Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlacı Kestim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İlacı Kestim

Nerdeyse 3 senelik okb hastasıyım. 6 aydır tedavi görüyordum. prozac kullanıyordum. 1 hafta önce aile baskısıyla ilacı bıraktım. Artık kullanmamı istemiyorlardı. Çok büyük tartışmalar yaşandı aramızda. Çünkü ilaç sersemleştirdiği için işe giremiyor çalışamıyordum. Hayattan da iyice koptuğumu söylüyorlardı. Gözlerimin anlamsız baktığını söylüyorlardı. Bıraktım. Kötü mü yaptım bilemiyorum. İlaca başlarsam yine eskiye döneceğim. Yine kavgalar tartışmalar.. Annem hiçbirşeyi umursamadığımı düşünüp benden nefret etme noktasına bile geldi. İlacı bıraktım, aramız düzeldi :S
    Şuan okb ile ilgili sorunum kalmadı ama ya ilerde tekrarlarsa :? Bundan korkuyorum. Saatli bomba gibi bir hastalıkla ilaçsız mücadele edecek olmak beni çok korkutuyor.

İlacı kesip kesmeyeceğinize doktorun karar vermesi lazım.

Hastalarla aileleri arasında bazen böyle sorunlar olabiliyor.

Bence bir psikiyatr ile konuşun mutlaka. Hatta o kişi eğer ilaç almaya devam etmeniz gerekiyorsa ailenizle de konuşsun.

Şimdilik geçici bir rahatlama yaşamak için bir tedaviyi yarıda bırakmaya değer mi? (ki ben de birçok defa yarıda bıraktım fakat hastalığım geçmedi tabi)

Yorum

İlacın dozunu azaltarak bırakmaya çalış aniden kesersen ilerde hastalık tekrar edebilir.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

Yanlış yapmışsın .Doktora danışmadan ne ilaca başlanır ne de ilaç kesilir. ben bunu 3 yıllık bir OKB li olarak tecrübelerle söylüyorum.Benim de Annem çok söyledi ilacı kes bırak diye ama ben doktora sormadan sadece dozunu azaltabildim.onu da sonradan söyledim zaten.
        Eğer ilaç çok yan etki yaptıysa yada çok uyuşukluk yaptıysa söyle dozunu azaltsın veya başka ilaç deneyin.Devam eden bir tedaviye yazık etmişsin bence
        OKB tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Yorum

Evet doktora aileni de götürmeli ve ne yapıp ne edip bunun bir hastalık olduğunu ve ilacın sana iyi geleceğini onlara belletmelisin.. İlacı durumun sapasağlam olmadan bırakma ...

Yorum

Re: İlacı Kestim

Orjinal yazı sahibi: Duygus
            Nerdeyse 3 senelik okb hastasıyım. 6 aydır tedavi görüyordum. prozac kullanıyordum. 1 hafta önce aile baskısıyla ilacı bıraktım. Artık kullanmamı istemiyorlardı. Çok büyük tartışmalar yaşandı aramızda. Çünkü ilaç sersemleştirdiği için işe giremiyor çalışamıyordum. Hayattan da iyice koptuğumu söylüyorlardı. Gözlerimin anlamsız baktığını söylüyorlardı. Bıraktım. Kötü mü yaptım bilemiyorum. İlaca başlarsam yine eskiye döneceğim. Yine kavgalar tartışmalar.. Annem hiçbirşeyi umursamadığımı düşünüp benden nefret etme noktasına bile geldi. İlacı bıraktım, aramız düzeldi :S
            Şuan okb ile ilgili sorunum kalmadı ama ya ilerde tekrarlarsa :? Bundan korkuyorum. Saatli bomba gibi bir hastalıkla ilaçsız mücadele edecek olmak beni çok korkutuyor.
            arkadaşlara katılıyorum ....bende sizin gibi hata yapmış ve tekrarları oynamıştım ...

ailenizden gizlicede ilaç alabilirsiniz ..veya dr ailenizle gidin ve onlarda dr söylediklerini duysunlar...
            bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

İşleniyor...
            X