Arkadaşlar serotonin seviyesi maksimum bile olsa kişide takıntı görülebilir diye okumuştum bir yerde doğru mudur sizce?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Takıntı
Collapse
X
-
Serotenin seviyesi maksimum olursa manik ruh hali olur. Takıntıları serotenin ile aşamazsınız. Bu tıpkı, psikotik bozukluğu olan kişilerin anksiyetesini düzeltip, topluma ayak uydurmalarını istemek gibidir. Özetle birisi elma diğeri kavun. Ben nargileyi, elma ve kavun karışık severim aslında. Bu sebeple şizo olup aynı anda anksiyetem yerlerdedir.
Ek olarak serotenin seviyesinin en üst seviyede olması ve stabil şekilde geçirilen bir kaç saat sonunda vücut aşırı yorulur.
-
zannetmiyorum çünkü serotoninin eksikliği düşünce bozukluğuna neden oluyor (nöronlar arasındaki ileti bozukluğuna), düşünce bozukluğu da takıntılara sebep oluyor. serotonin eksikliği okb, panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklara sebep oluyor. serotoninin maksimum seviyelerde olması da başka psikolojik rahatsızlıklara sebep oluyor diye biliyorum. yani dengede olması şart heralde hasta olmamak için.
Yorum
-
Rica ederim. Yazdığım kendimden bir örnekti. Psikotik bozukluktan kaynaklı korku ve paranoyaları serotenin ile aşmaya çalışmıştım. Doz aşımı yaptım serotenin salgılatmak için. Ama yukarıda yazdıklarım başıma geldi Bu zaman zarfında şunu fark ettim ki takıntıyı çözmek, takıntının kaynağını bulmaktan geçiyor. Daha somut örnekler verebilirsiniz. Hatta bir deftere çözmek istediğiniz takıntıyı/takıntıları yazarak, yine o kağıt üzerinde çözüme ulaşabilirsiniz. Buraya örnek yazardım ama oldukça uzun olur. Ama bir takıntınızı yazarsanız, sanki kendimde o takıntı varmış gibi nasıl çözmeye çalıştığımı gösterebilirim.
Yorum
Yorum