arkadaşlar takıntılarım belli bir zamndan sonra mantıklı hale gelmeye başlıyo bu neden olabilir ???
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!
Collapse
X
-
Re: TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!
Orjinal yazı sahibi: isatorunarkadaşlar takıntılarım belli bir zamndan sonra mantıklı hale gelmeye başlıyo bu neden olabilir ???
Genelde saçma ,mantık dışı diye tabir edilen takıntılar ,yada eylemler hastaya belli bir zaman sonra mantıklı geliyorsa..hastalığın boyut değiştirp psikotik bir hal alması sözkonusu olabilir.Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
-
arkadaşlar baktım ben ama alakası yok psikozla çünkü psikozla okb arasında bi bağlantı yok . ayrıca ben bi doktora sordum ondan cvp geldi okb de normaldir dio mantıklı hale gelmesi dio çünkü o kadar sık akla gelir ki dio düşünceler insan onun mantıklı olduğunu düşünür dio...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: isatorunarkadaşlar baktım ben ama alakası yok psikozla çünkü psikozla okb arasında bi bağlantı yok . ayrıca ben bi doktora sordum ondan cvp geldi okb de normaldir dio mantıklı hale gelmesi dio çünkü o kadar sık akla gelir ki dio düşünceler insan onun mantıklı olduğunu düşünür dio...
Psikotik özellik taşıdığı düşünülen OKB tanılı hastaların klasik OKB'den farklı olarak obsesyonlarına içgörülü olmadıkları ve kompulsiyonlara direnmedikleri görülmektedir. Bu durum geçici olabileceği gibi kronik bir gidiş de gösterebilmektedir.
En iyisini bir dr bilebilir,ancak okb her açıdan ele alınıp değerlendirilmelidir.Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
Yorum
-
Yeni bir okb türüyle tanışmış olduk bu başlık ile .Burada bir şeyler buldum
http://www.psikiyatripsikoterapi.com/obsesif_12.asp
Yorum
-
Re: TAKINTILARIM NİE MANTIKLI HALE GELDİ !!!
Orjinal yazı sahibi: sonkartalOrjinal yazı sahibi: isatorunarkadaşlar takıntılarım belli bir zamndan sonra mantıklı hale gelmeye başlıyo bu neden olabilir ???
Genelde saçma ,mantık dışı diye tabir edilen takıntılar ,yada eylemler hastaya belli bir zaman sonra mantıklı geliyorsa..hastalığın boyut değiştirp psikotik bir hal alması sözkonusu olabilir.
işte bir başka takıntı konusu :?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maviyesilYeni bir okb türüyle tanışmış olduk bu başlık ile .Burada bir şeyler buldum
http://www.psikiyatripsikoterapi.com/obsesif_12.asp
sürekli kendimi bu doğru bu yanlış diyerek kontrol halinde tutmaktan yoruldum :cry:
ALLAHIM sen yardım et ... :cry:
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maviyesilsonkartal , haklı olabilirsin. Tekrarlayıp duran düşüncelerin mantıksızlığını hasta ayırt ettiği,anladığı sürece bu bir okb dir. Bu düşünceler mantıklı görülmeye başlandığında psikoz boyutlarına geçiş yapılır
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: depresifsancıOrjinal yazı sahibi: maviyesilsonkartal , haklı olabilirsin. Tekrarlayıp duran düşüncelerin mantıksızlığını hasta ayırt ettiği,anladığı sürece bu bir okb dir. Bu düşünceler mantıklı görülmeye başlandığında psikoz boyutlarına geçiş yapılır
Yorum
Yorum