Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Panik Ataktan Tamamiyle Kurtuldum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• aaonur
    adlı üyemiz Panik Ataktan Tamamiyle Kurtuldum konusunu başlattı

Panik Ataktan Tamamiyle Kurtuldum

Merhaba arkadaşlar, ben Birkan arkadaşımın forum başlığında bahsettiği panik bozukluğu yenmiş bir insanım. 5 yıl boyunca gitmediğim kardiolog, gitmediğim nörolog, yaptırmadığım test kalmadı. 5 yıl boyunca her gün nefes darlığı, kalp krizi, beyin kanaması geçirdim ama HİÇ BİRİNDE ÖLMEDİM. Haftada 4 kez acil servise giderdim. Neyse lafı fazla uzatmadan belirtileri yaşanan fobileri zaten hepimiz biliyoruz. Sonunda intiharı bile düşünmeye başlamıştım çünkü her gün ölüyordum zaten. Bide insanların bana hastalık hastası gibi bakması doktorların senin hiç bir şeyin yok demeleri beni iyice hasta ediyordu. eminimki aynılarını sizde yaşıyorsunuz çok iyi anlıyorum. Sonunda bedensel bir rahatsızlığım olmadığını sorunun psikolojik nedenlerden kaynaklandığına inanıp bir psikiatriste başvurdum. 1 yıllık ilaç tedavisi ve her ay gittiğim 1-2 saatlik seanslar ile bu illetten kurtuldum. Açıkçası yeniden doğdum. Bu sayfalarda bir sürü ilaçtan ve bunların yan etkilerinden bahsedilmiş. Arkadaşlar panik atak tedavisinde kullanılan anti-depresanlarda kullanılmaya başlanılan ilk 15 gün içerisinde bir sürü yan etki olur baş dönmesi bulantı vs. ama bunlar sonradan normale döner. bırakırkende aynı şey yaşanır yani bu yan etkiler ilk başta normaldir.zaten bu yüzden bu ilaçlara ilk 2 hafta yarım içilerek başlanır.AMA KESİNLİKLE DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HERHANGİ BİR İLACA BAŞLAMAYIN. ayrıca ilaca başladıktan sonra artık iyileştim diye ilacı bırakmayın. Bırakacağınız zamanı zaten doktorunuz size söyleyecektir. PANİK ATAKTAN TAMAMİYLE KURTULMAK İÇİN EN AZ BİR YIL İLAÇ TEDAVİSİ ŞARTTIR.Tamamiyle kurtulmanın ikinci şartı ise hastalığı yaşayan kişinin hastalığının kesinlikle psikolojik olduğunun, kesinlikle nöbet sırasında ölmeyeceğinin farkında olmasıdır. unutmayın siz ilaçlara ve doktorlara yardım etmesseniz, ilaçlar ve doktorlar size yardım edemez. Ben şu an bırakın panik atağı eski takıntılarımdan bile kurtuldum. Nasıl yendiğim konusunda ayrıntılarla ilgili soru sormak isteyen arkadaşım olursa buradan elimden geldiğince cevaplamaya hazırım. Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar

• siyahkedi23
    replied
    Galiba bende panik atak hastasıyım yaklaşık 3 ay önce boğazıma birşey kaçtı korkusuyla gittiğim acil servisten sende birşey yok denilerek geri gönderildim kendimde bu sıralarda nöropsikiyatri hastanesinde staj yaptığımdan direk kendime tanıyı koydum ve psikiyatriye başvurdum yutkunurken sorun ölme hissi nefes alamama gibi hislerden dolayı hapta yutamadığımdan 20mg likit prozac 15mg zestat ağızda eriyen tablet ile başladım ilk 1-2 hafta daha rahat yesemde ara ara yine nefes alamıyor gibi sanki boğazımda birşey kalmış gibi olmaya başladım bu böyle devam etti en sonunda çok ağır bir nöbet geçirdim göğsüm yanmaya başladı başım dönüyordu bütün vücudum karıncalanıyordu sağ kolumu hareket ettiremiyordum hemen acile gittik kalp atışlarımın çok hızlı olması dışında birşey bulamadılar babamda epilepsi olduğundan ondan korkmuştuk ve hemen nörolojiye ve dahiliyeye randevu aldım eeg,mr,ilaçlı tomografi,endoskopi,kan testi,dışkı tahlili istendi endoskopide midemde reflu ve gastirit çıktı ayrıca ilaçtı tomografide minimal düzeyde timus bezi olduğunu yazdılar ve test sonuçlarını göstermek için tekrar randevu aldım bu sırada panik atak mı yoksa hastalıktan mı olduğunu bilmediğim nöbetlerim devam etti ve yaklaşım 1aydır sıvı şeyler yiyebiliyorum çorbayı bile taneler varsa yiyemiyorum en son bugun tekrar psikiyatriye gittim ve ilaçlarımı değiştirdi 50mg sülpir 10mg cipralex ve 30mg zestat kullanmamı istedi doktora hap yutamadığımı söyledim ama eğer almazsan anoreksiya nervozaya dönüşebiliceğini ve ölebileğimi söyledi aklımın bir yanı bak sende reflü var boğazını yakıyor kis flnda olabilir psikolojik değil yutmaya zorlama daha kötü olucaksın yine nöbet geçireceksin desede diğer yanı bu psikolojik zorla kendini diyor umarım bende atlatırım.

