Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cinsel bölgelere takıntı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    bencede bu konuda profesyonel yardım alman çok iyi gelir, bunu evde oturupda nasıl çözer bir insan bilemiyorum ama mesela bi aynanın karşısına geçip kendine aynı şekilde bakıp bundan rahatsız olduğunu artık bakmayacağını tekrarlamayı bi deneyebilirsin arkadaşım geçmiş olsun tekrar.
    ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

    Yorum


    • #17
      Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
      İmkanın varsa git mutlaka , olmadı başka doktor bakalım sana. Çok geçmiş olsun arkadaşım.
      Sonbahar, çok teşekkür ederim.

      Yorum


      • #18
        Neler hissettiğini az çok hissedebiliyorum. ilk sorum özellikle o bölgelere bakarken neler hissediyorsun ve düşünüyorsun?
        yani ona bakarken yakalanmaktan korkuyor veya utanıyor olabilirsin bu bir çeşit bastırma çünkü ve aklını da kontrol edemiyorsun ne kadar dikkatini başka yere çekmeye çalışsan da bakmadığın anlarda bile karşı tarafa bir daha bak bir daha bak diyen bir iç ses oluşuyor bu bence senin egon en doğal dürtülerin. böyle durumlarla karşıkarşıya geldiğin zaman ona baktığın yeri kendi içinden değerlendir yani konuş içinden üstüne git, baktığın uzuvlar hakkında neler düşündüğünü kendine söyle. güzelse beğenmişsen ne kadar güzeller veya beğenmediysen ne kadar çirkin diyebilirsin tabii içinden

        Yorum


        • #19
          Merhaba akradaşlar! bu takıntı ya da d,ğer tüm takıntılardan kurtulmanın en etkili yolu, ilaç tedavisidir. zira beyin kimyanız gerek genetik gerekse hayat şartları nedeniyle bozuluyor. tıpkı bazı insanların dişlerinin erken çürümesi sararması gibi....

          ilaçlar: anafranil 75 mg......seroxat, faverin...

          seroxatı gün içinde sabah öğleden sonra, anafranili de akşam alın çünkü bu ikinci ilaç uyku yapıyor. uyumak içinde iyi bir yol....

          en az 6 ay, en iyisi 1 yıl kullanın sonra yavaş yavaş azaltın.... Çare ise aradığınız bu.... umarım sorunuza cevap bulmuşsunuzdur..
          Last edited by treks; 24-08-2010, 02:32 PM.

          Yorum


          • #20
            treks merhabalar, doktorun ilaç yazmış ama psikoterapi alman en güzeli. Bulunduğun şehir büyük şehir ise artık, sgk ile anlaşmalı klinikle var, çok uygun fiyata psikoterapi alabilirsin.Araştır bence..
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

            Yorum


            • #21
              Yalnız degilsin aynı sorun bendede var

              Yorum


              • #22
                öncelikle geçmiş olsun ,sanırım senin tedavinde risperdalin etkili olacağını umuyorum

                Yorum


                • #23
                  melek 006 bu yaşadığın duyguları anlıyorum kardeşim. aynı sorunları bende şuan yaşamaktayım ve bir çözüm bulamadım. Allah yardımcımız olsun...

                  Yorum


                  • #24
                    x_files_x anladığım kadarı ile sende bu sorunu yaşıyorsun. inanın ben de çok çektim, halende çekiyorum.

                    Yorum


                    • #25
                      arkadaşlar inanın bu en zor bir takıntıdır. insan çevresini %80 görerek(bakarak) algılar. bu takıntı işte tam burda gözlerde gerçekleşiyor ve çok acımasız bir sarmala giriyorsunuz...

                      Yorum


                      • #26
                        Bu konuyla ilgili herkese tekrardan merhaba.Hamileliğimin son ayları olması dolayısıyla istanbuldan ..... hocaya gitmem imkansız olunca, hamileliğim 8. ayında ...... hocanın tavsiyesi üzerine numune hastanesinden özel bir hoca'ya gittim. hamileliğimin son dönemi olması nedeniyle tedaviye başlamamızın uygun olamayacağını, doğumdan 3 ay sonra başlayabileceğimizi söyleyerek beni uğurladı. Tedaviye başlayacağımız ilacı sordum prozac.Şuan dünyalar tatlısı 2 aylık bir kızım var.Ancak çok çekincelerim var ilaç tedavisine başlama konusunda. Psikoterapiyle halledilemez mi.Çalışan bir bayanım.İlaç beni aptala çevirirse, zaten hamilelik nedeniyle fazlaca kilo aldım, kilo vermeye yeni yeni başlamışken iyice kilo alırsam, bağımlılık yaparsa. bakalım bir ay sonra hocaya tekrar gideceğim. tedavi süreçlerini paylaşacağım sizlerle.
                        Last edited by iyimser; 16-08-2010, 01:31 PM. Reason: özel isim reklama girer

