Duyuru

Collapse
No announcement yet.

iyiyim artık..!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• iyiyim artık..!!

Arkadaslar 17 aydır yuksek dozda ılac kullanıyor artık ıyıyım eskısınden ancak korkuyorum tekrar eder dıye ılacları bırakmak ıstıyorum bıraktıktan snra tekrarlamaz dımı arkadaslar ılac cok terletıor ve sabahları uykulu oluyorum oglene kadar zorlanıyorum bırakmak ıstıyorum nedıosunız arkdslar tekrar kotu olmam dımı

bence doktora danış bırakmadan önce

Yorum

Kafana göre bırakma kesinlikle. Doktora söyle, bırakmanı uygun görürse yavaş yavaş dozunu azaltır ilaçların, en sonunda da tamamen kesersin. Birden kesemezsin bu ilaçları. Doktor bırak diyebilir ama bu hastalıklar tekrar edebiliyor unutma. İstersen uyku yapmayan, terletmeyen başka bi ilaç iste doktordan. Çekincelerini, endişelerini anlat doktora, bırakabilirsin der ya da doz düzenlemesi yapar ya da ilacını değiştirir.

Yorum

ben bipolarım depakin kullanıyor olmam gerek ama kullanmıyorum doktorlar iyileşiceğimi söylüyor ama imkansız bipoların tedavisi yoktur ben ilaç kullanmadım hala kullanmıyorum yani benim gibi kafana göre iş yapma

Yorum

OKB, şeker hastalığı gibi, hayat boyu kullanman gerekebilir...

Yorum

Çoğu beyin nedenli hastalıkların kesin çaresi pek yok, o yüzden ilaçlarını bırakınca bir daha tekrarlanmayacağını bizim sana söyleme gibi bir şansımız da yok. Biz burada sadece yorumlar yapabiliriz ve kendi hikayelerimizi paylaşarak, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar prensibi gereğince belki biraz rahatlarız. Sana neler olebileceğini, bırakıp, bırakamayacağını veya nasıl bir yol izlemen gerektiğini en iyi doktorun söyler. Kendi başına ilaç bırakmanı hiç önermem, bu tip ilaçlar öyle hemen bırakılan şeyler değildir ve bu tip yanlışlar yapanlarda daha ağır geri dönüşler veya bir daha başlanmak istendiğinde farklı bir direnç, daha az etki etme gibi şeyler gözlemlenebilir. Mutlaka doktoruna git, illa bırakmak istiyorsan bile o en azından zararsız olan bir yol gösterir sana.

Yorum

Doktorum beni bunaltıyor o yuzden bu siteye geldim zaten

Yorum

İşleniyor...
              X