Arkadaşlar merhaba.ben 17 yaşındayım.3 aydır doktora gidiyorum.doktorum DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) tehşisi koydu ama ben sadece DEHB sorunu yaşadığımı düşünmüyorum.öğrenme güçlüğü de olduğunu düşünüyorum.çünkü mesafe/hız gibi şeyleri ayarlayamıyorum ve bu sorun DEHB de mevcut değil ama Dislekside var.ayrıca yazarken 21/-12 9-6 gibi sayıları karıştırıyorum,tersten yazıyorum bazen sayıları ve rakamları.zaten doktor bana 10 dakikada tehşis koydu bu biraz tuhaf bence... öğrenmemde çok yavaş kolay unutuyorum hızlı yazarken yada heyecanlanınca bir sürü yanlışım oluyor.normalde de hatalar yapıyorum kelime atlıyorum,harf atlıyorum.siz ne düşünüyorsunuz? birde aynı işlevde kullanılan şeyleri karıştırıyorum örneğin sıra diyeceğime sandalye diyorum o ara aklımdan geçirsemde bunu karşımdakine yanlış ifade ediyorum buda öğrenme bozukluğunda olan bir sorun diye duymuştum.bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
DEHB mi ? yoksa disleksi (öğrenme güçlüğü) mi?
Collapse
X
-
Yukarıdaki yazıyı sen yazdığına göre zekan geri değil. Ve farkındalığa sahipsin.
Odaklanma sorunun var ve motivasyona ihtiyacın var. Öğrenmedeki en önemli silah, bol bol tekrar etmektir. Konsantrasyonu bırakmadan tabi... Yaşadığın sıkıntıları atlatırsın. Bende de kavramlarla ilgili sıkıntı vardı bir zamanlar.
Açıklamalı Türkçe sözlük almanı tavsiye ederim. Kavramları, nesneleri açıklayan mümkünse renkli bir sözlük.
Nesneleri ve doğasını tanırsın. Sokaktaki bir insandan hatta çoğu akademisyenden daha iyi bilirsin onları. Hem kendini daha iyi ifade edebilirsin.
Odaklanma için, meditasyonu öneririm.İşin ehlinden eğitim al ya da internette araştır. Bana inanılmaz katkısı oldu.
Geçmiş olsun.İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
Malcolm X
-
bende öğrenme güçlüğü yok en hafif dereceden hiperaktif var en hafif dereceden ama yinede yaşıtlarım gibi davranma konusunda ve aklımı çalıştırırken zorlanıyorum :/ hiperaktif olduğum için dağnık bi hayatım var ama hayatta ilaç kullanmam ilaç kullancak kadar ağır bi hastalığım yok
Yorum
-
bende de konsantrasyon bozukluğu var.aslında kafeinden uzak durmak lazım.çay kahve kola gibi..erkeklerde özellikle kafeinin konsantrasonu bozduğunu okumuştum.dikkat dağınıklığı zeki insanlarda görülen bir rahatsızlıkmış diye işitmişliğimde vardır.yani motor sağlam ama kablolarda bir bir problem var.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: m.ilhanpeker View PostDisleksliler tersten yazarlar. Öğrenme bozukluğuyla düşmemeli olabilir bende de vardı zamanla duzelttim. Bazı seyleri zor öğreniyorum. Mesela yolları karistirabiliyorum
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Draconian View Post
Peki nasıl düzeldiniz yani ne yaptınız da düzelme oldu bende de varda o yüzden soruyorum.
Ilkokul Altıncı sınıfa gidiyordum. d leri b yapiyodum falan. Okul disinda ayriyetten Özel eğitim gibi birşey gormustum bir kac ay.
tam hatırlamıyorum çok oldu evde sayfalarca harf ve rakam yazdığımı hatırlıyorum. Hergun sayfalarca harf yazıyordum.
Ilk okulda hocam bana kızmıştı belirtme sıfatlari adinda baslik yazmistik ben yalnislikla delirtme sifatlari yazmisim defterime neyse hoca soruyo ne yazmissin oglum defterine oku bakayim diye . Hocam belirtme sifatlari yaziyo demistim. ogretmen bi uyuz olmustu bana millet gulduu Hey allahım yaa ne günlerdi yaa. kitap okudukca duzelebilir diye dusunuyorum.
