Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Takınkı mı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Takınkı mı ?

Merhaba ben çoğu zaman kendimi sorgulayan insanım o kadar sorguluyorum ki bi yeri okurken acaba doğru anlıyor muyum diye kendimi sorguluyorum. Kaç gündür hep internette dolaşıyorum bi sıkıntım mı var diye hep kendime soruyorum.küçüklüğümden de bi kac ornek vermek istiyorum. Kucukken bi program izlemistim adamin kafasinda ur cikmis ve gozlerini almislardi ben bunu bir hafta boyunca hep taktim ikinci ornegimse bi kopege dokunmustum uyuz oldum korkusuyla bi gece boyunca hic uyumadim her iki olayda belli bir sure sonra kendiliginden unuttum. Sizce nasil bir durumddur bu ?
    KuRT CoBaiN:Kendim olduğum için nefret edilmeyi, Kendim olmadiğim için sevilmeye tercih ederim.

Takıntı ama uzun sürmemiş yani.Herkeste olur böyle şeyler.Biri hiçbirşeye takmıyorum der ama illa kısa süre olsa taktığı birşey çıkabilir.Buna böyle bakıyorum.En azından geçiyor kendiliğinden

Yorum

Yani nladım teşekkürler sadece merak ediyordum normal bir şey mi diye
      KuRT CoBaiN:Kendim olduğum için nefret edilmeyi, Kendim olmadiğim için sevilmeye tercih ederim.

Yorum

Bir İnsanın aşırılıklarının farkında olması iyi bir şey.. Önemli olan o aşırı durumu yaşarken düzeltmeye çıkış yolu aramaya yönelmektir. Alışkanlıkları davranış ve düşünce olarak olayın olduğu anda müdahale ederek düzeltmeye çalışmak bize farkındalık kazandırır bir daha ki o durumu yaşayacağımız vakit ürettiğimiz çözümler otomatikman zihnimizde canlanacaktır çözüm süreci kolaylaşacaktır

KuzuZade
        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Takıntıların normal görünüyor ama birşeyi atlamışım:Kendini sorgulaman.Burada normal dozunu aşmışsın.Bende kendimi aşırı sorguladığım zamanlar olmuştu.Demişsin okuduğum yeri doğru anlıyor muyum.Bunu her okuduğunda yapıyorsan ya da fazla yapıyorsan bu yanlış hatırlamıyorsam kendinden emin olamama durumumu ,diğer tabiriyle özgüven eksikliği .Tabi yine emin değilim,bu forumda böyle birşey okumuştum ve ne kadar doğru bilmiyorum...
          Sorgulamak kötü birşey değil,insan kendini sorgulamalı ama eksiklerine,hatalarına bakıyorsun.İyi birşey ama "doğru yapıyor muyum,doğru mu anladım" tarzı soru cümlelerinde fazla kalmamanı tavsiye ederim.

Yorum

Özgüven eksikliği olduğunu ben de bi aralar düşündüm çünkü bir soruyu daha yeni öğrendiğim bir soruyu yapamayınca sinirlenirdim neden yapamadim diye. Bunu birazda mükemmeliyetçi yapıma yordum. Bu ilişkilerimede yansıdı ( o ayrı bi konuda) Hep kendimi büyük bir insan olarak gördüğümde bir işe daha iyi odaklana bildiğimi gördüm ama bunlarda kısa sürdü. Şu an doktora gidip ne demeliyim bilmiyorum.

Yorum

İşleniyor...
            X