Merhaba, Babam her yıl belli bir dönemde özellikle yaz başlangıcında deprasyona(Aşırı duygusallaşma, ağlama..) giriyor ve yaklaşık olarak iki ay sürüyor. Psikiyatrist yardımı alıyor ve ilaç kullanıyor. Ancak son dönemlerde isimlerle ilgili bir takıntısı başladı. Hatırlayamadığı isimler konusunda kendini çok yıpratıyor ve bu konuda takılı kalıyor, hatta telefon edip o isimleri bana soruyor. Bu dönem geçince her şey normale dönüyor. Bu dönemlerde kendini yalnız hissettiğini söyleyip, beni ona destek olmam için yanına çağırıyor ve gelmem konusunda çok ısrarcı davranıyor. Ancak işim gereği bu talebi karşılamam her zaman mümkün olmuyor, Annem de elinden geldiğince kendisine destek oluyor. İnsanın Babasını bu konuda çaresiz olarak görmesi ve elinden bir şey gelmemesi çok kötü bir durum. Bu takıntının yenilmesi konusunda nasıl bir tavsiyede bulunursunuz. Bu konuda forum yöneticisi arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İsim Takıntısı
Collapse
X
-
Merhaba manuel,
Babanızın durumundan oldukça olumsuz etkilendiğiniz çok açık. Ama bir de şöyle düşünmeyi dener misiniz lütfen: babanız şeker hastası olsaydı ve zaman zaman şeker komasına girseydi, ne hissedecektiniz? Hastalık da yaşamın bir parçası. Öncelikle durumu olduğu gibi kabul etmeyi deneyin. Takıntılarına gelince, lütfen bu konuda doktorunuzla görüşün. Doktorunuz takıntılar ile başetme teknikleri öğretecektir babanıza. Yöntemi kısaca ifade etmem gerekirse; öncelikle takıntılarımızla yüzleşmek, sonrasında onlarla savaşmayı ve kontrol etmeyi öğrenmek.
Sağlıkla kalın,Dr.phil. R. Meltem Kavcar Sırmalı, <a href="http://www.onlineterapist.com/">www....rapist.com</a>
Yorum