Leave a comment:

• gereksiz43
    replied
    Kalbin ağrımıyor sen ağrıdığını sanıyorsun. Neden yemek yediğinde nefesinde sorun olduğuna gelince burnundan yeterince nefes alamıyorsun. Büyük ihtimal septum deviasyon ve burun etlerinde şişlik ayrıca küçük dilindede sarkma var . Hasta değilsin : )

Leave a comment:

• Bordo38
    replied
    panik atakdan asla tamamen kurtulamazsın emin ol şuan o durma evresindedir bir gün gene çark eder.

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    .........................
    Last edited by hale46; 04-07-2015, 05:17 AM.

Leave a comment:

• dreamer8
    replied
    Onur bu gerçekten çok sevindirici. Senin adına sevindim. Darısı tüm arkadaşların başına. İlaçların yan etkilerinin olduğu yadsınmaz. Çok ilaç kullanımı taraftarı olan biri değilim ama bazen gerçekten kullanmak şart oluyor.

Leave a comment:

• msyildiz
    replied
    merhaba bende muzdaripim bazı sorularım olacak yardım için mailinizi alabilirmiyim aaonur a...

Leave a comment:

• Milaa
    replied
    Eminmisiniz? Ümidinizi asla kırmak istemem ama panik ataktan tamamiyle kurtulmak gibi birşey yok. Siz derdinize başka doktorlarla zaman harcayarak zaten kendinizi bünyenizi fazlasıyla yormuşsunuz. İlk başından bir pisikiyatriste gitseydiniz zaten sizi rahatlatıcı sorunlarınızı giderici antidepresanlarla bu büyük ölçüde kırılabilirdi. bende ilk panik atağımı yaşadığımda ilaçtan zehirlendiğimi sanıp panik atağın bir çok bulgusunu bir gecede yaşadım ve intihardan hayatımın bittiğine kadar herşey beynimde film şeridi gibi geçti. nefes alamamalar kalp atımlarının tavan yapması neyseki hastanelik olduğum dkk tüm tetkiklerimin yapılmasıyla, herşeyin temiz çıkmasıyla olayın piskolojiye bağlandığını doktordan önce kendim hissetmeye başladım. ve nitekim öylede oldu.bir sene ilaç tedavisiyle çok güzel bir süreç yaşadım ilacı doktor tavsiyesiyle bıraktım ve halan gayet iyiydim taki bir korkuyla yüzleşene kadar anında atağım tekrarladı. ve artık anladımki bu hastalık benle ölene kadar pisikiyatristimde bunu doğruladı. elbetteki ilk yaşadığımız ataklardan daha hafif geçebilir çünkü daha temkinli daha ne yaşadığını bilen kişiler olarak ilk atağa nazaran daha rahat olabiliyorsunuz. çok isterdim iyileştiğimde bu ataklardan kurtuldum demeyi ama malesef panik atak asla tamamiyle kurtunulabilen birşey değil. umarım hayatınızda atağınızı nüksettirecek bir sorun yada korku yaşamazsınız acil şifalar diliyorum.

Leave a comment:

• trival
    replied
    olay su

arkadaslar kendimce yardimci olmaya calisayim
    1-hayatinizdan sekeri mumkun oldugu kadar cikarin.mumkunse kahvaltinizi tahilli yiyeceklerde,sut vs olusturun.
    2-kendinizi iyi hissettiginiz zamanlarda umursamaz insan olun.sizi sıkan insanlara sizi sıktığını hissettirin.bu karınız/kocanız/en deger verdiginiz insan olsa bile
    3-p.a. ile randevulasın.tam baslayacak diye dusundugunuz anda p.a. ile randevulasın.aksam 16 da goruselim gibi.ama sakince.baktınız yarım saat kala aklınıza geldi ve uyusmaya basladınız.30dk sonra goruscez diyin.baktiniz 2dk gecmis ozanan yarın 16 ya kaldi ne yapalim gibi kendi kendinize mesaj verin.boylece bir bakacaksiniz randevu ve p.a. akliniza bile gelmeycek.
    bunlar kendi kendine yapacaklariniz.esas olarak saglam bir doktor lazim(mehmet ibiş benim doktorum/istanbul bostanci tarafi-merak edenlere).aksatmadan doktorunuza gidin.ilaclarinizi duzenli alin.ve doktora gittiginizde samimi olun.gecmiste yasadiginiz tum kotu olaylari samimiyetle anlatin.doktorunuza bir olayi anlatirken kendinizi hakli cikartacak sekilde anlatarak kendinizi kandirmayin.ben tamamen yukarda yazdiklarimi uygulayarak hayata tejrar baglandim diyebilirim.tamamen kurtuldum mu?arasıra yoklamiyor degil.o zamanlar malum gece yatarken oluyor bende.nefes egzersizi yapiyorum.10 a kadar sayarak gozeler kapali nefe al.5sn tut.sonra yavas yavas ver.kafanda rahatladigini dusun.kaslarini yüz de dahil kas birak.bu sekilde 10 dk kadar tekrarla.sonra sag tarafa dön .mutlu oldugunu raghatladigini hisset ve yat.yatmadan 1 saat oncesine kadar kesinlikle sigara icme(icenler icin yazdim).insallah bir faydam dokunur.

Leave a comment:

• paradisee
    replied
    Panik ataktan kurtulma hakkında fikri olan başka bir arkadaş yok mu?? Ben bu hastalıktan çok çekiyorum. Şu an iş yerindeyim ve gece 2 saatlik uyku ile duruyorum. Uykuda geçen 2 saat dışındaki sürede yaşadıklarımı tahmin edersiniz

Leave a comment:

• castellini
    replied
    Arkadaşlar bu hastalığı yenmeyi başarmış gönülden tebrik ediyorum ve kutluyorum kendilerini.BRAVO.Panik atak denilen illetten kurtulan arkadaşlar;bize söylüyceniz tek bir kelime bile çok yardımımıza dokunucak.Benim anladığım kesinlikle ilaç tedavisine devam ediyoruz.Bunun yanında psikoterapi sürecinide asla bırakmıyoruz.Olumlu düşünmeye çalışıyoruz.Dediğim gibi her türlü önerinize açığız arkadaşlar.Bizi yalnız bırakmayın,yanımızda olursanız daha çabuk yeneriz.Saygılarımla.

Leave a comment:

• nuriye
    replied
    hepinizin yazılarını okudum lütfen banada yardım edermisiniz arkadaşlar
    çok mutsuzum ve depresyon panik atak aglama sersemlik her şeyi bir arada yaşıyorum dünyam karardı ilaç içtim şimdi o ilacı bulamıyorum ne yapmam gerek doktorumda emekli olmuş ulaşamıyorum sizden ricam bana yardım edin bir çare tşkler

Leave a comment:

• panik
    replied
    hava kirliliği korkutuyor beni ,göztepenin basık bir havası var ,sanırım aşağıda hep soba yakıyorlar.etraf sis ve duman kokusu var.bu benim panik atağımı tetikliyor.

Leave a comment:

• recobaba
    replied
    sewgili dostlarım bende panik atakda olan hersey wardı sadece kalp krisi beyin kanaması dısındakiler. bende her zman cıldıracak gibi olma hissi wardı ama ben zmanla bu atakları kontrol altına aldım simdi bu atakları yasamıorum ama bende su sıralar gecmişde yasadıgım stersden dolayı ilerde daha agar bi psikolojik durumum olurmu kaygısı war bide duygu bozuklugu mewcut zman zman korkuorum nedensiz sekilde herseyden zaman zmaan cok ii oluorum haftada 2 3 kes arkadas ortamınd aoluorum gırgır samata hhersey normal ama tek kaldıgıkmda hep bu tür düsünceler mewcut oluo bi uzmanla görüsme amacındayım sizce durumum nedir? tamamiyle kurtulabilrmiyim? bide kendimi cok sorguluorum buda pa danmı kaynaklanıo acaba

Leave a comment:

• depresyonzede
    replied
    pa yı bende ilaçsız ve doktorsuz yendım fakat panık atak bıttınce gerıye ataklar ya bı daha olursa dıye dusunmeye baslarsanız bu kotu benımkı gıbı :!: bu da kaygı suresını olusturuyor zamanla kaygı nobetlerı artıyor anksıyeteye donebılıyor bu yuzden o atakları bılınclı yenebılmek için doktorun olmalı yada psıkologun veya guvendıgın bı kac dostun aıle bıreyın tabıkı de once kendıne guvenın olmalı tebrıkler hepımızede saglıklı kalıtelı bır hayat dılıyorum

Leave a comment:

İşleniyor...
X