Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Düşünce simetrisi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Düşünce simetrisi

Tüm obsesif arkadaşlara sorum. Bu düzenlilik ve simetri takıntısı olanlara özellikle. Beyninizden geçen ya da çıkan düşüncelerin Yunus gibi simetrik ve belli ölçüler kurallar dahilinde olmasına dikkat eder misiniz?

Benmim anladığım kadarıyla düşüncelerinizi ahlak ölçeklerine yudurmaya çalışıyorsunuz. Peki bunun dışında kriterleriniz, ölçeklemlendirmeleriniz var mı düşünceleriniz açısından. Düşünsel simetriyi yakalamak mümkün müdür, nasıl olur?

Mesela kökü 7 harfli olan bir olgu aklıma gelirse 7 kere küfür ederim gibi ya da tüm kelimeleri, terimleri belirli bir kurala göre düzenleyip, düşüncelerinde belirli oranlarda bunları kullanmak gibi mesela. Örnekler çoğaltılabilir ama bu ve benzeri konularda nirvanaya ulaşmış bir obsesifi dinlemek isterdim.

Yorum

Bu konuda çıkış noktası saçma olabiliyor. Sonrasını zihin uyduruyor.
      Yıllar önce 21 yaşında satranca başlayan ve milli takıma kadar yükselen birisini tanımıştım. Ya 21 yaş çok geç, demiştim(halbuki tebrik etmem gerekirdi)

Sonradan 21 sayısına taktım. Otellere gidince 21 numaralı odalarda kalmıyordum, kitapların 21. sayfalarını okumuyordum vs..

Yani, kafaya bir sayıyı takar takmaz, obsesif birisi için algıda seçicilik devreye giriyor ve nerede ise her şeyde o sayıya ait birşeyler buluyor Hayatını ona göre şekillendiriyor.
      İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
      Malcolm X

Yorum

Doğrudur ve bu yaptığı tamamiyle hayatını yönlendirebilir.

Birisinden duymuştum, yanlış hatırlamıyorsam simetri doğada asimetriye göre çok daha fazla bulunan ve hal itibariyle o şekilde bulunması daha kolay ve az enerji isteyen bir durummuş. Yanlışım varsa bilen düzeltsin. Ve bu da daha kararlı bir durum olsa gerek. Obsesiflerin beyni de bunu sağlamaya çalışıyor aslında. Zihinlerindeki bilgi birikimi ya da inançlarıyla uyumsuz asimetrik bir düşünceyi kabul etmek istemiyorlar. Yıllar içinde inşa ettikleri zihinsel kalelerinin duvarının içine diğer taşlarla benzer ya da uyumlu olmayan bir taşı sokmak istemiyorlar çünkü kalelerinin yıkılacağını düşünüyorlar. Ama sorun şu ki diğer taşların sadece görüntüsüyle uygun ebatlarda olması , simetrik olması, aynı renklerde taşlarla örmeye verdikleri önemi taşların ağırlılığına , dayanıklılığına, içindeki maddelerin niteliğine vermiyorlar. Ve sonra da bu kalenin duvarlarının bir bir yıkılmaya başladığını gördüklerinde çıldırıyorlar. Tabi benimkisi dışardan yapılan bir gözlem, obsesifler daha iyi bilir.

Yorum

En güzeli ve en sağlıklısı doğayı olduğu gibi kabul etmek lazım. Simetrik ya da asimetrik olması farketmiyor, olduğu gibi gerçeği kabul etmeliyiz.

Bu tip takıntılarım yok artık. Geçmişte kaldı ve çok çektirdi.
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

Takıntılarının hiç yararını görmedin mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ikiçiftlaf View Post
              Takıntılarının hiç yararını görmedin mi?
              Gördüm tabi. Takıntılardan kurtulunca, hayatın ne kadar güzel olduğunu, zamanın ne kadar değerli olduğunu anladım.
              Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                Gördüm tabi. Takıntılardan kurtulunca, hayatın ne kadar güzel olduğunu, zamanın ne kadar değerli olduğunu anladım.
                Güldürdün beni Yaşayan sen olduğuna göre diyecek lafım yok. Peki takıntını seçemez misin?

