Herkese merhabalar, siteye yeni üye oldum sık sık yazıları okudum. Hatta çoğu zaman okuyup kendimde gördüğüm çok şey olduğu için kapattım. Kendimi tanıtmam gerekirse direk bir doktor tarafından OKB tanısı konulmadı. Ben kendimi zaten böyle tanıtmak istemem sadece fazla takıntılı biriyim, çok sık duygu değişimleri yaşayan ve sürekli psikolojik olarak yara alan biriyim. Şimdi gelelim tartışma konuma; sahip olduğum takıntı yüzünden sürekli düşünmek zorunda kalıyorum ve sürekli araştırmak zorunda kalıyorum ve bugün aklıma birden sosyal hayatımda konuştuğum bir doktor geldi ve o doktora bu konuları sordum ve verdiği net cevap bu tarz hastalıkların kesin tedavisinin olmadığı yönündeydi. Bugün konuşmalarımızı düşünürken şöyle bir örnek geldi aklıma: bir kişiyi düşünün ve o kişiyi aşkla seviyorsunuz normal bir kişi bu süreç normal geçer ancak takıntılı biri için o dönem ateşli geçer ve genellikler karşıdaki kişi bu ateşi sever, kendini değerli hisseder ancak bu başta sonradan bundan şikayetçi olmaya başlar. Size karşı hisleri yoğunlaşır ancak sorulardan sıkılmıştır. Bu durumda bunun düzelmesini ister. Takıntı sahibi olan insan ise takıntılarını düzeltmeye çalışırken o kişiyide siliverir. Arkadaşlarımla da konuşutuğumda bu olay genelde benim çevremde bu şekilde gelişti. O kişiyi silmesinin nedeni sevmemesinden kaynaklanmaz. Karşıdaki kişi ondan takıntılarını düzeltmesini istemiştir ve takıntı sahibi olan kişi bu yapmak istemiştir ancak sevdiği kişiye o takıntılara bağlamıştır bile ve takıntılar kesilip atılınca o kişi de kalmaz. Yani kanserli bir hücre gibi. Düşünün bi mesela bir hasta var ve böbrek kanseri var. Bu kişiye yapılacak ameliyatta tümör alınır ancak böbreğinde ciddi bir kısmı gitmiş olur işlevini yapamaz hale gelir. Ben takıntılı düşünceleri kanser hücrelerine benzetiyorum. Hayatımızda ki her anıyı onlara yüklüyoruz ve bizden silinmesini istediklerinde geriye bir şey kalmıyor. Peki akıl oyunları filminde ki gibi takıntılarımızla yaşamayı nasıl öğrenebiliriz. İçimizde ki ateş hem yanarken hem onu nasıl kontrol altına alabiliriz? Evet arkadaşlar tartışmak istediğimse buydu umarım yazarken veya verdiğim örneklerde yanlış yapmamışımdır sürç-i lisan olmuş ise affola
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bazı detayları tartışmak için bu konuyu açıyorum
Collapse
X
-
ben ilaçda kullanıyorum arada ,çünkü dayanılmaz stres oluyor.onun dışında youtube 'da ki terapi videolarını izliyorum her gün...insanlarla uğraşmaktan bıktım.yeri geldiğinde kavga edememek,lafını verememek beni bitiriyor.lafını ,karşılığını veremediğim her hakaret ve aşağılanma , hafızama çivi gibi çakılıyor. sürekli flashbackler yaşıyorum.20 sene önce yaşadıklarım , sıfatlar ,mimikler sırıtışlar gözümün önüne geliyor,seslerini duyuyorum. takıntıyı iliklerime kadar yaşıyorum.
Yorum