Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tavsiye istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• tavsiye istiyorum

Okb hastasıyım. İlac tedavisi göruyordum ve yarı yarıya iyileşme olmuştu.
    Ama şimdi 6 aylık hamileyim. ilac almıyorum. Her gun bıraZ daha arttı temizlik takıntılarım. Şu son ay hayatım felc oldu günün 4-5 saati banyoda kecir. Evle ilgilenemıyorum bile.
    Kısası çok kotu durumdayım.
    Ne yapmalıyım, daha da kötüleşmemek için.
    Vefa, vefa…Ey vefalıların en vefalısı!
    Vefayı veren Sen’sin.Vefalı da Sen…
    Ya bizde vefa…

Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...

öncelikle ne kadar süre ilaç kullanmıştın? hamilelik planlanmış birşey miydi senin için?

Yorum

Evlendikten bir sene sonra okb hastası olduğumu öğrendim. Her şey oğlum dunyaya geldikten sonra yavaştan başladı. Bir sene ilac tedavisi aldım. Lüstral.
      Sonra 3-4 sene ilacsız idare ettim. Ama yine tekrarlanıb artınca tekrar ilaca başladım paxil 40 ml. Son bir senedi ilac alıyordum. Ve cok iyiydim. İkinci cocuğu düşünmüyordum. Artık cocuk sahıbı olmaktan korkuyordum.
      Neyse...
      Ya bizde vefa…

Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...

Yorum

hamilelikte ya da doğum sonrasında okb'nin başlayabildiğini duymuştum. hamilelik ve çocuk sahibi olduğunda bir taraftan da böyle zor bir hastalıkla uğraşmak çok büyük işkence, tahmin edebiliyorum. 1 yıl ilaç kullanımı yeterli değil okb için. ben de 1 yıla yakın bir süre lustral kullanıp sonrasında kendimi çok iyi hissediyorum diyerek bırakmıştım. en az 2 yıl kullanmak şart sanırım. sonrasında bir travma, bir depresyonla nüksedebilme riski oluyo tabi, o ayrı bi durum. kendi doktorun kendin olacaksın. madem planlanmış bir hamilelik değildi, yapacak birşey yok. bebeğin için, onun sağlığı için kendini olabilecek tüm olumsuzluklardan uzak tutmaya gayret edeceksin. eğer dediğin gibi sadece temizlik obsesyonun varsa şanslısın çünkü en azından sadece bununla mücadele ediyorsun. obsesyonların başka çeşitlerini yaşamıyorsan kendini şanslı say, bu senin tesellin olsun.

sana tavsiyem; kendine huzur bulacağın bir oda yarat öncelikle. içini rahatlatan bi oda olsun burası, sana ait. dinlendirici, relax müziklerin çalacağı, sana da bebeğine de iyi gelecek müzikler dinle. seni dinlendirecek, gece rahat uyumanı sağlayacak bitki çayları demleyip iç. tabi bunları doktoruna sor, hamilelere zararı olup olmadığını. obsesyonların geldiğinde onları ertelemeye çalış, ya da sürelerini kısa tutmaya zorla kendini. biliyorum çok zor bi mücadele ama sen bence kendinden önce bebeğini düşünmelisin. yaşadığın tüm olumsuz duyguları o da hissediyor emin ol. obsesyonların geldiğinde ''hayır önemsememeliyim çünkü bebeğimin sağlığı için'' demelisin. derin derin nefesler alıp ver, hamileler için yoga yapabilirsin mesela, işe yarayacaktır. muz ve bitter çikolata ye serotonin için.

Yorum

okyanus79 arkadasımıza katılıyorum.. obsesiflerin süresini kısalmak çok önemli ... son zamanlarda bende takıntı en düsük sevyeye geldi.. bazende çoook ciddi sevyeye geliyor.. ama onunla yasamaya alıştım sanırım..

Yorum

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızı defalarca kendime söyluyorum.
            Aslında bir cok takıntım var. Ama en azından onlar sevdiklerimi etkilemir. İçimde kendimi bitiriyor.
            Temizlik sağlığı etkileyen bir takıntı. Bu takıntı yüzunden bağırsak, hastalığı na yakalandım bile. İnşallah cocuklarıda kendim kadar yıkama ya başlamadan iyileşirim.
            Neyse...
            Last edited by elifnurr; 04-05-2014, 09:52 AM.
            Ya bizde vefa…

Yorum

Bu hastalıkda terapıde uygulanıyor.
              Kognitif davranış Terapisi
              Bilişsel terapi
              Dinamik terapi

Bilginiz varmı hangi terapi daha iyi sonuc verir.
              Cok pahalı biliyorum. Maddı durumumuzda orta.
              Ama tedavi olmam lazım. Cocuklarimın hatrına en kısa zamanda iyileşmem lazım.
              Şu an kendı acımdan cok. Onları düşünüyorum.
              Ya bizde vefa…

Yorum

hangi terapi şekli en iyi sonucu verir bilemiyorum. ama terapi konusunda üniversite hastaneleri daha uygun fiyatlı olabilir. istersen üniversite hastanelerini araştır.

Yorum

psikiyatrise gidin ilaçla geçer boşuna çekmeyin bu sıkıntıları

Yorum

İşleniyor...
                  X