Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OKB ve Panik Bozukluk Hakkında Yardım Almak İstiyorum ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• mrsdyvz
    adlı üyemiz OKB ve Panik Bozukluk Hakkında Yardım Almak İstiyorum ? konusunu başlattı

OKB ve Panik Bozukluk Hakkında Yardım Almak İstiyorum ?

Merhabalar

21 yaşındayım ve foruma yeni üye oldum. Bulunduğum durum hakkında yardım almak istiyorum.

Her şey yaklaşık 2 sene önce Panik Bozuklukla başladı. Epey bir ölüm korkum vardı tedavime Secita ile başladım. Fakat o yıllarda ilacın Prospektüsünden okuduğum intihar düşüncelerini ilk haftalarda arttırabilir maddesi bende takıntı olarak kaldı ve OKB bende de başladı. 4 ay önce bırakmıştım ilacı doktor tavsiyesi ile fakat hocamın vefatı ile tekrar sıkıntılarım başladı.

Yaklaşık 3 ay önce ilaca tekrar başladım 15 mg. Secita ve 1 mg. Rixper kullanıyorum ama aklımda sürekli intihar düşüncesi var fakat bu intihar etmek istiyorum değil , ya yaparsam , ya yüksekten atlarsan , ya kendi mi trenin veya arabaların önüne atarsam. Ben yapmak istemiyorum fakat o olguyu kafamdan atamıyorum. Sürekli ya yaparsam , ya olursa diye kendimle konuşuyorum. Sizce bunu nasıl çözebilirim ? Sadece bu olmuyor çeşitli kötü düşünceler geliyor aklıma bugüne kadar hiç kötü bir şey yapmadım. Bazen çıldırmaktan korkuyorum. Bazen çok depresif bir ruh haline bürünüyorum hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor veya hayatta her şey aynıymış ben hiç zevk almayacakmışım gibi düşünceler yiyor beni. Sürekli kötü çağrışımlar ve bağdaştırmalar yapıyorum , ilaçların işe yaramadığını falan düşündüğüm oluyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Bu takıntılarımı çözmek hayattan zevk almak istiyorum. Umudumun tükenmesinden korkuyorum bazen. Kendime yeterince de dikkat ediyorum. OKB için yaygın korku üzerine gitme terapilerini uygulamaya çalışıyorum , spor yapmaya çalışıyorum , her gün süt , bitter çikolata , muz yiyorum , namazımı kılıyorum ama sanki lanetlenmiş gibi üzerimden hiç kalkmıyor. Kafamı meşgul edemiyorum iş çalışırken bir şeyler yaparken bile sürekli kafamda. Gerçi son zamanlarda biraz daha kaygılarımı azalttım ama düşünceler pekte azalmadı.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. İlaç tedavisi 3 aydır alıyorum sanırım Ekim'de de psikoterapiye başlayacağım. Tavsiyeleriniz neler olur. Şimdiden teşekkür ederim.

• okabe1
    replied
    İntihar takıntısı bende de vardı geçen kış falan sürekli intihar edeceğimi düşünüyordum, bundan kaçışım yok sınırsız cehennemde yanacağımı, hatta öbür dünya da nasıl hesap vereceğimi falan düşünürdüm ama şunu bil bu sadece takıntı. Sen intihar falan edemezsin. İntihar etme isteği bende de yoktu sadece edeceğimi düşünürdüm sürekli. Geçecek bu da. Ama takıntılar hiç bitmiyor hastalık bitesiye kadar, benimde şuan bir takıntım var tecavüz takıntısı aylardır gitmiyor. Allah yardımcımız olsun.

Leave a comment:

• maria
    replied
    geçer hep böyle kalmayacağın kesin..... illerine yoğunlaşmana engel olması kötü bende de takıntılı düşünceler oluyor ilacı artırıyorum düşünceleri yok ediyor ilaç düşünceler geçince tekrar normal doza dönüyorum. terapiye başlaman da sorunun kökenine inmek açısından sana iyi gelcektir. merak etme geçici....

bu arada romanlar oku filmler seyret beyni başka konulara yönlendirmene yardımı dokunur. düşünce transeferi yap takıntılar olduğunda. beynini yönetmeyi öğrenirsen daha kolay çözülür. ben şöyle yapıyorum: gelen düşünceyi canlı bir varlıkmış gibi izliyorum onunla konuşuyorum ve gelip gitmesine izin veriyorum düşünceleri serbset bırakıyorum birden yok oluyor böylece.

Leave a comment:

• mrsdyvz
    replied
    Teşekkür ederim de hiç mi bir şey yok ya geçmeyecek hep böyle mi kalacak çok yoruyor artık beni

Leave a comment:

• maria
    replied
    ilaç dozlarının yeniden ayarlanması gerekir . senin yapabileceğin fazla bişi yok beyin kimyasını kontrol etmek mümkün değil. antipsikotik dozunu artırmak gerek . zaten yapman gereknleri spor vs... yapıyorsun. kendini suçlama rahatsızlık böyle.obsesyon...

Leave a comment:

İşleniyor...
X