Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yaygın anskiyete bozukluğu yardıma ihtiyacım var arkadaşlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • yaygın anskiyete bozukluğu yardıma ihtiyacım var arkadaşlar

    yaklaşık 3 yıldır yavaş yavaş hastalık beni ele geçirmiş..babamın rahatsızlığıyla başlamış daha sonra vefatıyla ataklar halinde geçen yıl baş gösterdi..psikyatriste gittim yab dedi cipralex 10 ve atarax verdi yaklaşık şubat-kasım arası 9 ay kullandım eczacıyım ve yavaş yavaş iyiyim diyerek bıraktım..mayıs başından beri yavaş yavaş korku eve gitmek istememe işe gitmek istememe diş sıkma ve kafada konuşmalar başladı çok şiddetli değil ama sabah öğürmelerim oluyor uyanınca bi sıkıntı çöküyor ve öğürme geliyor ter boşanıyor sonra rahatlıyorum sürekli tedirginim işte eve gidemicem diyorum evde işe gidemicem diyorum ama yapabiliyorum...yalnızlık hiç iyi gelmiyor 26 yaşındayım annemi çağırdım hiçbirşeyden zevk alamıyorum arkadaşlar yeni katıldım siteye yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum sıkıntılar gelirken hemen tekrar doktora gittim bu arada prozac 20 verdi 29 gün oldu bakalım uyku içinde atarax verdi ama kullanmıyorum şimdiden teşekkür ederim

  • #2
    DOktorunun verdiği ilaçları doktorun tamam demeden bırakma. Sosyalleş. Hayatımızda hep kayıplar olacak . Sizinkilerden daha kötülerini yaşadım. tedavim biteli 1 buçuk yıl oldu. Aklımda hiç olumsuz düşünce atak geçirme falan olmuyor çok şükür. Yenebilirsin basit bir hastalık sadece doktorunun söylediklerini uygula ve bir psikologa mutlaka haftada bir terapiye git. Beynine oyun oyna hepsi bu kadar.

    Yorum


    • #3
      teşekkür ederim.gelen düşüncelerin saçma olduğunun farkındayım ama hep gelecekle alakalı korku var ve hep bir sonrayı düşünme..mesela yemek yiyemiyorum bu ara..ama bugün yediysem yarın nası yicem diyorum yada bugün uyuduysam yarın uyuyamazsam diyorum..bi yandan hastanede çalışıyorum nöbet tutuyorum...vakit geçmiyo özellikle sabahları öğürme oluyo...aslında sosyalim nişanlım var geziyoruz izmirde yaşıyorum aslında hayattan zevkde alıyorum ama sürekli bir kaygı var umarım hepsi geçer..ilaç ne zaman düzeltmeye başlar sizce geçen sefer 5 ayda anca iyi hissetmiştim..

      Yorum


      • #4
        5 ay çok bir süre .1 bilemedin 1.5 ayda etkisini hissetmezsen doktoruna git daha güçlü bir antidepresan versin (mesela paxil gibi)uyku olarakda ataraxın daha güçlüsünü verir doktorun zaten.bide bu durumlarda sabırda çok önemli.sabredeceksin.ve iyi olduğun gibide düşünce tarzını değiştirmeye gelmeli sıra.gamsızlığa yavaş yavaş kendini alıştırman gerekecek.biraz çalışmayla çokda güzel gamsız olabiliyoruz..yani hastalık ,anksiyete hangi karaktere geldiyse o karakter değişince aradığı şartları bulamadığından barınamayıp gidiyor..
        gamsızlığında anahtarı önemsizleştirmektir.olay olsun inan olsun yada bir durum olsun önem derecesini azalt.önemsiz diyebilmelisin.yada bir durum ters gitse ne olur hiç umrumda değil düşüncesini yerleştirebildiğin anda bu olayı bitirmissin demektir.ilaç takviyesiylede bir daha anksiyete yaşamazsın ...saygılar

        Yorum


        • #5
          saolasın ahmet yapmaya çalışcam daha öncede yakalandığım için geçeceğine inanıyorum..ama dediğin gibi düşünce tarzını biraz rahatlatmak lazım..bende aslında paxil kullanmak istiyordum herkes çok iyi olduğunu söylüyor..kilo için prozac verdi ama aslında zaten normalim kilolu değilim ilaç değişiminde bir sıkıntı olmaz umarım..

          Yorum


          • #6
            iyiki bu foruma girmişim gerçekten çok teşekkür ederim...işte babamı kanserden kaybettim ama süreç 2-2buçuk yıl sürdü ve ben çalıştığım için izmirde ailem antalyadaydı ve hep uzak kaldım her telefon çaldığında korktum filan yalnızdım.. kayıptan sonra böyle korkular endişeler başladı hem sorumluluklarım arttı anneme ve nişanlıma sahip çıkma duygusu evin erkeğe kalan işleri ama bide bu hastalık olunca yoruldum yılların birikiminin patlaması gibi...ve herşeyi babamla yarıştırıyorum o böyle yapardı ben yapamıyorum diyorum...iyi bir eş iyi bir baba olabilecekmiyim diyorum...yalnız kalmak çok kötü geliyor..dualarımı eksik etmiyorum..hepimiz iyi olalım sende her zaman mesaj atabilirsin teşekkür ederim..

            Yorum


            • #7
              ben bes yıldır cekıyorum bu ılletı hıc ılac almadan yuzde 85 atlattım ama yuzde 15 kalıcı sanırım oncelıkle bılınclenmek gerek kendımızı vucudumuzu ıyı tanımak gerek

              Yorum


              • #8
                Ne güzel anlatmışsın. Bu düşüncelerin üzerine hiç birşey söylenmez. Harikasın. Geçmiş olsun.

                Yorum

                İşleniyor...
                X