Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hipokondriyak

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hipokondriyak

zihnim sürekli bedenimle davranışlarımla meşgul.fazlasıyla kontrollüyüm.yardımlarınızı bekliyorum.
    Last edited by diego ribass; 28-04-2014, 09:47 PM.

antidepresan kullanıyo musun? biraz daha rahatlamış olman lazım ilaç kullanınca. sorun devam ediyorsa doktoruna git gramını artırsın.

Yorum

ne desek acaba sana bilemedim

Yorum

Çok dikkat et. Bende de var aynı durum. arasıra nüksediyor. Kalp atışın, nefes alışın, kol hareketlerin, göz kırpman gibi istemsiz hareketler bile kontrolünde oluyor ve inanılmaz yoruluyorsun.
        Orjinal yazı sahibi: diego ribass View Post
        zihnim sürekli bedenimle davranışlarımla meşgul.fazlasıyla kontrollüyüm.yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum

Sorununu biraz daha detayli anlatir mısın?Örnek ver mesela.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
            Çok dikkat et. Bende de var aynı durum. arasıra nüksediyor. Kalp atışın, nefes alışın, kol hareketlerin, göz kırpman gibi istemsiz hareketler bile kontrolünde oluyor ve inanılmaz yoruluyorsun.
            Bu bir takıntı mı? İlk kez duyuyorum. İsteyerek mi yapıyorsunuz istemeden mi?

Yorum

Tabiki bir takıntı. tüm psikolojik sorunların kökeninde takıntılar vardır. zihnin düşünmek istediğin yada istemediğin şeyleri sürekli düşünüyor. Vücudunun normal işleyişine müdahale ediyorsun, normal vücut hareketlerine odaklanıyorsun. Göz kırpmandan, nefes alışverişin için kasılıp gevşeyen kasların kontrolüne kadar, bilincin devreye girip bu düzgün akışı bozuyor. Sosyal fobiklerdeki durum da bundan farklı değil aslında. Çevreden izlendiğini düşünerek, aşırı bir hassasiyetle her hareketini kontrol etmeye çalışıyor, kasılıyor, terliyor, kızarıyor. İlaçlar ve zaman bunun ilacı. Güzel bir söz aklıma geldi. "Herşeyin ilacı zamansa, doz aşımından ölmek üzereyim."
              Orjinal yazı sahibi: mndrbb View Post
              Bu bir takıntı mı? İlk kez duyuyorum. İsteyerek mi yapıyorsunuz istemeden mi?

Yorum

dreamer8 ne demek istediğimi iyi anladın.ztn sosyal fobiliyim normalde bu davranışta ona istinaden çıktı.exefor 37,5 mg kullanıyorum.tavsiyen var mı dostum?

Yorum

okb'de olan bi durum. bir müddet sonra geçiyor. aynı şeyleri ben de yaşadım, çok yorucu ve bıktırıcı bişey. yaşamayan bilemez. sabretmen lazım biraz. önlem ilaç mıdır bilemiyorum, belki ilaç kontrol altına alıyordur. ben kısa süreli ilaçlar kullandım ve bu durum devam etmişti bende. zamanla kendiliğinden geçti. boyun fıtığı var bende son 2 yıldır. sebebini geçmişteki (yıllar önceki) bu durumla alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü çok zorladım kendimi bu manyak hareketler yüzünden.

Yorum

benim artan 3 senedir aktif baya bu durum.sabrediyorum ama aklımıda kemiriyor bu uyuz durum napıcam ben bilmiyorum.

Yorum

senin Hipokondriyak dediğin şey tam anlamıyla bu değil gibi geliyor bana. o kelimenin anlamı: bedensel meşguliyet, hasta olmadığına dair güvence verilmesine rağmen hasta olduğuna inanmak, hastalık fobisi, hastalık hastalığı denilen psikolojik rahatsızlık olarak geçiyo. seninki tam olarak nedir? mesela örneklendirerek anlatabilirsen daha iyi olur.

Yorum

İlaç şart görünüyor. Derin düşünceleri ilaçsız aşmak imkansıza yakın ama hangi ilaç dersen buna elbette hekimler karar verir.
                        Orjinal yazı sahibi: diego ribass View Post
                        dreamer8 ne demek istediğimi iyi anladın.ztn sosyal fobiliyim normalde bu davranışta ona istinaden çıktı.exefor 37,5 mg kullanıyorum.tavsiyen var mı dostum?

Yorum

Bedenin üzerinde ne kadar bir söz hakkına sahipsin. İnsanların farkında olmadan yaıp da, senin bilincinle bedeninde kontrol ettğin hareketler nelerdir. Çok mu kontrollüsün? Konuyu biraz somut örneklerle açar mısın diego

Yorum

çarşıda yürüsem kalabalıga gitsem bazen bi anda vücudumu hangi pozisyona getirecegimi şaşırıyorum.. ellerimi bakıslarımı bile :S

Yorum

bazen böyle titizlikler( yani düşüncenin vücuda karsı meskuliyeti) anksiyete yaratır buda ortamlarda pasifleştirir insanı.. pasif kalıncada kötü his ederim.. insanlara aciz görüneceğime o an öleyim demisimdir hep hayatta zoruma giden en büyük şey insanların bana acıması

Yorum

İşleniyor...
                              X