Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!

arkadaşlar takıntılarım belli bir zamndan sonra mantıklı hale gelmeye başlıyo bu neden olabilir ???

Re: TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!

Orjinal yazı sahibi: isatorun
    arkadaşlar takıntılarım belli bir zamndan sonra mantıklı hale gelmeye başlıyo bu neden olabilir ???
    Buda bir takıntı olabilir

Genelde saçma ,mantık dışı diye tabir edilen takıntılar ,yada eylemler hastaya belli bir zaman sonra mantıklı geliyorsa..hastalığın boyut değiştirp psikotik bir hal alması sözkonusu olabilir.
    Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

sonkartal , haklı olabilirsin. Tekrarlayıp duran düşüncelerin mantıksızlığını hasta ayırt ettiği,anladığı sürece bu bir okb dir. Bu düşünceler mantıklı görülmeye başlandığında psikoz boyutlarına geçiş yapılır

Yorum

psikoz ne tam olarak ???

Yorum

arkadaşlar baktım ben ama alakası yok psikozla çünkü psikozla okb arasında bi bağlantı yok . ayrıca ben bi doktora sordum ondan cvp geldi okb de normaldir dio mantıklı hale gelmesi dio çünkü o kadar sık akla gelir ki dio düşünceler insan onun mantıklı olduğunu düşünür dio...

Yorum

arkadaşlar baktım ben ama alakası yok psikozla çünkü psikozla okb arasında bi bağlantı yok . ayrıca ben bi doktora sordum ondan cvp geldi okb de normaldir dio mantıklı hale gelmesi dio çünkü o kadar sık akla gelir ki dio düşünceler insan onun mantıklı olduğunu düşünür dio...
            Dr cevabının doğruluk payı vardır.Yalnız bir okb psikotik özellikler taşıyor olabilir.

Psikotik özellik taşıdığı düşünülen OKB tanılı hastaların klasik OKB'den farklı olarak obsesyonlarına içgörülü olmadıkları ve kompulsiyonlara direnmedikleri görülmektedir. Bu durum geçici olabileceği gibi kronik bir gidiş de gösterebilmektedir.

En iyisini bir dr bilebilir,ancak okb her açıdan ele alınıp değerlendirilmelidir.
            Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

Takıntılar mantıklı yada tamamen saçma olabilir.Beyin tıkanırken o şey mantıklı mı mantıksız mı diye düşünmez. Fakat mantıklı şeylere takılarak çözüm bulamassın.O yüzden hiçbirini ayırmadan kafandan atman lazım.En sağlıklısı takıntısız hayattır.

Yorum

Yeni bir okb türüyle tanışmış olduk bu başlık ile .Burada bir şeyler buldum
                http://www.psikiyatripsikoterapi.com/obsesif_12.asp

Yorum

teşekkür ederim

Yorum

selam

mantıklı hale gelmesse takmazdın herhalde zaten obsesifleri düşüne düşüne en kötü ihtimali düşünüyorsun o zaman sana mantıklı geliyor.

Yorum

Re: TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!

Orjinal yazı sahibi: sonkartal
                      Buda bir takıntı olabilir

Genelde saçma ,mantık dışı diye tabir edilen takıntılar ,yada eylemler hastaya belli bir zaman sonra mantıklı geliyorsa..hastalığın boyut değiştirp psikotik bir hal alması sözkonusu olabilir.
                      en korktuğum noktadan bahsetmişsiniz bende mantıksız düşüncelerimin mantıklı hale gelmesinden çok korkuyorum
                      işte bir başka takıntı konusu :?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil
                        Yeni bir okb türüyle tanışmış olduk bu başlık ile .Burada bir şeyler buldum
                        http://www.psikiyatripsikoterapi.com/obsesif_12.asp
                        üstüne bunuda okuyunca kendimi çok kötü hissettim anksiyete başladı ya iç görümü kaybedersem
                        sürekli kendimi bu doğru bu yanlış diyerek kontrol halinde tutmaktan yoruldum :cry:
                        ALLAHIM sen yardım et ... :cry:

Yorum

sonkartal , haklı olabilirsin. Tekrarlayıp duran düşüncelerin mantıksızlığını hasta ayırt ettiği,anladığı sürece bu bir okb dir. Bu düşünceler mantıklı görülmeye başlandığında psikoz boyutlarına geçiş yapılır
                          abi bu mantığı sen nerden çıkardın hayırdır... psikotik olma olayı çok farklı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresifsancı
                            abi bu mantığı sen nerden çıkardın hayırdır... psikotik olma olayı çok farklı
                            bencede ya nerden çıkartıyorsunuz böyle şeyleri.Yüreğime inecek bu konu.rahatsız eden düşüncelerimizin gerçek olduğunu kabullenebilmek bana dehşet geldi.ama biraz düşününce bu okb nin normal düşünce gibi olmasının imkanı yok olduğuna görüyorum.ama yinede kötü oldum.

Yorum

bence bu okb ile yaşamayı öğrenmek anlamına geliyor...

iyi bir gelişme olabilir bu aslında...alışıyorsunuz bisüre sonra takmamaya başlıyorsunuz falan gibi

Yorum

İşleniyor...
                              X