Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İyi gelmesi ümidiyle..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • İyi gelmesi ümidiyle..

    "merhaba" dan bile önce; size bundan 8 ay kadar önce deli gibi bu forumdaki her yazıyı deli gibi okuyup kendime yardım edecek bir şeyler aradığım bilgisini vermek istiyorum size.

    Şimdi Merhaba...
    8 ay önce buradaki "ben yendim" , "ben başardım", "bu illetten kurtuldum" temalı yazıları okurken içimden hep aynı düşünce geçiyordu. "Yahu yalana bak, kurtulmuş olsan burada işin ne?" Mutlaka pozitif olmak için kendini kandırıyor diye düşünüyordum. işte o gün söz vermiştim kendime; 9/10 genel anksiyete seviyem bir gün 1/10 a düşerse gelip buraya yazacak, bunu buradaki okuyuculara paylaşacaktım.

    Evet sadece 8 ay sonra buradayım, karşınızda

    Sanmayın ki 7 ay boyunca 9/10 yaşayıp dün bir anda düzeldim, evet ilk zamanlar gerçekten çok zordu. Sanırım (hatta emionim) yaşamayanın bilmesinin imkansız olduğu bu hisleri 8 ay önce gerçekten en sağlam haliyle yaşadım arkadaşlar. Sonra biraz daha iyi oldum. Bir ay sonra dedim ki "haa geçen ay iyiyim diyordum meğer o hiç birseymiş, asıl şimdi düzeldim" Ertesi ay, önceki ay için aynı şeyi söyledim, bu 8 aydır böyle devam ediyor. biliyorum şu an şu günleri hatta dakikaları atlatmakta zorlanıyorsunuz. Fakat şimdiye kadar yazdıklarım ve bundan sonra yazacaklarım içinde tek bir şeyden emin olun, geçecek; geçiyor.

    Bu süreçte yanlış ilaç, yanlış doktor, yanlış terapist, yanlış tedavi, hepsini test etme fırsatım oldu Neler yapmadığımı, neler yapamadığımı, neler yaptığımı size anlatayım..

    Spor yaptım. Evet o zaman her şeyden kaygılandığım için aşırı nabız yukseltici sporlar yerine yürüyüş yaptım. Ne olur ne olmaz deyip hastanenin çevresinde yürüyüş yaptım ama yaptım.

    Inanan arkadaşlar için söyleyeyim, ibadetlerim biraz daha yoğunlaştı. Şimdilerde yine biraz salmış ve bundan rahatsız olsam da o zamanlar biraz daha sıkı sıkıya bağlı olduğumu açıkça söyleyebilirim.

    İyi Hissetmek, Evinizdeki Terapist ve Hayatı Yeniden Keşfedin kitaplarından oldukça yararlandım. Şema Terapi ve üst başlığı Bilişsel Davranışçı Terapi'nin bu sıkıntıları atlatmamda çok büyük etkisi oldu.

    Üzerine gittim. Yapamadığımı düşündüğüm herşeyin listesini yaptım ve o şeyi gece yapmaktan korkuyorsam sabah yapmayı denedim. Çoğunu yapmaktan korkuyorsam azını yapmayı denedim. Ama denedim. İlk 5 günün ardından hiç kös kös oturmadım. Hep uğraştım.

    Toprakla ve hayvanlarla daha yakın oldum. At binmeye başladım. 3 tane tavuk aldım, doğal yaşama daha çok önem verdim. (son söylediğim çok da iyi birşey değil ama yine de söyledim. Sebebini açıklarım.)

    Stresi azaltmak için elimden geleni yaptım. Nickimden belli olduğu üzere avukatım; her gün deli gibi stresin içinde olsam da bir şekilde kaçmasını,
    azaltmasını bildim.

    Ne yapamadım? Bu söylediklerimi de yapabilseydim belki 3 ayda tamamen kurtulacaktım fakat üşengeçlikten, bazen işlerin yoğunluğundan kitap okumayı, düzenli spor yapmayı ektiğim, sabahları erken kalkamadığım, ilaçlarımı almayı unuttuğum zamanlar oldu. Ama olsun; en azından 3 yapmasam da 1 yaptım, vazgeçmedim o kadar.

    Siz de vazgeçmeyin.

    Arkadaşlar şu an ne durumda olduğunuzu az çok tahmin ediyorum. Şunları mutlaka bilin; geçecek, yarın daha iyi olacaksınız, haftaya daha da iyi, önümüzdeki ay daha da iyi... Unutmayın başa çıkmak için elinizden geleni ne kadar çok yaparsanız o kadar başınıza gelmez Tevekkül edin, sabredin, yenilmemek için ısrar edin, şükredin, o daha iyi olmak için yaptığınız başa çıkma listelerine biat edin.
    Arkadaşlar dua edin, ben sizin için ediyorum; siz de benim için edin

    Şimdi mi? Şimdi çok iyiyim. 8 ay öncesinden çok çok iyi, yarından azıcık kötü, bazen aklıma geliyor, ama düşüncelerin bedenimi sarmasına asla izin vermiyorum. Emdr terapisine başladık hocamla 1 ay kadar önce. Herşey daha iyi ve bdt ile katettiğimiz yolu emdr ile cilalıyoruz diyelim.

    Yazıma buraya ara ara yazılan bir klasikle son vermek istiyorum.
    Ben yendim, siz de yenebilirsiniz
    Okuduğunuz için teşekkürler, umarım bir nebze de olsa iyi gelmiştir.
    Mutlu akşamlar.
    <div><strong>Varım, &ouml;yleyse d&uuml;ş&uuml;nmeliyim...</strong></div><br />

  • #2
    tebrikler

    ben de iyileşebilsem keşke

    Yorum


    • #3
      Allah kendisinden umitle şifa bekleyen cümlemize acil şifalar versin.Amin.

      Yorum

      İşleniyor...
      X