Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kolay gelsin yardımınıza ihtiyacım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kolay gelsin yardımınıza ihtiyacım var

Size olayımı bir video ile anlatayım

https://vid.me/HzzF

Sorunum budur. 5 yıldır aşağı yukarı aynı sorunlarla uğraşıyorum 5 yıldır ilaç kullanıyorum ve hiçbir işe yaramadı. Bu yıllar içinde 3 doktora gittim ikisi okb teşhisi ve en son gittiğim doktorum okb + beden dismorfik bozukluk tanısı koydu. Videoda soruyu sorayan kişinin çocuğuna psikoz teşhisi bile konulmuş. Bu aşağıdaki video da doktorun cevabı psikoz bile olabilir diyor. Şu psikoz olayını açıklayabilecek biri var mı? İleride şizofrene çevirir mi benim hastalığım yardımlarınızı bekliyorum. Ne bilmek isterseniz sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım lütfen yardımcı olun.

https://vid.me/ACC2

Bu videoda konuşan bayan aynı annem gibi konuşmuş bu arada ben böylesini görmedim

Yorum

bende paranoid şizofreni hastasıyım.Okb nin ileride şizofreniye çevirme ihtimali çok azda olsa vardır.Atak geçirmeden önce aşırı saplantılı biriydim ve en son bu hale geldim.Tabi en doğru kararı yine doktorlar verir.Çok fazla birşey söyleyemeyecğim.

Yorum

Yorumunuz için çok teşekkür ederim bu videoda kullanılan psikoz olabilir tabiri canımı sıkmıştı kendimi zaten şu sıralar pek iyi hissetmiyorum sizinde allah yardımcınız olsun

Yorum

Ben teşekkür ederim sizinde allah yardımcınız olsun.

Yorum

değerli yorumlarınızı alabilir miyim lütfen ihtiyacım var

Yorum

psikoz okb den daha iyidir sorun yapma en azından psikozda ilaçlardan verim alabiliyorsun.......

Yorum

merhabalar,
                ben de adının ne olduğunu bilmediğim çok değişik psikolojik durumlar yaşadım ve zaman zaman da devam ediyorum. sürekli bir doktor takibim olmadı, gittiğim zamanlarda da genelde ilaç verdiler, devamını getirmedim. ancak bunu iyi bir örnek olması için söylemiyorum herkesin durumu farklı. sadece kendi çıkarımımı size anlatmak istiyorum.

doktora ben şizforeni miyim diye sordum, olsaydın bunu soramazdın dedi konu kapandı. sonra bilişsel tarafıma hitap eden kitaplar okudum, çoğunlukla çok dah aiyi bir noktaya geldim. en önemlisi de insana bakışımı değiştirdim. bir insan (yani ben) müzelik bir eser gibi her zaman aynı mutluluğu, aynı mğkemmel yaşamı sergileyecek diye bir kural yok. bunu biliyor olmak beni çok etkiledi.

benim herkese önerim doktorun tedavisi paralelinde, bilinçlerini artıracak kitaplar okumaları, seminberlere gitmelidir. Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Nevzat Tarhan başlamak için çok iyi yazarlardır.

Herhangi bir psikolojik rahatsızlıktan dolayı sıkıntım var diyenler için tavsiyem şu basit yöntemi uygulamalarıdır, bir kaygı anında aşağıdaki beş adımı uygulayın rahatlatacağını görürsünüz.

A (Accept) - kabul et, anksiyeten var sadece, gerçekten de araba çarpacak değil sana, bu senin kaygın
                W (Watch) - gözlemle, şu an ki kaygı derecene 1-100 arası bir puan ver
                A (Act) - harekete geç. şu an normalde yapman gereken nedir, başkasının senden beklediği birşey var mı. mesela okula gitmen lazım, kalk git o zaman, sıkıla sıkıla da olsa git.
                R (Repeat) - tekrar et, bu adımları tekrar et, kaygı puanını gözden geçir, düştüğünü görmek mutluluk verici
                E (Expect) - en iyisini beklemeye devam et

bu tip basit uygulanabilir, bilişsel tarafınıza hitap eden yöntemler hastalığınızın durumuna göre tümden çözüm de olabilir, ya da destrekleyici olur.

Yorum

Okb yi ilk tanımlayanlar psikiyatri nin kanseri demişler,gerçektende öyle.

Yorum

psikozda gerçekliği değerlendirme yetisi kayboluyor. okb şizofreniye dönüşmez fakat yaşadığın bir başka travmatik olay aşırı üzüntüler farklı psikolojik sorunlar doğurabiliyor. yarın için endişelenmemek gerek. psikolojk sorunlar aşılamayacak sorunlar değil. çaresine bakılır. ilaçlardan fayda sağlayamıyorsan, kendin çözümler üretmeye çalışmalısın. cmacma nın dediği gibi konuyla ilgili kitaplar okumak çok faydalı oluyor.

Yorum

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim ustalar bugün doktoruma gittim verdiği ilaçların hiçbir etkisi olmadığını söyledim MMPI testi yaptırdı yarın sonuç çıkacak hayırlısı artık

Yorum

MMPI testi nedir? yeniliklerden habersizim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: macabre View Post
                          MMPI testi nedir? yeniliklerden habersizim.

Google'a Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri yazarsanız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz

Ustalar benim sonuçlar çıktı tabi doktorda bir kağıt ve bir grafik vardı grafiği gösterdi bir şey anlamadım kağıdı göstermedi.

Özetle şunlar yazıyor

Hipokondri: 56,9
                          Depresyon: 88.6
                          Histeri: 64.2
                          Psikopati: 72.0
                          Maskülanite-Feminite: 46.8
                          Paranoya: 69.6
                          Psikasteni: 85.1
                          Şizofreni: 76.7
                          Hipomani: 47.8
                          Sosyal İçedönüklük: 86.6

Bunlar nasıl değerlendiriliyor acaba değerlerim çok mu yüksek?

Yorum

People with schizophrenia usually score between 70 and 80

İlginç

işte böyle bir şey arıyordum demek ki doktor ondan söylemedi gerçi söylemezse ben kendimde ne olduğunu nasıl bileceğim

Yorum

kendini şizofren ilan etme. öyle bişi yok.

Yorum

İşleniyor...
                              X