temizlik düzen herkes daha kolay sanıyor ama.en zoru bence sürekli evi kontrol ediyorsun.hiçbiryere gidemiyorsun ne arkadaş ne sosyal faaliyet hiçbirşey bırakmıyor.aklından biran bile çıkmıyor...yaşamayan bilemez...ama herkesin kendine kötüdür yinede takıntısı.herkeze şifalar diliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sizce En Kötü Takıntı Çeşidi Hangisi?
Collapse
X
-
bence en acı veren ve kişiyi mahfeden cinsellik,dini,ve saldırganlık takıntıları. çünkü bu üç takıntı çeşidinde düşüncenin akla gelmesinden çok içerik olarak kişiye büyük acı vermesi.zaten saf obsesyonların tedaviye zor cevap vermesinin nedenide kişinin bu düşüncelerden aşırı derecede rahatsız olması.ve kendilerini suçlamaları onlar kendilerini suçladıkça düşünce daha da gelmekte ve kişi artık yaşayamaz hale gelmekte.
örneğin temizlik,düzen,metafizik v,s, takıntılarında kişi kendini suçlamaz ve iyi bir ilaç ve terapi ile düzelir.BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI DAHADA GÜÇLENDİRİR
Yorum
-
1.Dini Takıntılar
2.Şüphe takıntısı
3.Cinsel Takıntılar Bence sırasıyla en kötü hayatı zehir eden takıntı bunlardır.
Saldırganlık takıntısı ne demek bilmiyorum. Hiç duymadım. Devamlı saldırıyormu? Saldırıyorlarmı sanıyor?Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...
Yorum
-
bence en hafifi ve acı vermeyeni metafizik. çünkü kişi kendini hayatın akışına kaptırdığı zaman yani maddeyle parayla işle uğraştığı zaman metafizikten hemen arınıyor.bende küçükken zarar veme vardı çok berbattı.BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI DAHADA GÜÇLENDİRİR
Yorum
-
inanmayacaksın kendiliğinden geçti desem inanmayacaksın.bir arkadaşımı kaybettim ve depresyona girdim ondan sonra metafizik takıntı başladı ve saldırganlık takıntısı ortadan kalktı.bende bi şey anlamadım.sonra tedavi ile metafizk takıntıdan da büyük ölçüde kurtuldum.belki saldırganlık devam etseydi hiç kurtulamazdım.ama metafizik en basiti galiba çünkü dünya işleri ile uğraştınmı birde felsefeden astronomiden uzaklaştınmı hiç bir şey kalmıyoBENİ ÖLDÜRMEYEN ACI DAHADA GÜÇLENDİRİR
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ferhan007inanmayacaksın kendiliğinden geçti desem inanmayacaksın.bir arkadaşımı kaybettim ve depresyona girdim ondan sonra metafizik takıntı başladı ve saldırganlık takıntısı ortadan kalktı.bende bi şey anlamadım.sonra tedavi ile metafizk takıntıdan da büyük ölçüde kurtuldum.belki saldırganlık devam etseydi hiç kurtulamazdım.ama metafizik en basiti galiba çünkü dünya işleri ile uğraştınmı birde felsefeden astronomiden uzaklaştınmı hiç bir şey kalmıyo
Yorum
-
Psikiyatr Dr. Osman Tan diyorki:
En zararlı takıntılar
ÇÖP EVLER
Çöp evleri bilirsiniz. Hiç çöp ev sahiplerinin nasıl insanlar olduklarını düşündünüz mü? Niçin sokakta ne bulurlarsa evlerine toplarlar bu kişiler? Pislikten zevk mi alırlar? Akıllarını mı kaybetmişlerdir? Yanıtını Oğuz Tan'dan alıyoruz: "Çöp ev sahipleri ne pislik sevdalısı ne delidirler. Onlar takıntı hastasıdırlar. Biriktirme takıntıları vardır sokağı eve taşıyanlar da. Gözlerine çarpan her şeyin önem taşıyabileceğini, günün birinde lazım olabileceğini düşünürler.
Kaldırıma atılmış bir pet şişeyi, bir tel parçasını orada öylece bırakıp gitmek onlara çok zor gelir. Şişeden veya telden uzaklaştıkça -takıntı hastalığının her türünde olduğu gibi- şiddetli bir kaygı kaplar içlerini. Bu kaygıyı gidermek için de kaldırıma eğilip ceplerine, çantalarına atıverirler 'lazım olabilecek' her nesneyi. Evlerini bir depoya dönüştürürler."
CİNSEL TAKINTILAR
Cinsel takıntılar da dayanılmazı zor olan, büyük utanç ve acı veren takıntılar arasında sayılıyor. "Bazı kişilerin aklına hiç istemedikleri zamanda hiç istemedikleri kişilerle ilgili cinsel düşüncüler, erotik görüntüler gelir" diyor Tan ve ekliyor:" Zaman zaman hastalarımız yüzleri perperişan, gözyaşlarına boğulmuş halde odamıza girerler ve sesleri boğularak, tıkanarak, utanarak anlatırlar cinsel dürtülerine mani olamadıklarını anlatırlar. İstemedikleri halde bir türlü kurtulamaz son çare olarak da bize gelirler."
ÇOCUĞUMU ÖLDÜRÜR MÜYÜM?
Ayşe yeni anne olmuştur. Yirmi dört yaşındadır. Bebeği iki aylıktır. Bebek bakmayı yeni öğrenmektedir. Büyük bir korkusu vardır Ayşe'nin: Bebeğini kazara düşürüp öldürmek! "Istırabın büyüklüğünü düşünebiliyor musunuz?" diyor Oğuz Tan.Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
Yorum
-
ferhan selam kardes bu metefazık mı ne onu anlata bılırmısın bendede var bıraz yasıyorum farkındayım ama sankı bırsey kaybetmısım gıbı ne bılıyım zaman gecıyor ama ben yıne bı bosluktayım gıbı hep aklımda gecmısler var ruyada degılım bunun farkındayım ama sankı ruyadayım
Yorum
Yorum