşantımızda ister istemez bazen bunu fazlaca tetikleyecek konularla hepimiz zorunlu yüz yüze gelebiliyoruz heleki bir anne babaysak sorumluluk duygusu ikiye katlanıyor. zestat ilacını bırakmayı size doktorunuzmu önerdi yoksa sizmi kesmek istediniz bende şuan tedavimde zestat kullanıyorum yanındada cymbalta zestat mide bulantısını geçirmede duyguları kontrol etmede cidden baya etkili bir ilaç ben kullandığımdan beri mide bulantısı nedir hiç hissetmiyorum tek kötü yanı iştah açıyor ve kilo alımına sebep oluyor. bende bu nedenle bir dahaki terapimde doktoruma bırakmayı önerecektim ama sanırım pekte geçerli bir sebep değil gece uykularımda olmadığım kadar huzursuzum ama sanırım benimkini tetikleyen cymbalta enerji veren bir ilaç zestat uyku yapan ikisi çarpıştığında uykuda sorunlar yaşıyorum. çünkü daha önce zestatı tek başına kullandığımda çok güzel derin uykular içersindeydim...
                              inanın yalnız değilsiniz günümüzde bu hastalıkla uğraşan o kadar çok kişi varki herşeyden önce hayatta yaşanan olumsuzlukları insanların neler yaşayabildiğini görüp düşünüp bu halimizede şükretmeliyiz rabbim akıl noksanlığı vermesin etrafımda çünkü bunun alasını yaşayanlar var
                              Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X