Arkadaslar lutfen yardim edin. Durumumu kisaca anlatmak istersem su sekilde baslamaliyim. Insanlar konusurken mesela benimle soylenilen kelimeleri yanlis anliyorum ne dedin ne dedin diye surekli soruyorum. Cok sacma ama bu sekilde gidiyor. Bir de toplum icerisindr bir anda ağzımdan sacma aptalcs bir sey cikacakmis gibi geliyor. Kameraların yanindan gecerken yine sacma aptalca laflar ediyormusum ve duyuluyormus gibi geliyor. Telefonla konusurken surekli karsi tarafa laf ediyor musum yani agzimdan bir sey cikmis gibi geliyor. Insanlar sanki bana bakarak surekli konusuyorlar mesela bugun arkadaslar uzaktaydi bana bakarak naber gibi isaret yapti merhaba dedim ben. Ama sonra düşündum acaba benimle ilgili mi konusuyorlar arkamdan mi konusuyorlar gibi. En kotusu de tekrar soyleyeyim herseyin arkasinda bir sey ariyorum acaba bir imada mi bulundu ? Bir sey mi dedi ? Mesela insanlar baska bir sey hakkinda konusuyorlar bir anda ustume aliniyorum. Kotu bir soz geciyor uzerime aliniyorum. Okula gidiyorum dayanamiyorum dersten cikip tekrar eve geri geliyorum. Insanlarla konusmak istemiyorum. Arkadaslarim surekli disari cagiriyorlar yanlarina gittigimde agzimi surekli kapatiyorum. Birisi telefonumu acmazsa acaba neden acmadi bir sey mi oldu, küstümü vb. Arkadaslar son olarak mesela telefonla konusuyorum
-nasil gidiyor? , bugun cok guzel hava diyorum mesela ama sanki o anda agzimdan bugun cok kotu hava der gibi cikiyor karsi tarafa oyle soylemis gibi algiliyorum. Bu soyledigim olayi cok basite indirgedim tabii ki boyle bir konusma degil ama soyle söyleyebilirim konusulan konu, yer, mekan ile ilgili surekli agzimdan kotu bir sey cikiyor gibi geliyor kendim konusurken bile sanki agzimdan sacma sapan istemedigim bir soz laf cikiyor gibi geliyor. Bu nedir ? Alkol kullaniyorum daha da kotu dahada kotu oluyor. Bir ara prozac kullandim , kullandigim zaman sanki kalbim carpiyormus gibi geliyor diye biraktim simdi tekrar doktora gidemedim okulda doktor psikiyatr var ama sanki konustugum anlattigim sorunlarim sonradan bana karsima cikacakmis gibi geliyor. Ellerinde bir dosya var cunku oraya yaziyorlar bir seyler ne yapmaliyim nolur bu sorunu bana aciklayin ne yapmam gerekiyor ? Bir de yine son anda aklima geldi bir sey yazarken bile aklimdan kotu istemedigim bir dusunce geciyor yazdigim kelimeler araciligiyla digerleri dusuncelerimi okuyor gibi geliyor siliyorum bir daha yazıyorum. Sanki bu yazdıklarım tanidigim bir kisi tarafindan ya okunursa falan diye dusunuyorum. Insanlarla hic konusmuyorum. Konusmak istemiyorum. Anca fazla alkol alip kendimi rahat hissedersem konuşabiliyorum. Surekli ayni sarkilari djnliyorum cogunlukla sozsuz epik muzikler baska zamanlarda geziyorum sanki cunku suan yasadigim yer suan yasadigim psikolojik sorunlar mahvediyor beni. Bu konuda yardimci olabilecek arkadaslar hem burdan hem de ozel mesaj yoluyla yardimci olabilirler mi ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Söylenilenleri farkli anlama, takintilar ne yapmaliyim cok kotu durumdayım
Collapse
X
-
fored93 adlı üyemiz Söylenilenleri farkli anlama, takintilar ne yapmaliyim cok kotu durumdayım konusunu başlattıSöylenilenleri farkli anlama, takintilar ne yapmaliyim cok kotu durumdayım
Last edited by fored93; 21-03-2014, 12:07 PM. Reason: takinti nedeniyle tekrar duzenleme gereksinimiEtiketler: Yok
-
anlattıklarından bazılarımı empati kurarak çözebilirsin gibi geliyor bana. mesela insanların sürekli sana bakarak konuştuklarını düşünüyorsun, acaba o insanların yerinde sen olsan sürekli biri hakkında mı konuşursun? saçma değil mi? belki buna vakit bile harcamazsın. mesela biri telefonu açmadığında küstü mü ne oldu diye düşünüp evham yapıyorsun. arkadaşların seni dışarı çağırdığında sende konuşmadığını ağzının kapalı olduğunu söylüyorsun. konuşmuyorsun diye senin küstüğünü mü düşünecekler sence? yani empati yaparsan, kendini karşındakinin yerine koyarsan bir çok sorunu çözebilirsin. saçmalarım korkusu, boş konuşma korkusu, konuşmaktan ya da yazmaktan çekinme konusuna gelince bence hata yapma korkun var. bırak hata yap nolacak ki? saçmalasan nolur saçmalamasan nolur? senin fikrindir ve sen fikrini özgürce söylemiş olursun. hani laf vardırya "içime dert olacağına dışıma çıksın mert olsun" diye. saçma da olsa çık söyle söyleyeceğini. eleştirilirsen "bu benim fikrim arkadaş!!" dersin nolacak?. Burun kıvıranı da sen takmazsın olur biter. inşallah atlatırsın diğerlerini de. geçmiş olsun. Allah şifa versin.Last edited by not_happy; 03-04-2014, 11:45 AM.
-
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim ama dedigim gibi okuldaki psikologa gidemiyorim sanki anlattiklarimi ileride kullanirlarsa yani bir yere surekli bir şeyler yasiyorlar dosyalari var. Okulla alakali bir sorun cikarsa. Of of. Bugun mesela bak yine aklima geldi hoca quiz yapti sorulari cozup teslim edecekken bir anda ya kagida kufur ya da kotu bir sey yazdiysam diye dusundum hocaya verdigim kagida tekrsr bakmaya calistim bakamadim bir sure zihnimi mesgul etti.
Leave a comment:
Leave a comment: