Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ms hastalığı mı yaygin anksiyete mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Ms hastalığı mı yaygin anksiyete mı?

    Merhaba arkadaslar ben aranıza yeni katıldım aslında tam teşhis konulamadi. Doktorların kimisi fibromiyalji dedi kimisi anksiyete kimisi somatizasyon bozukluğu dedi. Ama ben 2 yıl araştırdım belirtilerimin ms Hastalığı'na benzediğini gördüm.
    Şikayetlerim 2 yıl önce polis okulunda başladı.
    Başlangıç: Polis okulu
    1) Vücudumda karıncalanmalar, yanmalar, acıma , elektriklenme (sanki yüzümün solu aşağı düşecek gibi acıma, elektriklenme)
    2) Oturduğum yerde ateş basması (sanki havale geçirme gibi), fenalaşma(ellerim ve kollarım dökülüyor gibi oluyordu, halsizlik vardı)
    3) Vücudumun çeşitli yerlerinde acımalar, ayaklarımda özellikle iki ayak tabanında bir rahatsızlık hissi ( bu daha sonra giderek arttı, dizden aşağısı bir kriz gibi ayaklarımda kaval kemiklerimde şiddetli ağrılar yaptı)
    4) Eklemlerde ve kemiklerimde yaygın ağrı(özellikle iki kaval kemiği vuran ağrı) .
    5) Okulun bitimine doğru, İğneleme gibi vücudumun her yerinde olan iğne batması gibi acıma hissi ortaya çıktı, bu aylarca sürüyordu.
    6) Ayaklarda yoğun terleme.

    Okuldan sonra: Geçen 2 yılda biraz rahattım veya ara ara o belirtiler olmasa daha rahattım.
    Bu belirtiler zaten azalmıştı ve çoğu bitmişti. okul bitiminden sonra iki yıllık süre zarfında sadece iki belirti arada geri geldi ve beni bırakmadı.
    1) İki ayak tabanına gelen o rahatsızlık hissi.
    2) İğneleme, vücudumun her yerinde olan iğne batması gibi acıma hissi, bu aylarca sürüyordu.

    Son 2 Aydır olan belirtiler: Stres altında panik atak gibi başladı. Ateş basması gibi başladı.
    1) Ayaklarımda, ellerimde çok yoğun olmayan istemsiz kasılmalar oldu.
    2) Sol tarafımda, sol bacağımda sanki güçsüzlük oluştu, mesela arabanın debrajına basarken sol ayağım titriyordu. Bu bir gün sürdü.
    3) Ayak tabanlarındaki o rahatsızlık hissi geri geldi.
    4) Çenemde, avuç içlerinde ve ayaklarda karıncalanma, vücudumun çeşitli yerlerinde yanma gibi ağrı(noktasal ağrılar),sanki böcek dolaşıyormuş hissi…
    5) Bu belirtiler şimdi kendini vücudumda yoğun yanma belirtilerine bıraktı. Kuru bir yanma sağ bacağımda başlıyor, sonra sol bacağa, sonra kollara geliyor. çok rahatsız ediyor. Ve hala kollarımda yanma hissi devam ediyor
    6) Şiddetli olmayan, kısa süren uyuşmalar. Bazen dizlerimde, bazen parmaklarımda vb.
    Baslarda mide kanseriyim dedim endoskobi yaptırdım. Eklem ağrılarından kan kanseriyim dedim bir sürü kan testi yaptırdım. Hatta 2 haftada bir hemogroma baktirdim. Gecen sene lenfomayim dedim yine bir sürü test muayene oldun. Ama Yaşadıklarımın norolojiye girdiğini dizlerimde, bazen parmaklarımda vb.gördüm. Araştırdım ve ms hastalığı ile aynı belirtileri yaşadığımı gördüm. 4 tane norolog geZdim. 2 kere emar çektirdim. Emg, egg, işitsek ögeler testi vs yaptırım. Hormonlarına, b12, seker, seker yükleme vs yaptırdım hiçbir sorun yok. İlk doktorum bana fibromiyalji demişti sonrakiler yaygin anksiyete , somatizasyon bozukluğu vs dediler. Ama ms erken donemlerde ortaya çıkmayabiliuormus. Ne yapcagimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin.

