Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Panik bozukluk tedavi süreci hakkında

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Panik bozukluk tedavi süreci hakkında

    Merhaba, araniza yeni katildim.

    Oncelikle, cocuklugumdan beri donem donem, 3.5 yildir yogun bicimde yasadigim anksiyete bozuklugunun gectigimiz yaz agorafobili panik bozukluga evrilmesi sonucunda tedavi gormeye karar verdim.

    Yaklasik 5 aydir 10 mg cipralex kullaniyorum. Ilac 2 haftadan sonra hafif hafif etkisini gosterip beni agorafobiden ve kaygilarimdan nispeten kurtardi. Fakat aylardir 1 hafta mutlu-3-4 gun kaygili seklinde bir donguye girdim. Kaygili oldugum gunler kaygilarim genelde ataklar seklinde gelip 30'ar dakika suruyor, birkac gun sonra yerini yine huzura birakiyor.

    Bu durum hakkinda bilen eden, tavsiye verebilecek olan var mi? Aklima ilk gelen doktora danisip doz artirimi uygulamak fakat bu durum (bir hafta huzurlu pesinden birkac gun kaygili olmak) normal mi ogrenmek istiyorum.

    Eger bu durum normalse, ilac gercekten tam etkisini kac ay sonra gosterir?

  • #2
    Aşağı yukarı... hiçbir vakit. Bir yerde psikoterapi ve ilaç tedavisinin bir arada kullanımının yüzde yetmiş beş etkili olduğunu okumuştum. Elbette bu, istatistiki bir bilgi. Geştalt yaklaşımını kullanan bir terapisyene düzenli olarak danışmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü geştalt psikoterapistleri, yalnızca tedavi etmez, kendini de psikolojik tedavi yaklaşımıyla daha iyileştirir.

    Geştalt psikoloji daha az dezavantajlıdır; ruh biliminde tam, işe yarar bir yaklaşım olmadığı için bizim için yararlı olan kriterler (seans adedinin daha az olmasından dolayı) maliyetin az olması, ve kendimizi daha rahat hissetmemizdir; yani geştalt terapistleri. Geştalt klinisyenler, büyüklük taslamaz ve kendi tedavi yöntemlerinden ister istemez kendileri de geçer. Bütün ayrıntılarını burada açıklayamayacağım.
    Last edited by Recep Yılmaz; 28-12-2015, 01:11 PM.

    Yorum

    İşleniyor...
    X