Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dini Obsesyonlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dini Obsesyonlar

Dert dolabımdam sadece bir parça...
    Sebebi vesvese. Namaza başladım başlayalı ( yaklaşık 2 sene ) bu dini vesvelerle boğuşuyorum. Hani üstüme benzin döküp aklından geçenleri dilinle söyle deseler Vallahi söylemem. Durduramıyorum, susturamıyorum, düşüncelerimi kontrol edemiyorum. Bilerek isteyerek yapmıyorum. Vesvese olduğununda farkındayım ama canımı yakıyor. Ya vesvese değilse, ya bu işin suçlusu bensem diyorum. Ya o düşünceler gerçekten bana aitse diye düşünüyorum. Dini vesvese konusunda çok kişiye tavsiye verdim örnekler sundum ama artık düşüncelerim o kadar karmaşıklaştı ki, akıl sıhhatimi tamamen yitirmem pamuk ipliğine bağlı. Bir gün bile kurtulamadım bu düşüncelerden, ALLAH'ım al canımı bunları işitmek istemiyorum gerekirse edebi cehenneminde yak ama bu düşünceleri ne olur durdur. Böyle bir durumdayım işte. Artık maneviyat olarak o kadar aciz ve güçsüz bir duruma düştüm ki, bazen hangi günde olduğumuzu bile bilmiyorum. Artık intihar fikri, ölüm fikri, 200-300 tl ye satılan bir tüfek alıp içine de bir şevrotin fişek koyup kafama sıkma fikri korkutmuyor beni. Ne para, ne aşk, ne mal mülk. Tek dileğim, uyuyacağım bu uykumun son uykum olması. O kadar yoruldum ki, kaldıramıyorum artık olmuyor... Kalben ölmüşüm, bedenen yaşasam ne yaşamasam ne?
    Last edited by dnm2451; 19-03-2016, 06:34 AM.

tüfek kolayca alınamaz silahlar ruhsatsız alınmıyor sağlık raporu isteniyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nicky View Post
      tüfek kolayca alınamaz silahlar ruhsatsız alınmıyor sağlık raporu isteniyor

Parayı hazır etttikten sonra en kötü bir hafta içinde elimde. Zaten raporu verecek doktor aile hekimi tanıdık, psikolojik problemlerimden de haberi yok. İki üç sene önce bir arkadaşım 2 günde halletmişti işlemleri...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dnm2451 View Post

Parayı hazır etttikten sonra en kötü bir hafta içinde elimde. Zaten raporu verecek doktor aile hekimi tanıdık, psikolojik problemlerimden de haberi yok. İki üç sene önce bir arkadaşım 2 günde halletmişti işlemleri...

boşver kendine düşman olma kendini sev

Yorum

boşver kendine düşman olma kendini sev

Şu hayatta zaten en çok kendime düşmanım ve kendimden nefret ediyorum. Kaşımdan gözümden yalnızlıktan filan değil, düşüncelerimden ve geçmiş hatalarımdan. Gerçi yine şahsımdan başka zararın olmadı da kimseye, bilmiyorum işte...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dnm2451 View Post

Şu hayatta zaten en çok kendime düşmanım ve kendimden nefret ediyorum. Kaşımdan gözümden yalnızlıktan filan değil, düşüncelerimden ve geçmiş hatalarımdan. Gerçi yine şahsımdan başka zararın olmadı da kimseye, bilmiyorum işte...

nefret edecek kadar ne hata yaptın ?
            ben birinin ölümüne,düşüşüne ,hastalanmasına,işsiz kalmasına,hayallerinin gelecekle ilgili umutlarının yok olmasına sebep olanları biliyorum onlar kendilerine hiç düşman değiller neden nefret ediyorsun kendinden?

Yorum

nefret edecek kadar ne hata yaptın ?
              ben birinin ölümüne,düşüşüne ,hastalanmasına,işsiz kalmasına,hayallerinin gelecekle ilgili umutlarının yok olmasına sebep olanları biliyorum onlar kendilerine hiç düşman değiller neden nefret ediyorsun kendinden?

Boşver...

Kısaca hiçbir halta yarayamadım şu anda. Düşünmemem gereken şeyleri düşündüm. Ve daha nice dertleri de üstüne ekleyince. Artık son aylarımı yaşıyorum, bu dünyadan gideceğim inşAllah, önceden korkardım ölümden ama ruhen ölünce kalben ölünce hayallerin umutların ölünce, bedenin ölümü korkutmuyor...

Yorum

dnm2451 Ölüm fikri bazılarımızdan çok şiddetli geçebiliyor. Seni anlıyorum. Tam olarak anlatmadığın için net konuşamam ama, bazı konularda bende hissediyorum dediğin gibi vesvese bu. Ve sakındığın için daha çok zihninde geziniyor... Inception filminde bir replik
                "-Sana filleri düşünme dersem ne düşünürsün?
                -Filleri."

Olayda bu. Seni rahatsız eden ve zihninde dolanan sözler fikirler sana ait değil. İçin rahat olsun. Eğer sana ait olsaydı bundan rahatsızlık duymazdın. Geçmişte her ne yaptıysan geçti bitti. Zararı da kendimeydi diyorsun, kimsenin hakkına da girmemişsin, pişmanlık yaşamana gerek yok. Önüne bak, ve kendini de gevşek bırak biraz. Güneş sadece bazılarına doğmuyor, senin içinde doğuyor, yaşamaya bak. Vaktin gelince zaten öleceksin, bırak şimdilik zaman akmaya devam etsin.