                        Yorum


                        • #27
                          Sevgili Melek
                          İnşallah ilaca başlamışsındır. Ama Prozac konusunda çok emin değilim. Bendede seninkinin aynı rahatsızlık vardı. Bence Anafranil faverin paxil lustral daha doğru ilaçlar. Bence doktoruna bunu bir sor. Bunlardan biriyle başla derim. Birde sabretmek lazım. Ben sanırım ocak 2008 gibi başlamıştım ve 2009 ortasında 100% iyileşme oldu hatta bu takıntı çok çok komik gelmişti. Ama şimdi yani bir yıl sonra çok stresli iş ortamı ve ilacı bırakmış olmamdan dolayı tekrar nüksetti ve işi bırakmak zorunda kaldım. Sana 100% çözüm önerisi olarak ilaç tedavisini söyleyebilirim. Keza ben böyle iyileşmiştim hemde tamamen. Ama sakın bırakma ilacı ve sabret 6 ay 1 yıl hatta bendeki gibi olursa 1,5 yıl sonra iyileşeceksin. Sonrada ilacı bırakma pat diye.
                          Sağlıklar dilerim....

                          Yorum


                          • #28
                            takıntılı
                            Junior Member
                            Yeni Üye
                            Üyelik tarihi
                            Oct 2010
                            Mesajlar
                            2

                            aynı sorun bendede var.ne yapcağımı bilmiyorum.2 seneyi geçti.insanların gözünün içine bakıp konuşamıyorum baktıgımda bende rahatsız hissediyorum karşımdaki insanlarda bakışlarımdan rahatsız oluyorlar.ayrıca bakarken gözüm cinsel bölgelere kayıyor.yani sabit bakamıyorum.bir yere odaklanıp bakamıyorum.etraftaki insanlara dogru kayıyor bakışlarım.direkt olarak bakmasamda yandan izliyomuşum gibi oluyor.nasıl çözüm bulucagım bilmiyorum.çevremdeki herkez tuhaf karşılıyorlar.bendede eşcinsellik takıntısı olmaya başladı.beni öyle zannediyolardır diye düşünüp duruyorum sürekli aklımda böyle bir izlenim veriyomusum gibi geliyo.kurtulamıyosum bu düşüncelerden. bunun pisikolojik bir şey oldugunu arkadaslarım anladılar şimdi.bazılarına da söyledim yaşadıklarımı.ama sürekli olan bir şey insanlarla konusamıyorum rahat rahat oturamıyorum.konusurken baska yerlere bakıyorum.kadın erkek farketmiyor aynı şeyler oluyor.kızlarlada konuşurken gögüs bölgesi dekolteyse bakmak istemesemde gözüm kayıyor.aynı şekilde aile içindede aynı şey oluyor bendede.yani kimin oldugu farketmiyor.hayatım kaydı diyebilirim bu olanlar yüzünden.kız arkadaşım vardı ayrıldım.işimi bırakmak zorunda kaldım.çevremdeki insanlarla aram bozuldu.bir kere doktoro gittim ama tam olarak anlatamadım her şeyi.paxil verdi.ilk günler beynim uyusuk oluyordu.daha sonra oda geçti hiç bir şey hissettirmedi.bir ay kullandım 4-5 kilo aldım.bıraktım ilacı baska doktorada gitmedim nereye kime gidecegimide bilmiyorum.burda okuyunca aynı şeylerin başkalarındada oldugunu ögrenmek beni biraz rahatlattı.arkadaş demiş göz muayenesi yaptır.kesinlikle gözlerimde bi bozukluk oldugunun farkındayım bende.sabit bakamıyorum çünkü.bu tur konularda deneyimli olan bir psikolog tavsiyesi verebilecek varmı arkadaslar.

                            Yorum


                            • #29
                              Bunları takıntılı rumuzlu bir arkadaşımız yazmış ve bir an için bunları ben ne zaman buraya yazdım diye şaşırdım. Derdimi benden daha iyi anlatmış arkadaşımız çünkü.ben ilaç tedavisi istemedigimden dolayı kullanmayı reddettim ve bu hastalıkla bu zamana kadar geldim. Geçen hafta uzman bir psikologa gittim.daha yolun başındayız. Inşallah fayda sağlarız ve faydalı olmak adına doktorumu tavsiye ederim sizlerede. çok yoruldum artık bu rahatsızlıktan. Masamda çalışamaz hale geldim.etrafımdaki insanlara doğru kayan bakışlarım karşımdakileri bırakın beni çok rahatsız etmekle birlikte , buna engel olabilmek için çabalamalarım sonucu çok yoruldum artık..

                              Yorum


                              • #30
                                zor bir hastalık ,ilacınızı bırakmayın.ve terapi alın derim

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X