Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dini Obsesyonlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: raindrop View Post
    andblue

dnm2451 verdiği cevaptan daha iyi bir cevap aklıma gelmiyor. Daha doğrusu söyle söyleyeyim bu hastalık bende akıl bırakmadı. Hafıza sıfır. Geçen yeri geldi birine bitirdiğim okulun adını söylemem gerekti aklıma gelmedi. O kadar hafıza kötüye gidiyor. Benim risale-i nur ile ilişkim kısaca şöyle hani açıkır veya susarsın ya yersin içersin tekrar ihtiyaç olduğunda daha önce yediklerin ve içtiklerin seni sadece bulunduğun ana kadar idare etmiştir sonra tekarar yemek ve içmek istersin. Benimkisi aynı misal.

İkinci olarak ben de yüzde yüz anlamıyorum ben eğer yüzde bir anlıyorsam bu benim için büyük mutluluktur.

Son olarak burada sesli olarak var. Ama eserlerin hepsi değil. İstersen uygun vakitlerde dinleyebilirsin.

http://www.risaleajans.com/risale-dinle

Ben markete kola almaya gittim bi keresinde. 3-4 ay öncesinin olayı. Kasada parayı verdim, kolayı almadan marketten çıkıyordum arkamdan sesslendiler unuttunuz diye. Düşün bendeki hafızayı Ama 10 sene önce canımı sıkacak bir olay yaşamışsam, ufacıkta olsa unutmam...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dnm2451 View Post

Ben markete kola almaya gittim bi keresinde. 3-4 ay öncesinin olayı. Kasada parayı verdim, kolayı almadan marketten çıkıyordum arkamdan sesslendiler unuttunuz diye. Düşün bendeki hafızayı Ama 10 sene önce canımı sıkacak bir olay yaşamışsam, ufacıkta olsa unutmam...
      Evet bende ona benzer şeyler yaşıyorum. Şöyle bir durum var hani annesi 5-6 yaşlarındaki çocuğu bakkala gönderir, atıyorum , git bir ekmek ve süt al der. Çocuk bakkala kadar unutmamak için tekrar eder ekmek süt, ekmek süt... sonra bakkala varır. Ve bakkal amca bana... Şeyyy... bana... Evet ne istyeceğini unutmuştur. Tekrar gersin geriye eve döner annesine sormak için. Bana da bazen öyle oluyor. Hastanede doktor seçerken ve fatura yatırırken. Karşılaştığım durumlardan.

Yorum

İnsanların bedenleri ve ruhları varsa, bedenlerini hayvani olarak ele alabiliriz. Tabii ki bir hayvanın kötü yetiştirilmesi gibi insanın da kötü yetiştirilmesi hayvancası -açısından- istenilmeyen kavramlar akılda toplaşabilir.

Vesvese için doğrudan kendinizi suçmayın. Ama dolaylı yoldan kendini suçlayabilirsiniz. Daha doğrusu ben böylesini yapıyorum ve düşünüyorum. Birkaç saatin ardından vesvesesi bol, kendine cinsel konularda, erkeklere, bana yaklaşacak kadar hâkim olmaktan âciz birinin sebze kamyonet/kamyonu ile saatlerce sürecek bir yolculuğa çıkarak kâr edeceğim. Bu adamın ne ettiği ile ilgilenmiyorum fakat... işte o çocuğunun üniversitede hangi bölümde bile okuduğunun olduğunun farkında olması var ya, çok yanlış. Bu adama karşı bu düşüncem, adamı dolaylı yoldan suçlamaya bir örnektir.

Orjinal yazı sahibi: nicky View Post
        tanrı kötülüğü durdurmak istiyor da gücü mü yetmiyor, o zaman her şeye gücü yeten değildir.
        gücü yetiyor da durdurmak mı istemiyor, o zaman kötü niyetli demektir.
        hem gücü yetiyor hem de durdurmak mı istiyor, o zaman neden kötülük var?
        hem gücü yetmiyor hem de durdurmak istemiyor mu, o zaman ona neden tanrı diyelim?
        epicurus (m.ö. 4.yy)

Güzel sözmüş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Recep Yılmaz View Post
          İnsanların bedenleri ve ruhları varsa, bedenlerini hayvani olarak ele alabiliriz. Tabii ki bir hayvanın kötü yetiştirilmesi gibi insanın da kötü yetiştirilmesi hayvancası -açısından- istenilmeyen kavramlar akılda toplaşabilir.

Vesvese için doğrudan kendinizi suçmayın. Ama dolaylı yoldan kendini suçlayabilirsiniz. Daha doğrusu ben böylesini yapıyorum ve düşünüyorum. Birkaç saatin ardından vesvesesi bol, kendine cinsel konularda, erkeklere, bana yaklaşacak kadar hâkim olmaktan âciz birinin sebze kamyonet/kamyonu ile saatlerce sürecek bir yolculuğa çıkarak kâr edeceğim. Bu adamın ne ettiği ile ilgilenmiyorum fakat... işte o çocuğunun üniversitede hangi bölümde bile okuduğunun olduğunun farkında olması var ya, çok yanlış. Bu adama karşı bu düşüncem, adamı dolaylı yoldan suçlamaya bir örnektir.

Güzel sözmüş.

Ne yazdığının anlaşılması için FBI'dan yardım istedim, çözüp bana dönüş yaparlar inşAllah

Yorum

Bende aynı dertten muzdaribim. Madem ibadetle eşlik eden vesvese. Üzerine gitmekte fayda var diyorum ve üzerine gidiyorum. Bence geçici bir durum. Ben üzerime hiç alınmıyorum. Tevafuk bende 2 senedir namaz kıliyorum. Vesvese manyağı oldum. İnşallah bir iki senelik ömrü var bu takıntıların diyorum,başkada bir şey demiyorum.

Ben uzun süre denemedim ama vesvese nin bitkisel ilacı şu : 5 gram karanfil tozu bir bardak süt ile içilir. .

Ayrıca süt de başlı başına vesvese düşmanı. Tabi ben günlük sütü tercih ederim.
            Last edited by birzamanlarben; 24-03-2016, 12:58 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dnm2451 View Post
              Ne yazdığının anlaşılması için FBI'dan yardım istedim, çözüp bana dönüş yaparlar inşAllah
              Ben de bir okudum da Türkçe'yi harbiden katletmişim.

Yorum

izzet güllü yü keşfettim. Bakış açım değişti. Aslında biz hasta değilmişiz.algıda problemimiz varmış. Sorun olayları hatalı algilamamizdaymis.

Yorum

İşleniyor...
                X