Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OKB yi ne kadar tanıyorum?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• OKB yi ne kadar tanıyorum?

Ben 1 yıldır okb ilaçlı tedavisi gören biriyim.Bizim terapilerimizde doktorum bana hastalık hakkında aslında çok fazla açıklayıcı olmadığı hissine kapılıyorum (belki buda bir takıntı).Acaba bize bu hastalığın boyutlarını anlatacak kapsamlı bir kitap felan neden önermezler bilmiyorum.

Bunu yapmıyorlar sonra insanlar internetten felan yalan yanlış bilgiler ediniyor.kafa karışıklığı oluyor.

Ben terapilerde hastalık üzerinde yoğunlaşalım diyorum,ben buraya bu hastalığı konuşmak için geliyorum diyorum,hep içimde bu hastalığı daha iyi tanıma hissi var. Doktor ise hayatta başka şeylerde var sadece hastalığa odaklanma felan diyor.

Sizde terapilerde böyle şeyler yaşıyor musunuz.

Ayrıca belirteyim doktoruma çok güveniyorum ve çok memnunum.
    OKB tedavi edilebilen bir hastalıktır.

ben kesinlikle okb ile ilgili üç dört kitap okunmasını tavsiye ederim. kaldı ki bizim zamanla keşfettiğimiz duygularımızı başka insanlar çoktan çözmüş bile.

ben panikle ilgili bir kitap aldım okudum ve çok memnunum. içinde takıntılarla ilgili bir sürü şey var. sonuçta panikde bir takıntının eseridir.

takınıtlı düşünce de :

1-içsel konuşma

2-öfkeyle, normal düşünce ayrımı (hangileri düşüncelerimiz, hangileri öfkemiz olduğu)

3-aşırı uyarılma (kaç veya savaş anındaki adrenalin durumu)

4-gelecek beklentilerinin verdiği telaş

5-duygularını yaşayamadıkları

6-hayattan hep şikayet ettikleri

7-hayatı hep ciddiye alan ve boş vakitlerini ya hiç değerlendirmeyen ya da değerlendirdiğinde de eğlenceli işler yapmayan birisi olduğu

8-çok yavaş konuştukları

9-bir zamanlar toplum içinde yaptıkları hareketleri, zamanla hiç yapamadıkları ve toplum içine çıkamadıkları ( bir market alış verişi bile yapamayacak duruma geldikleri)

10-topluluk önünde iş ve konuşma yapamadıkları

11-ayrıntılarla uğraşmaktan, işin genelini göremedikleri

12-ayrıntılarla uğraşmaktan, zamanında işi bitiremedikleri ve bu yüzden panikledikleri

13-mükemmeliyetçi bir yapıya sahip oldukları

14- ya böyle olursa..., böyle yapmalıyım, etmeliyim gibi "ya, meli, malı" cümle kurdukları: bu yüzden de mutlaka bir işi yapmak zorunda kendilerini hissettikleri, bununda onları gerdiği

15-%99 başarıyla yaptığı işin başarısını değil de, niye %100 yapadım diye hayıflandıkları

16-başka insanların olurunu göre iş yaptıklarından kimseye hayır diyemedikleri, kendi düşüncelerinden çok başkaların düşüncesine göre hareket ettikleri

17-ya hep ya hiç mantığı ile hareket ettiklerinden felaket tellallığı yaptıkları

gibi tanımlamalar yapıp çözüm önerileri sunmaktadır..

15-

Yorum

"Obsesif-Kompulsif Bozukluk ve Bağlantılı Sorunlar Klinik El Kitabı" diye bir kitap okuyorum mesala bu kitap benim istediğimden fazlasını veriyor bilgi olarak.OKB yi çok derinlemesine anlatıyor. bence de bu tür kitaplar faydalı olur.
      OKB tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Yorum

İşleniyor...
      X