Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bıktım artık...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bıktım artık...

Merhabalar ben yeni üye oldum benim de psikolojik bir sorunum var umarım doğru bölüme açmışımdır konuyu..Aklıma sürekli şunu yapmazsan şu ölsün şuna şöyle olsun buna böyle olsun diye düşünceler geliyor tabii ki ben düşünmüyorum bunları fakat engel de olmakta çok zorlanıyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim :? Takıntılarımın biri bitiyor biri başlıyor çıldırcam artık :cry:

Öncelikle hoş geldiniz.İlk başta bir doktora gitmenizi önerebilirim.Onun koyduğu tanı doğrultusunda burda paylaşımlarda bilgi alışverişlerinde bulunabilirsiniz.

Yorum

hoş geldin arkadaşımm...takıntılarım diyorsun farkına varmıssın zaten..ee konuyuda doğru bölüme açmısıın herşeyin farkındasın sen..geriye bir tek doktor kalıyor bir anönce gitmeni tavsiye ediyorum..sağlıcakla
      Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

teşekkür ederim

Yorum

daisy_ arkadasım takıntılar oyledır sacma sapan bırı baslar bırı bıter doktora gıtmenı tavsıye ederım
          carp yıldızlara parcalan dunya

Yorum

takıntı

senin hastalığın takıntı yani okb .. doktora git hafifi bir takıntı hastalığı ilerlemeden hallet. sanırım yaşın küçük ... muhakka dr gitmeni tavsiye derim. bide bu düşüncelerden kurtulmak için kendini meşkul et sevdiğin şeylerle oyalan yalnız kalma maya gayret et yenersin basit bişey senin ki

Yorum

az kaldııı mutluluk sana

slm bende takıntı hastasıyım ılac ın en yuksegını kullanıyorum ama duzeldınmı dersen hayır doktor bıle dıyor ılactan medet umma yuzde 60 yuzde 70 senın beynınde bıter dıyo ben eskısıne gre bıraz daha ıyıyım banada farklı farklı dusunceler gelıyo ama aldırıs etmemeye caısıyorum bıde ben bos zamanım oldugu zaman daha cok dusunuyorum kendıne sureklı bır ugras bulmalısın bayansan sureklı ev ısı yap ıyı gelıyo bos kalmamaya gayret et

Yorum

Takıntıları önemseme.Hepsi saçma ve mantıksız de.Onlara çözüm bulmaya çalışıp zihnini zorlama .Aklına geldiği anda at kafandan.Doktora da git.İlaç yazsın .İlaçların çok yardımı oluyor.

Yorum

mrh hoşgeldin aynı şeyleri bende yaşıyorum bende ilaç kullanıyorum ama şu aralar yine kötüyüm nasıl atlatıcaz
                  <div>sil baştan başlamak gerek bazen!</div><br />

Yorum

Merhaba,

geçmiş olsun. Birşey soracağım. Şunu yapmazsan şu ölsün diye düşündüğün şeyler sevdiğin insanların ölümü üzerine mi sevmediğin insanların üzerine mi?

Yorum

Eğer sevdiğin insanlarla alakalıysa, bunu sevmediğin insanları malzeme olarak kullanarak atlatmayı deneyebilirsin. Diyelim gidip ışığı tekrar açıp kapatmazsam annem ölecek diye düşünürken, orada anneyi değil de en kıl olduğun kişiyi kullanabilirsin cümlende. Hatta böylece varsın gebersin deyip bu örneğe göre ışığı tekrar açıp kapatmaktan da kurtulabilirsin.

Yorum

Hatta uygulamasını birlikte görelim;

içses: "ışığı üç defa açıp kapatmazsam (burada anne imgesi geliyor ardından evvelden öğrenilmiş endişe ve korku vücudu sarmaya başlıyor. işte burada diyeceğin o ki) bush ölecek. (kelime tek başına yeterli rahatlatmayı sağlamaz bir defa deyişle. o yüzden defalarca diyebilirsin.)"

aslında olaya şu şekilde de bakabilirsiniz.
                        yukarıdaki örnekten devam edersem: ışığı üç defa açıp kapatmazsam sevdiğim biri ölecek diyoruz ya. bu ölüm süreci uzundur. uzunluğu endişe getiriyor. korku getiriyor. bunun yerine anlık bir olayı kullanın. örnek olarak: ışığı üç defa açıp kapatmazsam güneş doğacak gibi. saçma mı buldunuz? ötekisi çok mu anlamlıydı? o hareketi yapmasanız bile güneşin cart diye doğmayacağını görürsünüz. demek ki bunlar birbirine bağlı değil. biraz kendini kandırmaca oluyor ama iki yanlış bir doğru eder kimbilir.

Tekrar şifa dilerim tüm muhtaçlara.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lizarazu
                          Eğer sevdiğin insanlarla alakalıysa, bunu sevmediğin insanları malzeme olarak kullanarak atlatmayı deneyebilirsin. Diyelim gidip ışığı tekrar açıp kapatmazsam annem ölecek diye düşünürken, orada anneyi değil de en kıl olduğun kişiyi kullanabilirsin cümlende. Hatta böylece varsın gebersin deyip bu örneğe göre ışığı tekrar açıp kapatmaktan da kurtulabilirsin.
                          Ay cok guldum ) ama cok mantikli

Yorum

bir okbli daha ALLAH sabır versin okb başa geldimi feleği şaşırtır insanı öyle bir vururki özgüven sıfırlanır

didem seni emrak ediyorum kimsin sen (battal gazinin oğlu muratım deme ha: :o ) seninde yorumlarını okuyorum sende benim gibisin

Yorum

lizarazu demiş ki:

arkadaş yüzde yüz yanlışsın böyle okb den kolay kurtulacağınımı zan ediyorsun hop hop böyle avutamassın kendini babalık

zaten kıl olduğun insan karşı okben olamaz.bu lafına taktım

herşeye rağmen hepinizi seviyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X