Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SÖZ !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• SÖZ !

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...

Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...

Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...

Davranışlariniza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...

Alışkanliklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...

Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür...

Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...
    NEYDİM NE OLDUM NE OLACAĞIM ?

Paylaşımın için teşekkurler..Güzelmiş..

Yorum

Teşekkürler CRaZY_BoY,
      Bunu belki de hergün hatırlamamız gerekecek. Hergün görebileceğimiz bir yere asmak gerekecek, ben bunu yapıcam . Kimseyi üzmek istemiyorum ama üzmek isteyenler var. Dün övgüler yağdırıp, bugün ruhumu param parça etmeye çalışanlar var. Evet sözler, düşüncelere, düşünceler duygulara, duygular, davranışlara dönüyor ve bunlar gittikçe yıpratıcı oluyor. Allah bana güç versin. Çok sevdiğim siteden uzaklaşmam için mi yapılıyor bunlar. Ne çok düşman edinmişim tanımadan. Çok ama çok üzgünüm. Bir arkadaşa esdemcim dedim diye kötü oluyorum . Bu ne demek, ben esdem'in iyi niyetine, olumlu düşüncelerine ve duygularına karşılık gelen hislerimle hitap ettim. Bunda ne kötülük var. Esdem de diğer arkadaşlar gibi arkadaş benim için. İnsanlar neden bir gruplaşmaya ihtiyaç duyuyorlar anlamaıyorum. Ben düşüncelerine katılmadığım arkadaşlara da aynı hisleri besliyorum. Omenle tartıştık diye ona düşmanlık beslemem söz konusu değil. Ya da fregile istemeden beni incittiği için de ona düşman olacak değilim. Eleştiriler her zaman olmalı. Burda birbirimizi sırf poh pohlamak için bulunmuyoruz. Mesela baba da din konusunda benden çok farklı yaklaşımı olan bir arkadaş ama çok güzel düşünceleri ve duyguları var ve bunları güzel ifade ediyor. Ben sadece bir konuda ondan farklı düşünüyorum diye onunla bir zıt tutuma girecek değilim. Onu da diğer arkadaşlar gibi seviyorum. Bu ayrımcılığı anlamıyorum ve çok üzülüyorum. Yzı için tekrar sağol, eksik olma...

Yorum

Merhaba CanımSsSs aBLaM BeNiM PeGaSuS

Asıl ben tesekkür ederim yazıma yorumların vede cevabın için ...

Gercekten cok ama çok üzüldüm senin için neden böyle oldu acaba Olmasının bence bir sebebi var bana göre Kendini bu kadar cok sevdirme sende Paylasamıyor kimse seni kıskanıyor.....

İnşallah en yakın zamanda herkesle aran düzelir Yeniden huzurlu vede mutlu olursun SAğlıcakla kal Canım ablam benim kısa kesiyorum kusura bakma İş yüzünden Maalesef ....

Tesekkürler ..............

Yorum

Crazy Boy çok teşekkürler yazı için, doğru sözlere ne denir?

Pegasus; kusura bakma pek anlayamadım... Sana Esdem'ciğim diye yazdın diye mi suçlamada bulundular?

Yorum

Evet sevgili aurelia,

Esdem'i yazdıkları dışında tanımam ama bir yazıda ona esdemcim dedim diye suçlandım. Bunu ben de anlayabilmiş değilim. Suçlayan arkadaşa neden böyle düşündüğünü sordum ancak cevap alamadım, arkasından başka suçlamalar geldi. Sanıyorum bu bilmediğim bir durum. Ama söyleyen kişi de eminim sağlıklı düşünmeye başladığında yanlış bir suçlama yaptığını farkedecektir. Sevgiler...

Yorum

Gerçekten çok ilginç. Neyse bu olayın başına gelmesine üzüldüm ne diyeyim, bana olsa moralim bozulurdu ama sen moralini bozmasına izin verme. O kişinin o gün başına üzücü şeyler gelmiş olabilir, vb... her şey olabilir. Bir de bir yerde çok sevenin olunca sevmeyen bir kaç kişinin olması da kaçınılmaz hale geliyor nedense. O yüzden kendini üzme çünkü seni sevenler daha çok

[quote="pegasus"]Esdem'i yazdıkları dışında tanımam ama bir yazıda ona esdemcim dedim diye suçlandım. Bunu ben de anlayabilmiş değilim/quote]

Yorum

Çok güzel yazmışsın arkadaşım bunu yanımıza not alıp günlük hayatımızda ve her karar aşamasında uygulamamız gerekiyor
                Pegasus uzun süredir siteden uzak kalıyorum işler yoğun biraz unutmaki bu sitenin saygınlarındansın hiç kimsenin kutuplaşmaya guruplaşmaya hakkı yok ama bildiğin gibi site çok büyük bir aile böyle şeyler öncede oldu şimdide oluyor gelecektede olacak önmeli olan kendini bilen insanların böyle şeylere prim vermemesi sanırım bu formun başlığıda bu konuyla bağlantılı olduğunu göreceksin
                BİNKERE MAZLUM OLSANDA BİRKERE ZALİM OLMA

Yorum

Çok Ama Çok teşekkür ederim BiRTaNeCiK Arkadaslarım

Yorum

Evet baron sana katılıyorum, niceleri geldiler ve gittiler değil mi?Halbuki ne gerek var.İnsanlar sanal alemde bile anlaşamıyorsa eh ne deyim artık.Bende bir süre siteye giremedim yoktum.Geldiğimde bazı tuhaflıklar olduğunu sezdim ama hala anlayabilmiş değilim..Ama eskisi gibi hiç birşeye karışmadan yyorumlarımı yazıyorum..Herkes bunu yapmalı, sonuçta biz bu siteye deşarj olmaya, dertleşmeye geliyoruz değil mi? şimdi dertlerimizi unutup birbirimizi mi yiyelim yani? Valla işim olmaz...Ben bu siteye girdiğimde neysem hala öyleyim.. tek girdim tek devam ediyorum...

Yorum

Arkadasım diğer yazdıklarına katılıyorum ama yanlız olunmaz bence bu sitede o kadar cok görmeye alıstıgın kişiler varki onlarsız olmuyacağına bile düsünüyorum...

Gözüm arıyor hatta o kişileri bazen Düşünüyorumda ne olmustur acaba nerde ne yapıyordur basına bişeymi gelmiştir diye hatta Hiçmi ortada yoklar Özel mesaj bile atıyorum ...

Tabi özel mesaj atma olayı yanlıs anlasılmasın ....

Kısaca illa olmazsa olmaz kişiler var benim için bu sitede gitmelerini hiç bir zaman istemem hatta üzülrüm ....

Tesekkürler.............

Yorum

Teşekkür ederim arkadaşlar,
                        Ben bu rahatsızlıklarla ilgili ayrıca bir başlık açmaya ihtiyaç duymadım. Müsade edersen CRaZY_BoY, bunlarla ilgili bir kaç şey daha söylemek istiyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bazı arkadaşları daha sempatik ve yakın bulabiliriz ya da bazılarnı sevmeyiz belki. Ama ben özellikle dikkat ediyorum, kimseyi kırmamaya çalışıyorum. Bilmeden üzdüğüm arkadaşlar varsa da tekrar özür dilerim. Eleştirilerim ya farklı düşünmemden kaynaklanıyordur ya da birisi şahsi duygularıyla başkalarını incitiyorsa bunun olmaması gerektiğini düşündüğümdendir. Biz esdem'le tartıştık evet ama sadece farklı düşündüğümüz için ve birbirimizi, de kırmadık bu yüzden. Önemli olan bu bence. Herkes aynı düşünmeyebilir, ama birbirimize saygılı olmak zorundayız. Sıkıntı yaşadığım kişilerden elikaya ters düşen durumum da yine şahsi düşünceleri nedeniyle bir arkadaşımızın arkasından subjektif ve kırıcı sözler söylemesindendi. Onunla da şahsi bir zıtlaşmam yoktur. Ve söylediğim şudur: Bizim sevmediğimiz insanları başkalarının sevmesine saygı duymalı o olgunluğu gösterebilmeliyiz. Bunda yanlış ve şahsi bir yaklaşım yok.

Tonguçla da fikir ayrılığımız oldu ama o da benim düşman olduğum biri değildir. Kimseye düşman değilim, zaten bu saçmalık olur. Farklı düşünüyoruz diye düşmanlık beslemenin kime ne faydası olur. Omenle de bir problemimiz olduğunu sanmıyorum. Onunla da anlaştık. Derhanla zaten çözmüştük problemlerimizi. Ama hala sitede olmadığı için üzülüyorum. Bu arada trgçelik epeydir ortalarda yok, o da ayrı ve güzel bir renk sitede , özlediğimi söyleyebilirim. Tabi yanlış anlaşılacak birşey yok esprileri ve olaylara yaptığı yorumlarını beğeniyorum.