  • #2
    Ms aklıma kaldığı kadarıyla , daha geç yaşlarda ortaya çıkıyor, psikllojik olma ihitmali yüksek bence, ortepediye gözkmende yarar olabilir fiizksel düşünüyosan..
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

    When you lose small mind, you free your life..

    Yorum


    • #3
      Tam tersi erken yaslarda çıkıyor.20-40 arası çıkıyor. Sizlerde oluyor mü böyle

      Yorum


      • #4
        ortepedi veya nörolojiye gittinmi?
        3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

        When you lose small mind, you free your life..

        Yorum


        • #5
          2 ayda 30a yakın doktora gittin en son 4 farklı norologla görüştüm.Kkmisi boyun fıtığı diyor kimisi psikolojik bende ne yapacağımı bilemiyorum

          Yorum


          • #6
            Geçmiş olsun .

            Mumkun oldugunca kendini dinlemeyi bırak ,bu olayın ne kadar çok ustune gidersen o denli fazla etkileniyorsun .Yıgınla dr .a gitmişsin yıllardır araştırma yapmışsın .

            Bunca muayane araştırmadan sonra saglam insan bile hasta olurdu ,inceldigi yerden kopsun deyip kendini sal gitsin .Yoksa psikolojik olarak çok daha kotu olacaksın .
            ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

            Yorum


            • #7
              Teşekkürler arkadaslar allah razı olsun . Bende unutmak istiyorum ama bu yaşadığım belirtiler sürekli devam ediyor. İstesemde unutamıyorum benim gibi norolojik belirtiler yaşayan var mı acaba... Birde ms başlangıç aşamasında böyle belirtilerle çıkabilirmiş. Emarlarda hemen cikmayabilirmis o yüzden kafayı yicem artık.

              Yorum


              • #8
                aynı belirtiler bendede var....vucudumun her yeri yanıyor iğne batar gibi oluyor. bende sizin gibi doktor doktor geziyorum kanser miyim ms miyim diye düşünüp duruyorum ama tamamen psikolojik.............

                Yorum


                • #9
                  Emar çektirdiniz mı başka neler yasıyorsunuz

                  Yorum


                  • #10
                    ayni hastalik bendede var asiri takintili insanlarda oluyor psikolojik bir durum bunu cozmek sizin elinizde ilac ve psikoterapide sart olabilir. ama sizinki abartili hale gelmis eger yasadiginiy bir olaydan dolayi bunlar oluyorsa dert ortagi bulun bir tane.
                    Herşey ummadığın kadar güzel olacak.. sabret.

                    Yorum


                    • #11
                      Siz neler yasıyorsunuz acaba? Bana doktor yaygin anksiyete ve Somatizasyon bozukluğu teşhisi koydu. Ama bakıyorum bu teşhis koyulan hastalar daha farklı seyler yasıyorlar. Forumda benim gibi yaşayan yok. Mesela benim bu atağında yanma hissi yasıyorum 5 aydır geçmedi. Yaşadıklarım ms hastalarının yaşadıklarının aynısı. O yüzden korkuyorum. İleride çıkacak diye

                      Yorum


                      • #12
                        Bende 10 gündür aynı problemleri yaşıyorum bu akşamda gözlerimde bulanıklık var. Daha doktora gitmedim. Hastalık hastası olmaya da yatkın bir yapım var psikolojik olabileceğini düşüdüm. İnşallah MS değilimdir.

                        Yorum


                        • #13
                          Bende 10 gündür aynı sorunları yaşıyorum.Daha doktora gitmedim. Hastalık hastalığına da yatkın bir yapım var.Bu günde sol gözümde bulanıklık var.Psikolojikte olabileceğini düüşündüm.İnşallah MS değilizdir.

                          Yorum


                          • #14
                            Bir donem grip aşısı yaptırmıştım,daha sonra prospektusunu okudum.Orda gullian bare diye bir komplikasyon yazıyordu.İnternetten araştırdım.Bacaklarda uyuşukluklar,yuzde his kaybı vs.ile başlayıp bir kac gun icinde felç gelişiyor diye yazıyordu.İnanin aynı seyleri felç dısında yasadım.Uc gun cehennem hayatı yasadım.sonra psikiyatriste gittim,tedavi ve hepsi gecti.Maalesef bende de anksiyete var.

                            Yorum


                            • #15
                              siz neler yaşıyorsunuz mesela?

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X