Yorum

Yani demek istediğim, mesela arabadan bir ses geliyor ve sen takıntılı birisin, o sesin nereden ve niçin olduğunu çözmeden arabayı hareket ettirmem yoksa kaza yapabilirim diyorsun. 3 saat uğraşıyorsun , sorunu buluyorsun, çözüyorsun ve gerçekten de olası bir fren kazasından kurtuluyorsun gibi. Bu takıntı değil midir? Obsesiflerin takıntıları mantıksız olmak zorunda mı?

Fatih ben 5 dakika daha bekleyip yatacam. Cevabını bugün olmazsa yarın yorumlarım.

Yorum

Mesela kökü 7 harfli olan bir olgu aklıma gelirse 7 kere küfür ederim gibi ya da tüm kelimeleri, terimleri belirli bir kurala göre düzenleyip, düşüncelerinde belirli oranlarda bunları kullanmak gibi mesela. Örnekler çoğaltılabilir ama bu ve benzeri konularda nirvanaya ulaşmış bir obsesifi dinlemek isterdim.
                    Bence senden daha iyi bir nirvana yoktur kardesim.gecmis olsun.
                    bi de ettigin kúfúr 7 harfli mi diye saymiyorsundur insallah.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                    Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Yok yok ben belirgin bir obsesif değilim. Belki gizli bir obsesifimdir. O dediğim şeyi yapmıyorum ama gelecekte buna benzer şeyler yapmayı düşünmüyor değilim

Yorum

Herkese iyi geceler.

Yorum

Yok yok ben belirgin bir obsesif değilim. Belki gizli bir obsesifimdir. O dediğim şeyi yapmıyorum ama gelecekte buna benzer şeyler yapmayı düşünmüyor değilim
                          Bence sen en iyisi cok fazla dúsunme.yuksek bi potansiyel olabilir sende.atealemeye gerek yok

Beni fena gúldúrdún valla
                          Ama Allah kimseye vermesin...

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                          Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Olgu, kavram, simetri, düşünsel gibi kelimelerden belli dozların üzerinde almamak lazım. Sen o an aklına gelen takıntıyı 7 kere tekrarlayıp çözerken, bir yerlerde birileri doğuyor, binalar inşaa ediliyor, savaşlar çıkıyor. Sen de kök kelimeden 7 kelime üreterek rahatla. Elinde değil biliyorum ama zihnine hakim olmalısın. Takıntılarını gerçekleştirirken hayattan çok geri kalırsın.

Yorum

Yani demek istediğim, mesela arabadan bir ses geliyor ve sen takıntılı birisin, o sesin nereden ve niçin olduğunu çözmeden arabayı hareket ettirmem yoksa kaza yapabilirim diyorsun. 3 saat uğraşıyorsun , sorunu buluyorsun, çözüyorsun ve gerçekten de olası bir fren kazasından kurtuluyorsun gibi. Bu takıntı değil midir? Obsesiflerin takıntıları mantıksız olmak zorunda mı?

Fatih ben 5 dakika daha bekleyip yatacam. Cevabını bugün olmazsa yarın yorumlarım.
                              Takıntıların yararının olduğu oldu.
                              Ama terazide, verdiği zararlar daha ağır.

Takıntının ciddi yararı şöyle olabilir. Mesela bir sayıya takarsın, binmek istediğin otobüste o sayıyı görürsün ve otobüse binmezsin. O otobüs kaza yaparsa ve çoğu yolcu ya da yolcuların tamamı ölürse, takıntım işe yaradı dersin.
                              Ama bu örnekler çok ender görülür.
                              Last edited by Obsesif_Fatihi; 05-09-2014, 09:56 AM.
                              Malcolm X

Yorum

İşleniyor...
                              X