Sevgili fregile kader başlıklı yazıda, benim 19 yaşımda yaptığım seçimle ilgili bir örnek vermişti ve ben çok üzülmüştüm. Bu konudaki hassaslığımı, yaşadıklarımı tahmin edemediğine yormuştum yine de. Ama buna karşılık fregile şu sözleri yazmış:

"Pegasus beni çok şaşırttın, özellikle senin beni yanlış anlamanı hiç ummazdım.Oysa ben sadece sana farklı bir açıklama yapmaya çalışmıştım, yani konuya bu açıdan bakacağını hiç düşünemedim.Ama yine de seni sevdiğimi bilmeni isterim, asla yargılamam, kimseyi yargılamam."

Fregileyle ayrıca arkadaşlığımız vardı. O yüzden belki daha farklı bir yaklaşım beklemiştim. Ben değer verdiğim kişiyi istemeden de olsa bu kadar üzdüysem onu ağlattısam, sadece bunları söylemekle yetinemezdim. Özür dilemek insana birşey kaybettirmez diye düşünüyorum ve gerçekten birini üzdüysem özür dilerim. Özür dilemenin çok zor olduğu zamanlarda bile. Bunun insanı küçülteceğini düşünmem asla. Bir insanın içinin acıması, tanımasam bile benim içimi çok acıtır. Bügun Kızılay'da bir olayla karşılaştım. Müthiş etkilendim. Sanıyorum bir hırsızı yakalamışlar, yaralamışlar ve yere yatırıp hala dövüyorlar. Adamın acı içinde yalvarışı hala içimi parçalıyor, ne olur yapmayın acıyın bana diye ağlıyordu. Polisler de ordaydı. Kim olursa olsun suçu ne olursa olsun, kimsenin cezası bu tür bir şiddet olamaz. Onun cezasını kanunlar verecektir zaten. İnsan olmaktan utanç duydum , midem bulandı. Ya yapmayın diye bağırabildim sadece. Elimden sadece bu geldi. Evet bir insan bir suç işleyebilir ama onun cezası şiddetle olmamalı. Şiddet hiçbir yerde olmamalı bence, fiziksel ya da ruhsal hiç farketmez. Ruhsal şiddet de daha sonra bu tür şiddetlere neden olabiliyor sonuçta. Ben buyum ya da benim tavrım bu, banane demek yada iğnelemek de bana doğru gelmiyor. Bazı arkadaşlar, genellemeleri kullanarak, başkalarını sözleriyle incitmeye çalışıyorlar ve sonra yok yanlış anladın, alınganlık etmene gerek yok diyebiliyorlar. Herkes için demiyorum tabi. Gerekirse açık açık da yazarım , ben dürüstlükten yanayım daima. Sadece insanları kırmak istemem. Çekindiğim başka hiçbir şey yok. İğneleyici laflardan da hiç hoşlanmam. Bu bana korkaklık gelir, ne söylenecekse açık söylenmeli.

Bugün aldığım kitabın arka sayfasında bir yazı aktarmak istiyorum:

"Yabancılara duyulan nefretin, daima, insanın kendisine karşı duyduğu nefretle bir ilişkisi vardır. Eğer insanların, başka insanlara neden acı çektirip, onları neden aşağıladıklarını anlamak istiyorsak, önce kendi içimizde yer alan, tiksindiğimiz şeylerle uğraşmalıyız. İçimizdeki bu parçayı
                        bize onu hatırlatan yabancıyı yok ederek susturmak isteriz. Ama, eğer insanın kendisine özgü olan ve birey oluşunu belirleyen herşey yabancı kılınırsa, geriye, insan gelişimini sağlayacak ne kalır?"