Neyse iste ilgisizdim biraz derslere. Toparladık sonra. Iki yıllık myo bile bitirdim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: m.ilhanpeker View Post
Ben solağım.
Ilkokul Altıncı sınıfa gidiyordum. d leri b yapiyodum falan. Okul disinda ayriyetten Özel eğitim gibi birşey gormustum bir kac ay.
tam hatırlamıyorum çok oldu evde sayfalarca harf ve rakam yazdığımı hatırlıyorum. Hergun sayfalarca harf yazıyordum.
Ilk okulda hocam bana kızmıştı belirtme sıfatlari adinda baslik yazmistik ben yalnislikla delirtme sifatlari yazmisim defterime neyse hoca soruyo ne yazmissin oglum defterine oku bakayim diye . Hocam belirtme sifatlari yaziyo demistim. ogretmen bi uyuz olmustu bana millet gulduu Hey allahım yaa ne günlerdi yaa. kitap okudukca duzelebilir diye dusunuyorum.
Neyse iste ilgisizdim biraz derslere. Toparladık sonra. Iki yıllık myo bile bitirdim.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Draconian View Post
Aaa özel dersler benim açımdan biraz zor durum olarak hani. Özel ders harici bitkisel vs olsun bir çözümü yok mudur? Mesela ben de dediğiniz gibi yolları karıştırabiliyorum. Bir de kitap okumak demişsiniz de basit değil benim için tabii ki de herşeyin bir zorluğu vardır ama kitap okuyunca bir önceki olay da ne geçmiş hemen unutuyorum sanırım fazla ilgimi çekmediğinden veya dikkatsizlik, konsantrasyon da olabilir.
Basit klasikler okuyarak baslayabilirsin. Yakin zamana okuyordum bende buyuk kitaplar benim pek ilgimi çekmiyor yarim yamalak anlayabiliyorum ancak. Ne kadar çok okunursa o kadar iyi. Hem kafam dağılır bir sey kaybetmezsin aksine kazanirsin. Bir şeyi yaparken hemen bikma bazı şeyler üzerine gittikce halledilir ve zamanla belli bir kapasitenin uzerine cikabilirsin. Ben oyle yapiyorum iyide oluyor
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: m.ilhanpeker View Post
Bitkisel bir çözümü olduğunu hiç duymadım oyle bir sey olacağını sanmıyorum.
Basit klasikler okuyarak baslayabilirsin. Yakin zamana okuyordum bende buyuk kitaplar benim pek ilgimi çekmiyor yarim yamalak anlayabiliyorum ancak. Ne kadar çok okunursa o kadar iyi. Hem kafam dağılır bir sey kaybetmezsin aksine kazanirsin. Bir şeyi yaparken hemen bikma bazı şeyler üzerine gittikce halledilir ve zamanla belli bir kapasitenin uzerine cikabilirsin. Ben oyle yapiyorum iyide oluyor
Yorum
-
overthinking.. fazla enerjinizin, sınavlar dersler gibi sadece düşünsel eğitim odaklı durumlarla bastırılmanızdan kaynaklanıyor. aşırı düşünmekten, hayallerden oluşan, kaygılar heyecanlar sizin gerçeklerle ve dış dünyayla bağınızı zayıflatıp, dış olaylara ve detaylara olan dikkatinizin azalmasına sebep oluyor, bu durumu da farkedip daha fazla kaygılanıp daha fazla düşünmeye başlıyorsunuz. Gençler, spor yapın, koşun sürekli, yüzün enerji harcayın o kadar harcayın ki yatağa girince anında uyuyabilesiniz, ek olarak pc de sosyal medyada fazla doşalmayın, yüksek sesle müzik dinlemeyin. bunlarda sizin hayal dünyasında kaybolup yersiz heycanlanıp yükselip sonra kaygılar oluşturmanıza sebep olur. Hayat kafanızın içinde değil dışarda, bol şans.
Yorum
Yorum