Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Tasidiniz dusunceleri ve anlamsiz agrilari hemen hemen her saniye cekiyorum. Iki dk. Rahatlasam sukrediyorum halime. Bu yuzden yataga kiliyli yasiyorum diyebilirim. Size yardimci olamaiyorum cunku daha kendime bile cozum uretebilmis degilim. Sadece yalniz olmadiginizi bilmek destek olur diye dusundum.
Kör ve topal insanlar, sağır insanlar bilerek mi böyle oldu. sana kimse bilerek oldun demiyor. Stresin, hormonlar ve vücut kimyası üzerindeki tahribatının bir sonucudur sana miras kalan bu migren benzeri ağrılar. Stres ve sinir her tür ağrıyı tetikler. Gerekli ilaçları kullanıp, sağlığın için elinden geleni yapıp daha sakin düşünmeye çalışmalaısın. Geçmiş olsun.
Baş ağrım için doktora gittim diyo stres okb beyin kimyanı altüst etmis
acaba ben bilerekmi okb oldum bilerekmi taktım başım çok ağrıyor her saniyee
sadece doktorun tavsiyelerini dinleyin ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanın kendinizi suçlamanızın büyük nedeni hastalığınız ilaçları aldıktan bir süre sonra bu suçluluk duyguları da azalıyor ve zamanla da geçiyor.
haklısınız obsesif hastalığı suçluluk duygusunu yaratıyor. normal olmadıgımı her zaman biliyordum ailemde bunu biliyordu.. anormal tek tarafım okb yi doruklarda yasamam.. cünkü diğer konularda çok zeki ve sağlıklı düsünebiliyorum.. deli değilim ama obsesiflerim güncel takıntılar değil gercekten anormal.. hastalık oldugunuda kabul ediyorum 100 kişiden birinde görünüyosa o nadir bir kişide benim.. belkide canımızı yakan kronik olması cünkü obsesif+ağrılar bazen beni öldürüyor
tedavi oldum çok hatta özel doktorlara servet harcadı ailem.. ama malesef gene tekrarlanıyor. annemde ve anne tarafımda piskolojik hastalıklar yaygın ve genetik olarak banada geçmiş. yada geçmişlede alakalı olabilir.. tek derdim çok düsünüyorm ve buda oldukça yorucu
Sakın bilerek oldu mu deme.Kimse isteyerek bir hastalığa yakalanmıyor.Okb zaten vücuda girerse tedavi olmadan durdurması kolay değil.Tek diyeceğim doktorunun talimatlarına uymak.İlaçlarını düzenli kullan.Okb kendi kendine kalırsa işler daha da kötü oluyor.Allah yardımcın olsun.
Sakın bilerek oldu mu deme.Kimse isteyerek bir hastalığa yakalanmıyor.Okb zaten vücuda girerse tedavi olmadan durdurması kolay değil.Tek diyeceğim doktorunun talimatlarına uymak.İlaçlarını düzenli kullan.Okb kendi kendine kalırsa işler daha da kötü oluyor.Allah yardımcın olsun.
haklısınız. bir senedir ilaç kullanmıyorum. annem psikolojik ilaçlar alıyor o ilaçları görünce korkuyorum . bazen ister istemez kendimi suçladığım anlar oluyor.. ama dediğiniz gibi hastalık oldugunu unutmamak gerekir.
bazen full hareketli ve zekice davranıyorum bazende fulll pasifim..
İşin en zor ve kötü tarafıda insanlara hesap vermek.. üniversitede okuyorum bazen anlamsız buluyorlar beni ve o ann susarak kaldıgımı görmek gücüme gidiyor..
haklısınız. bir senedir ilaç kullanmıyorum. annem psikolojik ilaçlar alıyor o ilaçları görünce korkuyorum . bazen ister istemez kendimi suçladığım anlar oluyor.. ama dediğiniz gibi hastalık oldugunu unutmamak gerekir.
bazen full hareketli ve zekice davranıyorum bazende fulll pasifim..
Bak dostum.Takıntı denen şey ya da okb dönüşemeyeceği hastalık yoktur.O yüzden diğerlerinden daha huysuz hastalık denebilir.İlaç kullanmazsan sana daha neler verecek belkide.Kendini suçlama desemde insan suçluyor.Seni anlıyorum.
Bak dostum.Takıntı denen şey ya da okb dönüşemeyeceği hastalık yoktur.O yüzden diğerlerinden daha huysuz hastalık denebilir.İlaç kullanmazsan sana daha neler verecek belkide.Kendini suçlama desemde insan suçluyor.Seni anlıyorum.
evet aynen öyle.. basıma gelen ufak şeyleri bile kabus yaptım kuruntularla..bi böcelikle basladı hastalıgım.. bahar dönemiydi ve böcek kulagıma kacmıs zanetmistim... ve hep o korkuyla tedirginlikle yaasadım öle kaptırmıstımki basımda gezdigini bile halisinasyon olarak yasıyodum.. anneme derdim basımda geziyor.. bazen o olayı takmasaydım bu dereceye gelmezdim diyorum.. bi insan bi olay yasar bi ay bilemedin bi sene atlatır .. bu kuruntu hastalıgı baska resmen yapısıyor senelerce.
bi gun tamam unutayım diyorum herseyi ve gerçekten bitti diyorum yarın oluyor dahada taktıgımı anlıyorum..
bence dua etmek gerekır.. cünkü gercekten vesvese olabilir
Yorum