Arno Gruen "İçimizdeki Yabancı"

Benim sitede düşmanlık beslediğim kimse yok. Burda olmayı, paylaşmayı da çok seviyorum. Elimde olmadan birilerini üzdüysem tekrar özür dilerim. Birbirimize saygıyla, iğneleyici, aşağılayıcı olmaktan uzak oldukça, yine birbirimizi kırmadan güzel paylaşımlar içinde mutlu olmaya devam edeceğiz, eminim. Aldığım kitabın yazarı olan psikanalistin görüşlerini, yaklaşımını, tesbitlerini çok beğeniyorum. Okudukça sizinle paylaşmaya devam etmek istiyorum. Herkese sevgiler...

Yorum

"gözümün içine baka baka esdemle muhabbeti kurmuşun ya.
                          helal olsun sana. esdemcim bilmem ne.
                          artık benim gözümde pul kadar değerin yok.
                          helal olsun sana.
                          yazıklar olsun. ben seni tanıyamamışım.
                          sen artık benim ne dostum ne arkadaşımsın.
                          bundan sonra sitedeyim................................"

Bugün beni şok eden ve anlam veremediğim mesaj buydu. Yemin ederim hiçbir anlam veremedim. Ben Esdem'le ne yapmışım, Esdem kime ne kötülük yapmış, bunlar ne demek oluyor, kesinlikle bir anlam veremedim. Kişilerin arasında şahsi bir tartışma olduysa bundan da haberim yok. Şaşkınlığım bundan. Bunun dışında , şu yazıya yazma, şu kişiye cevap verme gibi mesajlar da aldım. Tüm bunlar ne demek oluyor Allah aşkına. Ben yetişkin bir insanım ve kime , nereye , ne yazacağıma ben karar veririm. Bu saçma mesajı hala çözebilmiş ve neden bana bugün gönderildiğini anlamış değilim. Esdem'le de sitede ya da başka bir yerde son günlerde yazışıyor da değiliz. Yazılanlar zaten ortada. Herhalde bunu yazan arkadaş beni ya da başka kişileri, ya da bir sürü şeyi birbirine karıştırmış. Eminim kafasını toparladığında yaptığı bu yanlışı anlar.

Yorum

gözümün içine baka baka esdemle muhabbeti kurmuşun ya.
                            helal olsun sana.

Artık iyice şaşırdım gerçekten bunu yazan kim,Esdem kim nedir bu yazılanlar Allah aşkına.Tüm bunlar dalga geçmek isteyen birinin numaraları herhalde ve benim için iğne ucu kadar değeri yok gerçekten.Eğer bu benimle sorunu olan birinin düşünceleriyse benimle paylaşabilir ve aramızda halledebiliriz.Zira burada genel ya da özel mesajlarlarla da olsa kimseyle şahsi problemim olmadı olamaz da.Ama benimle konuşacak kadar özgüveni yoksa benim için hiçbir değeri yok zaten dediğim gibi.O yüzden Pegasus'cum sende hiç takma kafana içinden nasıl geliyorsa bana o şekilde hitap edebilirsin,çünkü bende sana böyle hitap etmeyi çok seviyorum ve izin verirsen buna devam etmek istiyorum.Ayrıca sana kime mesaj atıp atmayacağına kim hangi cüretle karışabilir anlamıyorum,eminim onlara hakettikleri cevabı veriyorsundur.HOŞCAKAL...

Yorum

gözümün içine baka baka esdemle muhabbeti kurmuşun ya.
                              helal olsun sana.

Artık iyice şaşırdım gerçekten bunu yazan kim,Esdem kim nedir bu yazılanlar Allah aşkına.Tüm bunlar dalga geçmek isteyen birinin numaraları herhalde ve benim için iğne ucu kadar değeri yok gerçekten.Eğer bu benimle sorunu olan birinin düşünceleriyse benimle paylaşabilir ve aramızda halledebiliriz.Zira burada genel ya da özel mesajlarlarla da olsa kimseyle şahsi problemim olmadı olamaz da.Ama benimle konuşacak kadar özgüveni yoksa benim için hiçbir değeri yok zaten dediğim gibi.O yüzden Pegasus'cum sende hiç takma kafana içinden nasıl geliyorsa bana o şekilde hitap edebilirsin,çünkü bende sana böyle hitap etmeyi çok seviyorum ve izin verirsen buna devam etmek istiyorum.Ayrıca sana kime mesaj atıp atmayacağına kim hangi cüretle karışabilir anlamıyorum,eminim onlara hakettikleri cevabı veriyorsundur.HOŞCAKAL...

Yorum

İşleniyor...
                              X