Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben bu muyum? Lütfen yardım.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ben bu muyum? Lütfen yardım.

Merhaba :RpS_bored:
    Aranıza yeni katıldım. Gecenin bu saatinde bu konuyu açıyorum. Çünkü çok büyük problemlerim olabilir kanımca.
    Deli gibi araştırma yapıp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
    Okb terimini ve anlamını da ilk kez bu gece tam anlamıyla öğrendim.
    Ben çok kaygılı, huzursuz hissediyorum. Biraz korkuyorum, biraz da suçlu hissediyorum.
    Şu sıralar acayip takıntılarım var. Hep hasta mıyım diye düşünüyorum.
    Hastalıkların belirtilerini internetten okuyup bunlar bende yok felan diye kendimi kandırıyorum.
    Mesela bulantı yok felan diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Ama bi kaç gündür bulantılarımda başladı. Bu gece hele çok fena oldum:29:
    Tuvalet , banyo konusunda hassasım. Hem de baya...
    Olmayacak şeyler düşünüp kendimi sıkma, bunaltma gibi durumlarım da oluyor.
    Anahtar nerde, birşey mi düşürdüm acaba diye yolun ortasında çantamı kurcalarım felan.
    Ya işte böyle. Sizce ben de mi okb yim? Yorumlarınız nelerdir?

bence okb olmak demek; bazı takıntılarınız ve korkularınız artık hayatınızın günlük akışında ilerlemesini engelliyorsa, işinizdeki performansınızı düşürüyorsa, yaşama sevincinizi azaltıyorsa, siz de bunu iyiden iyiye hissesiyorsanız, siz de OKB var demektir ve doktora görünmelisiniz.

Yorum

Yaşam sevincimi azaltıyo. Kendimi hamile sanmıştım bir dönem. Hem de imkansız olduğunu bile bile öyle sanmıştım düşünün artık meselenin nerelere vardığını.

Yorum

Paranoya veya okb olabilir uzmna git bence bu konuyla alaklı, ilaç verebilir..
        3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
          Paranoya veya okb olabilir uzmna git bence bu konuyla alaklı, ilaç verebilir..
          Geçen gün başka birşey için doktora gitmiştim. Stres kaynaklı bir hastalığım var. psikolog olmayan bir doktor bile beni bir görüşte rahatlatıcı birşeyler almam konusunda tavsiyeler verdi O kadar berbat görünüyorum demek ki dışardan.

Yorum

iyi olursun iyi... sadece derdini eksiksiz bir uzmana anlatmalısın... okb ihmale gelmez saplantı zorlanımlı davranışlar vs. daha kötüsüne çevirebilir.

KuzuZade
            Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
            BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
            Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karanlıkiçimde View Post
              Geçen gün başka birşey için doktora gitmiştim. Stres kaynaklı bir hastalığım var. psikolog olmayan bir doktor bile beni bir görüşte rahatlatıcı birşeyler almam konusunda tavsiyeler verdi O kadar berbat görünüyorum demek ki dışardan.
              ilaç yazmadımı..
              3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Cildiye doktoruydu. rahatlatıcı birşeyler verelim istersen dedi. Ama annem vardı çekindim yok dedim.

Yorum

Bu siteden uzak dur.
                  Hatta hastalık araştırmaktan toptan vazgeç.
                  Her okuduğunu üstüne alınacaksın.
                  Şurada biri baş dönmesi dese, benim başım dönüyor mu diye düşüneceksin 2 saat. Sonra başın dönecek doğal olarak.

70-80 tane mide bulantısının sebebi olabilir...

Yorum

burda bizlere OKB miyim diye sormak yerine bi uzmana görünmelisin tabii ki
                    bunun en net ve sağlıklı yolu budur.

gecmiş olsun.

Yorum

Arkadaşların dediği gibi işin uzmanına görün. İnternetten araştırma yapma daha olumsuz olabilir sizin adınıza.
                      Belki biraz faydam dokunur diye belirtiyorum. Benzer şeyleri bende yaşadım.
                      3 yıl önce üni. hastanesine sevk edildim. Sırt bölgesinde kızarıklar sebebi ile . Tüm tahliller yapıldı, karaciğer incelendi sonuç: stres e bağlı egzama. Psikiratri e gitmem faydalı olur dendi ben gitmedim. Kendime de yediremedim açıkcası.

3 yıl sonrada ,kendimi az çok düzeltemem sebebi ile . Panik atak ve anksiyete yakalandım. O zaman tedavi olsaydım belki bu gerçekleşmezdi bilmiyorum.. Sizde de illaki bu durum olacak diye bir kaide yok.
                      Dikkat edin sadece ! ( OKB ye değil )ilaç tedavisinin zamanının gelip gelmediğini doktor ve kendiniz karar verebilirsiniz.
                      Geçmiş olsun.

Yorum

bENCE HİÇ BİR ŞEYİN YOK. DOĞRUYU ARAMAKTASIN AMA YÖNÜN KAYIK BİRAZ. BU KADAR MANTIKLI DÜŞÜNEN İNSANSIN. ÇÖZÜM BULACAKSIN.

Yorum

karanlıkiçimde özele bı baksana bende okb hastasıyım dertleşelim istersen

Yorum

İşleniyor...
                          X