Yorum

dini takıntılar insanın peşini bırakmaz kolay kolay. ibadet ederken peşimi bırakmıyorlar. benim inadım da onları yok etmek oldu. namaz kılmayı bıraktım bir süre yeniden başlayacağım. düşüncelr içten değil dıştan gelir. etrafımız düşüncelerle dolu . biz bazılarını çekiyoruz böylelikle geliyorlar beynimize. . rüyalar gibi düşün. berbat bir rüya gördün suçlu musun ? hayır rüya bu. bilinçaltımda olmasa görmezdim dersi sen şimdi. öyle değil işte.....

bir işe yaramadığını düşünmen de yanlış. her enerji bulunduğu yerde işe yarmaktadır. hiç bir iş yapmadan öyle saatlerce oturuyor olsan da o an yapman gereken bu olduğu için.

sorun aşağılık şeyler yapmış olman. bunlar için vicdan azabı ve farkındalık, hatanı kabul etmen büyük bir meziyettir. ben bugün iğrenç bişi yaptım yanımdaki insan işin ciddiyetini anlar sandım sonra yemin ettim kimseyi kötülükte yapsa üzmemek için.

bence temeldeki sorun değersizlik ve hiçlik duygusu bunun derininde de sevgiye aşşırı muhtaç hale getirlmiş olmamızdır. büüyüdüğümüz ortam biraz ruhumuzu anlayan insanlar bize sevgi verebilen insnalarla dolu olsaydı böyle olacağımızı hiç zannetmiyorum.

boşver herşeyi
                  tavuk ve ördeklerimiz olsun bizim.

aynı gün birer ördek alalım seninle. onlar çok tatlılar insnaın peşinden geliyorlar sahiplerini çok seviyorlar.

velhasıl kendimden nefret ediyorum aynaya bakamıyorum. gidemiyorum da senin gibi tüfek alacak para da yok. ördek daha kazançlı zaten.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: andblue View Post
                    dini takıntılar insanın peşini bırakmaz kolay kolay. ibadet ederken peşimi bırakmıyorlar. benim inadım da onları yok etmek oldu. namaz kılmayı bıraktım bir süre yeniden başlayacağım. düşüncelr içten değil dıştan gelir. etrafımız düşüncelerle dolu . biz bazılarını çekiyoruz böylelikle geliyorlar beynimize. . rüyalar gibi düşün. berbat bir rüya gördün suçlu musun ? hayır rüya bu. bilinçaltımda olmasa görmezdim dersi sen şimdi. öyle değil işte.....

bir işe yaramadığını düşünmen de yanlış. her enerji bulunduğu yerde işe yarmaktadır. hiç bir iş yapmadan öyle saatlerce oturuyor olsan da o an yapman gereken bu olduğu için.

sorun aşağılık şeyler yapmış olman. bunlar için vicdan azabı ve farkındalık, hatanı kabul etmen büyük bir meziyettir. ben bugün iğrenç bişi yaptım yanımdaki insan işin ciddiyetini anlar sandım sonra yemin ettim kimseyi kötülükte yapsa üzmemek için.

bence temeldeki sorun değersizlik ve hiçlik duygusu bunun derininde de sevgiye aşşırı muhtaç hale getirlmiş olmamızdır. büüyüdüğümüz ortam biraz ruhumuzu anlayan insanlar bize sevgi verebilen insnalarla dolu olsaydı böyle olacağımızı hiç zannetmiyorum.

boşver herşeyi
                    tavuk ve ördeklerimiz olsun bizim.

aynı gün birer ördek alalım seninle. onlar çok tatlılar insnaın peşinden geliyorlar sahiplerini çok seviyorlar.

velhasıl kendimden nefret ediyorum aynaya bakamıyorum. gidemiyorum da senin gibi tüfek alacak para da yok. ördek daha kazançlı zaten.

Tüfek için şu an benim de yeterli param yokta insan kafaya ölmeyi koyarsa bulur bir yolunu. Daha ucun bir planım daha var. Gerçi belki o 2-3 ay geçene kadar ecelim gelir. Ölmeden önce bir iki gün önce haber veririm bi tanışmak isterim

Yorum

nasıl b ir plan. mesela ben çok tuzlu yersem ecelime yakınlaşırım. tansiyon ilaçlarımı da bırakırsam tamamdır.

sen hatayda mısın? en merak ettiğim yerlerden biri haber verirsen ziyaretine gelirim. fakat benim teklifim çok daha cazip bir çiftlik kuralım seninle benimle tanışırsan bana aşık olursun bütün planların suya düşer

Yorum

.................................................. .....

Yorum

dnm2451

http://www.sorularlarisale.com/kulli...ese_bahsi.html

Yorum

Orjinal yazı sahibi: andblue View Post
                            nasıl b ir plan. mesela ben çok tuzlu yersem ecelime yakınlaşırım. tansiyon ilaçlarımı da bırakırsam tamamdır.

sen hatayda mısın? en merak ettiğim yerlerden biri haber verirsen ziyaretine gelirim. fakat benim teklifim çok daha cazip bir çiftlik kuralım seninle benimle tanışırsan bana aşık olursun bütün planların suya düşer

Hatay değil, Niğde.

Bu arada daha önceki konularından hatırladığıma göre evlilik geçmiş başından. Ben 24 yaşındayım, büyüksündür benden

Yorum

Teşekkür ediyorum. İnan bana sayfalarca okudum o tür konulardan ama biliyorsun insan fikirlerini parçalamak atomu parçalamaktan güç...

Yorum

İşleniyor...
                              X