arkadaşlar benim bir sorum olacak.bazı doktorlar ve psikologların sık sık''okb li kişilere düşünceyi kendilerinin çağırmasını akıllarına gelmediği zaman düşünceyi davet etmeleri isteniyor.yanlış anlamadıysam örneğin benim aklıma allaha küfür geliyorsa daha sonra normal bir işle meşgulken aklımda olmayan bu düşünceyi ben çağırıp yani allaha benmi küfür edecem.peki bu yöntemin ne yararı vardır ve bu yöntemin amacı nedir?bilgisi olan arkadaşların yada uzmanların cevabını önemle bekliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
düşünceyi davet etmek
Collapse
X
-
ferhan daha önce buna benzer bir soruna cevap vermiştim.Buna kişinin kaygı duyduğu düşünceleri kendi ile başbaşa bırakıp zamanla o obsesyonlara karşı sistemli bir şekilde hissiz,alakasız ve ilgisiz bir hal alması denir.Bir maruz bırakma yöntemidir.Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ozturan21 View PostFerhan örnek verirken Allah Küfür etmeyi örnek vermen hic hoş degil birde hemşeriyiz
SevgilerDüşlemek bilmekten daha önemlidir.
Yorum
-
gerçekten arkadaşlar beni çok bilgilendirdiniz.ayrıca ben allah c.c örneğini farkında olmadan vermişim.yani kasıtlı bişey yok.yoksa yüce yaratıcıya inancım sonsuzdur.ayrıca bu düşünceyi davet etme olayını ben farkında olmadan yapıyormuşumda haberim yokmuş.gerçekten çok haklısınız mesela hiç aklımda yokken ''zaman kavramının ne olduğu''gibi geçmişte üzerinde çok düşündüğüm düşünceyi aklıma getiriyorum ama bir türlü aklıma gelmiyor yada gelip hemen çabucak gidiyor.demekki ben düşünceyi çağırdığımda düşünce beynimde işleniyor ve gereksiz olduğu beynin süzgeçinde işleniyor ve süzgeçten geçmiyor.örneğin siz birisine ısrarla '' siyah bir kedi düşünmeyin''derseniz kişi her helde siyah kediyi düşünecektir.birde benim kanaatimce düşünceyi davet etme okb de çok etkili bir yöntem belkide çabuk bir şekilde iğleşmeminde etkisi büyük diye düşünüyorum.bu yazıyı yazarken bile düşünceyi davet ediyorum fakat gelmiyor.benim takıntılı düşüncem metafizik.yani içerik olarak kötü,abes,utanç verici bir takıntı türü değil.acaba o yüzdenmi düşünceyi davet etmekten hiç zorlanmıyorum ve bu işlemi başarıyla yapıyorum?gerçektende bendede dini yada cinsel takıntı olsaydı bu düşünceleri çağırmaktan çok korkabilirdim.yorumlarınızı bekliyorum.BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI DAHADA GÜÇLENDİRİR
Yorum
-
cinsel ve dini obsesyonlarda düşünceyi davet etme bence faydalı olamaz daha da durumu kötüleştirir.insan zaten istemediği bu iğrençliklerden kaçmak istyor bence tek sorn bu düşünceyi sahiplenmemiz. onun bize ait olmadığına kalben inandığımızda olay bitecektir inşallah. ama bu da çok zor ben düşünmedim düşünmek istemedim şeklinde vicdan azabı çekeriz işte burada yine düşünceyi sahipleniyoruz hatamız bu ONLAR BİZE AİT DEĞİL.....aklımıza gelen düşüncelerin musibete benzediğini söyler alim...ehemmiyet verdikçe şişer ehemmiyet vermezseniz söner ona büyük nazarıyla bakarsanız büyür küçük bakarsanz küçülür der .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aysunca View Postcinsel ve dini obsesyonlarda düşünceyi davet etme bence faydalı olamaz daha da durumu kötüleştirir.insan zaten istemediği bu iğrençliklerden kaçmak istyor bence tek sorn bu düşünceyi sahiplenmemiz. onun bize ait olmadığına kalben inandığımızda olay bitecektir inşallah. ama bu da çok zor ben düşünmedim düşünmek istemedim şeklinde vicdan azabı çekeriz işte burada yine düşünceyi sahipleniyoruz hatamız bu ONLAR BİZE AİT DEĞİL.....aklımıza gelen düşüncelerin musibete benzediğini söyler alim...ehemmiyet verdikçe şişer ehemmiyet vermezseniz söner ona büyük nazarıyla bakarsanız büyür küçük bakarsanz küçülür der .
Yorum
Yorum